Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadınlar için bisiklet önerileri

Tepki
6
Merhaba, bayan bir arkadaşım için bisiklet önerisi alacaktım.
1,65 boyunda,80 kilo civarı.300-350 tl civarı bir bütçesi var,profesyonel birşey düşünmüyor.kolay arızalanmayacak bir şehir içi gezi bisikletine ihtiyacı var.
marka model ne önerirsiniz.Bazı bayan modellerine süspansiyon koymuşlar çok gereklimi sizce.
Birde İzmir Bornovada oturuyor.Bornovada güvenilir bisikletçi tavsise edebilirmisiniz.Teşekkürler.

Scudo
(link)

(link)

bu modelleri sormuş.Beverly çelik gövde diye önermedim.Diğeri alüminyum, hafiflik açısından avantajlı.
Başka ne önerirsiniz marka olarak.teşekkürler.

Bence bütcesini biraz yükseltsin ASTRO LADY 244 veya CITY SPORT LADY 21 MDS alsın derim. çünkü 300-350 tl ye alacağı bisikletten memnun kalmayacaktır.

Bunlar 450 civarı falan.Bende kendisine söyledim 300-350 çok düşük diye.100-150 lira fazla verip iyi birşey almak daha mantıklı bence.

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Bu fiyata şehir bisikleti, ancak toplama veya Ümit olur gibime geliyor:
(link)

sıfırdan bisiklet almak ya da toplamak için 300-350 TL gerçekten çok az... ya 2. el birşeyler bakacak, ya da kalitesiz bir bisiklet alacak. her iki şekilde de, alacağı bisiklet kısa süre sonra her yerinden dökülmeye başlayacak ve tamir masraflarıyla birlikte, kaliteli bir bisiklete yapacağı harcamadan daha fazla masrafa girecek. bunlarla uğraşırken bisikletten soğuması da cabası.

o yüzden bütçesini baştan zorlayabildiği kadar zorlayıp, alabileceği en kaliteli ve şirin bisikleti almasını tavsiye ediyorum. parayı bir kere versin, severek kullansın.

Toplama almanın şu avantajı var: Parçaları tercihinize göre seçebilmeniz...

Örneğin dandik bir bisiklette (benimkisi gibi!) ilk yaşadığınız sorun vites attırma olayı. Sanki önce ortada sorunlar başlıyor ve sonra bir virüs gibi arkaya yayılıyor. Eğer bu zaman içinde zincirinizi kırmadıysanız zincir ile devam etmiyorsunuz. Aslında bir saniye ilk sorun popo da başlıyor...:)

O yüzden toplayacağınız bisikletin selesi gerçekten büyük olmalı. Ucuz bir bisiklette bunu umursamayacaklardır ve boşuna dandik bir sele parası vereceksinizdir. Herhalde benim gibi çoğumuzda böyle bir sele bir yerde duruyor.

Sonraki masraflar eğer ayakta giden bir kişiyse ve yanlış anlaşılmasın "ağırsa" dandik pedallar sıkıntı yapacaklar. O yüzden eğilip bükülmeyen şeylere ihtiyaç var ki sağ taraf yamulursa aynakol olarak geçiyor ve bir bütün olarak değişiyor. Ben sırasıyla ikisini de yamulttum, düşünün ağırlığımı!

Erkek olmadığı için çukurmuş, kaldırımmış benim gibi bodozlama girmeyecektir. O yüzden jantların o kadar kaliteli olması gerekmeyecektir. Özetle kaliteli Shimano vites ve pedal setini alüminyum bir kadroya takıp seleyi de zevkinize göre seçin. Gerisini de bisikletçinize bırakın. Herhalde o bütçeyi geçmeyecek uygun şeyler takacaktır.

Eğer İzmir'de sıkıntı yaşarsanız ben kendi bisikletçime (www.esensehirbisiklet.com) havale edeceğim. Ondan batan geminin malları var ve size uygun bir şey yapar...:)

@Salih Dinçer

eylül ayındaki düğünümden sonra acil toplanması gereken bir bisikletim var. ozaman sizi rahat edebilirmiyim ? bisikletçiniz için

Merhaba, ben şehir içinde kullanılabilecek, spor ve gezi amaçlı bir bayan bisikleti arıyorum. Bana marka ve özellik olarak tavsiyede bulunabilir misiniz acaba? Bu arada boy 1.73 kilo 54 ve bayan bisikleti olacak.. bunların dışında uygun bisiklet seçimi için söylemem gereken başka bilgiye gerek var mı bilmiyorum.. bir de fiyat olarak en çok 1.500 civarı düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: metin suna
Size önerilerim ;

Scott 2011 Sportster 55 Lady olabilir.Peşin fiyatı 1.043,98 TL'dir.
Scott 2011 Sportster 40 Lady olabilir. Peşin fiyatı 1.291,12 TL'dir.

Bunları kontrol edebilirsiniz netten. Uygun seçenekler ve de güzeller.

İlk olarak amaç spor ve şehir içi kullanımsa amortisörlü modellerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Scott Sub serisinin Solution ibaresiyle satılan modelleri kadınlar için tasarlanmış oldukça iyi bisikletlerdir. Size Sub 30 Solution veya 40 Solution öneririm. Fiyatları 1050 tl ila 1350tl arası. Ben de eşime bir Sub Solution almayı düşünüyorum.

Trek Fx serisinde de kadınlara uygun modeller mevcut. Bütçeniz dahilinde bunları da düşünebilirsiniz. Oldukça kalitelidir ama bizim memlekette biraz şişirilmiş fiyatları vardır.

Nedense bazı markalar kadın modellerini getirmiyor, müşteri olarak gittiğinizde size rahatlıkla erkek modelini unisex bunlar diyerek satmaya çalışıyor. Ne alırsanız alın dikkat edeceğiniz husus bu olsun. Israrla kadın modellerini isteyin.

Şimdiden kolay gelsin, karar vermek çok zor iştir :)

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
bacak boyunuza bakarak uygun kadro ölçüsünü seçmeyi unutmayınız.

teşekkür ederim yardımınız için.. peki electra diye bir marka duydunuz mu? duyduysanız nasıldır? model olarak çok hoş modelleri var ama kalite bakımından nasıl bilmiyorum.. eğer kalite bakımından iyi değilse görünüşüne bakmayıp sizin önerdiğiniz modellerden birini seçeceğim.

@güliz çaylak

Evet duyduk.Amerikan malı nostaljik şehir bisikletleri üretirler.Hollanda ve Almanyada bilinen ve sevilen bir markadır.Türkiyede hiç rastlamadım.Rahmi bey'in önerisini dikkate alınız,iyi seçim olur.Bahsettiğiniz ürünün Türkiye dağıtıcısı yok ise "Almayın" sonrasında bir çok sıkıntı yaşarsınız.

@rahmi kocaman

Ama ülkemizin yolları malüm çoğu yerler köstebek yuvası gibi. Kitlenebilir amortisor olmalıdır bence.

Rahmi bey'in tavsiye ettiği modellere ek olarak Giant'ın şehir bisikleti modellerine de bir göz gezdirin derim. Şehir içinde kullanım rahatlığı bakımından daha konforlular.

(link)

Geri