Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadınlar için bisiklet önerileri

Kendi bisikletim yani Sedona 311! Bunun Lady olanı da var ben onu daha çok seviyorum. Bulsaydım erkek olduğuma bakmaz alırdım. Çünkü renkleri çok güzeldi. Aslına bakarsanız bu modelin erkekler için olanını da bayanlar kullanabilir. Bir taşla iki kuş yahu...

Bekarlar için bir şey değişmiyor tabi...:)

Scudo
@ihsan onur şener

Ülkemizin yolları konusunda bir fizibilite raporu mu yayınlandı ? Veya hiç amortisörsüz bir bisiklet kullandınız mı ? Dahası ön amortisörün faydasını ve sürüşe etkilerini teknik verilerle açıklar mısınız biz de aydınlanalım.

@rahmi kocaman

Yer Kocamustafa paşa meyadanı(yandaki anayol)

1 hafta once akşam 8-9 civarıydı. Seri şekilde ilerliyordum ve densizin teki onüme atladı. Reflex ile frenleri sıktım ön frenin etkisiyle one doğru kaykıldım ve oda ne :eek: asfalt içine girmiş(asfalt çokmuş) aniden oraya frenleyerek girdim ve amortisor yaylandı geri çekebildim kendimi.

Bunun amortisorsuz bir şehir\tur bisikletiyle olsaydı ön maşa zarar gorebilrdi yada takla atabilrdim.

Amacım ukelalık felan değil sadece goruş bildiriyorum

İnsanlar bisiklete yatırdıkları paraları kolay kazanmıyor, yanlış yönlendirmemek lazım. Bu ciddi bir sorumluluk önce bunun farkında olmak lazım. Amortisör şehir içinde işlevsizdir kaldı ki konu sahibi spor amaçlı kullanacağını belirtiyor, tamamen gereksiz ağırlık.

Bahsettiğiniz yol durumu değil, kazadır. Sonucunu yaşamadan bilemezsiniz. Her an başımıza gelebilir, değil amortisör, paraşüt taksanız kurtaramayacağınız durumlar olabilir. :)
Dikkatli olun

Bence Trek Livestrong WSD veya 7.2'nin WSD ( women's specific design / bayanlara özel tasarım ) modellerinden birini seçebilirsiniz. Çünkü :
1. Hibrit modellerdir. Yani hem şehir içinde hem de hafif arazide kullanılmak için üretilmişlerdir. Rahmi arkadaşımızın dediği gibi kesinlikle amortisörlü bir model almamalısınız.
2. Markası Trek'tir. İçiniz, gönlünüz rahat eder. Ömür boyu kadro garantisi + ömür boyu ücretsiz bakım ( kullunılan parçalar hariç tabi ) sözüyle gelirler ve bunun arkasında da dururlar.
3. Ayarları kolay kolay kaçmaz. İşçilikleri çok iyidir.
4. Sadece kadrolarının geometrisi değil, seleleri ve diğer bazı parçaları da bayanlara göre tasarlanmıştır.

(link)

Hergün işe bisikletle gidip gelirim. Hafta sonları da İstanbul sahilinden artık nereye kadar olursa kaçarım. Ucuz bir Migros bisikletiyle başladım, şu an Trek 7.5 kullanıyorum.

Donanımdaki ufak farklar kafanızı karıştırmasın. Bunların donanımı sizin ihtiyaçlarınızı çok rahat karşılar. Parayı tecrübeye, üretimdeki ve servisteki kaliteye harcamınızı tavsiye ederim.

(link)

(link)

(link)

Şehir içinde kullacağınız için herşeyden önce çalınınca üzülmeyeceğiniz bir bisiklet almanızı öneririm. Ayrıca o kadar para şehir bisikleti için fazla bence. Zira şehir içinde, trafik ortamında bir bayan olarak 1500 tl lik bisikletin özelliklerinden faydalanacak bir sürüş yakalayamzsınız. Onun için o kadar parayı bisiklete bağlamayın derim.

Ben size aşağıdaki videoyu incelemenizi ve oradaki bayanların kullandığı klasik bisikletlerden almanızı tavsiye ederim.Klasik bisikletlerde oturuşun dik,gidonun yüksek olması ve elciklerin tutuş pozisyonu (kullanıcıya dönük olması)bayanlar için kullanımı çok rahatlatmaktadır.Bisikletlilerin trafik kurallarına saygısınada dikkat edilmeli.

www.youtube.com/watch?v=WkgKYjrNLwg&feature=related

• Beğen
Tepkiler: Kamil BULUT
İlk bisikletinizse o kadar parayı bağlamayın, o paraya aksesuarları ile 2 adet Sedona şehir modeli alırsınız.

@Salih Dinçer

sedano 311 ile uzun yol yaptınız mı?

Hepinizi seviyorum. Çok güzel yorumlar yazıp yararlı bilgiler veriyorsunuz.

tur yapıcaksanız mtb önerim kimse bu forumda kimse mtb önermez ama şu vardırki mtb kullanımı ülkemizde halen artmaktadır. neden derseniz yaklaşık 2 hafta önce gürkan genç ile bilgi aldım şunu söyledi.

biz 2 km hesabını yapmayız ondan 28 inc bize faydası yoktur bize dayanıklık lazım yaylada yüklü giderken 26 hem daha avantajlı hemde mtb dinamigi daha fazla sağlamdır. hadı bırazda ukalalık yapım ben yuklerımı ındırdıkten sonra 26 jantla uzun mesafelerde 28 lerle aynı performansı cıkartırım ki çok defada cıkarttım yol bısıkletlerıne karsı

ama city bisikletle hiç karadeniz yaylarına cıkarmı konusuna gelınce.
bunun ıcıne bı abıyle konuştum serdar dedigi şu
ben yol bisikletiyle kardenızdekı mtb parkkuruna gırdım bagajım yoktu. gayet keyifliydi ama bagajla gıren arkadaşların jantların dengesı bozuldu. bence en sağlam bısıkletle city yada yol bisikleti bagajlı cıkamaz bagajsız cıktıgım halde korktum kadroya zarar gelecek diye.

peki sordum city havalı kitlenebılır süspansion ön maşa takılırsa nekadar faydası olur.

söyledigim şey tekerlen alakalıdır. teker capı büyük oldugu için fazla hoplama tekeri daha çobuk bozar. zaten city ön süspansiyon önerilmez balansı bozdugu için capı büyük olan bisiklete 28 29 hiç fark etmez süspansionla bozuk yola girdiginizi farz edin kendı bagaj ve zıplama ağırlıgınızı jant verin düşünün sonra....

hybirt mtb düz yol lastigi takıldımı hem yolda akıcıdır hemde doğa turunda.
zaten turcular hep mtb secer. 2 3dk hesabı olmaz. dedikleri bunlardır. mtb ağır degildir 15kg geçen mtb ağırdır.. 13 14 kg mtb hafiftir ama daha hafifte yapılabılır. bize hızdan önce sağlamlık önemlidir. gürkan genç

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba. Kendim için bayan bisikleti alacağım. İnternetten aldım ve sorunlar yaşadım. Bu sebeple yaşadığım şehirde bir bisikletçi buldum. Çamurluk istiyorsam sportif model (salcano city sport, carraro sportive 222) alamayacağımı söyledi. Bu konu hakkında fikrim yok doğru mu bilemiyorum ama modellerin elinde olup olmadığını sordum, yokmuş. Belki de bu yüzdendir. Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?
Sedona 300 lady modelini gösterdi. Marka olarak sanıyorum güzel bir bisiklet. Nakit bin lira, taksitle bin yüz lira yapacak.
Ben bahsettiğim sportif modelleri daha çok beğeniyorum. Ama bu çamurluk olayıyla kafamı karıştırdı. Sedona'yı mı seçmeliyim? Yardımcı olur musunuz :kötü:

Bahsettiğiniz bisikletleri bilmiyorum ama btwin modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki model tüm aksesuarlarıyla tam bir şehir bisikleti. Dinamolu lambası, çamurluğu, bagajı kendinden var, tavsiye ederim.
(link)
Biraz daha bayan işi ama düşük donanıma sahip:
(link)
Baktığınız modellerle bunları kıyaslayın, donanım ve aksesuara göre karar verin. Aksesuarlar da önemli, toplayınca baya bir para ediyor.

Bisikletçilerden genel olarak uzak durmaya çalışın. İyisi de vardır elbet ama okuduğum şeyler ve kendi tecrübelerim sonucu böyle bir kanıya vardım. Genelde internet fiyatından daha pahalıya satıyorlar. Zaten Btwin marka olarak çok iyi fiyat performans ürünleri üretiyor. Yine de kendiniz fiyatlarını ve donanım-aksesuarlarını kıyaslayın, ona göre karar verin.

Edit: Bayan kadro versiyonu:
(link)

çamurluklu bisikleti tavsiye ederim yaz gelince çıkartabilirsiniz..

@Mustafa Kocabaş Cevap için çok teşekkür ederim. Aldığım bisiklet btwin markaydı ama boyuma uygun olmadığı için bisikleti aldığım gibi satmak zorunda kaldım. Denemek için fırsatım da yok. Bu yüzden korkuyorum acaba bacak boyumu ölçerek alsam da bir sıkıntı çıkar mı diye

Yol bisikletine bile çamurluk takılabiliyor. Sportif modele neden takılamıyormuş anlamadım...

http://cdn.coresites.factorymedia.com/rcuk/wp-content/uploads/2014/11/01-IMG_6352.jpg

@Murat B. Sanirim bana elindeki bisikleti satmak icin yapti. Geri dönecegimi söyledim ama kandirildigimi düsündügüm icin internetten arastirma yapmaya karar verdim.
Burada pek bisikletci yok. Varsa da bayan bisikleti bulmak cok zor.

@Özgeöztürk mosso legarda 1521 ldm adli modele bakabilirsiniz. Kadro boyu olarak 1.60-1.75 arasi boya hitap edecek sekilde tasarlanmis kaliteli kadroya sahip bir bisiklet.
bisikletcim.com'da 640 tl. Yalniz olur da bu bisikletten alirsaniz lastik ve seleyi degistirmenizi onerecegim cunku cok kotu.
Camurluk ise sonradan takilabilir bir aparat, cok dert etmeyin, sirfcamurlugu var diye o dediginiz modelleri almayin.
Dedigim mosso bisiklet 12,5 kilo ve oldukca akici bir bisiklet. Tavsiye ederim.

sanırım GIANT VIA 2 WOMAN ŞEHİR VE TUR BİSİKLETİ sizin her türlü keyfi sürmenize yeter ....via2 giant.jpg

Geri