Selam, biraz daha basit bir çözüm olarak, çizikleri, aynı renk oje ile kapatabilirsiniz. Profesyonel bir çözüm değil belki ama oldukça ucuz ve pratik bir yoldur.
Merebe herkeze iyi forumlar. öncelikle söylemem gerekirse 2 yıldır araba parçaları boyuyorum ama kendi malzemelerim yok kullamdığım malzemelerse basit bi boya tabancasıydı desesn isteyen fazla olmazdı ve bu desenler kolay basit desenler olurdu karton kullanmak yeterdi. şimdi kendime kompresör ve boya tabancası alacağım ve bu işi kendim yapıcağım ama başlarken bisikletimle başlamak istiyorum.
Kadro dışında herşeyi çıracağımı biliyorum ama nası boyayabilirim bisiklet arabaya göreçok küçük desen yaparken airbrush kullanmadan nasıl boya yapabilirim
dostum bısıklet boyamak daha zor dur aır braş kullanmadan bant kullancaksın yapmak ıstedıgın desen cızgı en alt renkten baslıyarak ust uste uygulıcan ve bantlama yapıcak sın en son vernık oldu bıttı
çizikler çok derin değilse pasta ve cila ile kapatılabilir.
derin çizikler için rötuş boyası atılabilir veya uygun fiyatlı olması isteniyorsa oje kullanılabilir.
kadronuzu yeniden boyatmak isterseniz profesyonel olarak boya işi yapmaktayım peterman-26@hotmail.com veya 05546550021 numaralı telefondan bana ulaşabilir daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Ben kendi bisikletime alev deseni yaparken kağıt banta şekil vererek bıyamıştım.Amcam dalga geçmişti oğlum gres yağını kadroya sür sonra ona şekil ver dedi.Gerçektende oldukça mantıklı geldi.kadroya gres yağı sür.Sonra ona kalem veya herhangi bir araçla şekil ver istediğin gibi.Ardından boya gitsin.
boya dağıtıcı yayıcı kalemler:in: var internetten aratırsın bunları arabaların çiziklerini gidermede kullanıyorlar ve aynı rengi yakalıyorsun ancak çizik dediğin tırnak girmeyecek şekilde olmalıdır büyük çiziklerde pek etkili olmuyor.
:in: :in:
Bisikleti daha yeni aldım ama gerekirse elektrostatik boya ile boyayacağım. Fabrikamın tozboya tesisi var hem sprey boyalardan daha sağlıklı hemde asıyorsun hatta (baraya) 15 dakika sonra gıcır gıcır çıkıyor.
boyayı oto boyası satan herhangi bir yerden alabilirsiniz ama kadroyu o boya ile boyayabilmek için kompresör boya tabancası astar kat ve astarı zımparalamak ve boyayı düzgün atmak için fazlasıyla el becerisi gerekmektedir. sanayideki herhangi bir boyacı öncelikle eski boyayı kaldırmakla uğraşmaz sizin kaldırmanızı ister onun dışında astar katı su zımparası ile düzeltmez ki boyanın en önemli adımıdır bu çünkü istediğiniz boya güneşte parlayan bir boyadır ve zemin düz olmadığı sürece istediğiniz gibi olmaz.