Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu karmaşası

Boy ve iç bacak ölçünüz tam uyumlu, bacaklarınız daha uzun değil.
Yurdum bisiklet üreticilerinin kadro boyu derdi Carraro için de geçerli. Web sayfasında kadro ölçülerinde karmaşa var 46,51,56 kadroların hepsine aynı Stack değerini yazmışlar. 46 veya 51 kadrodan birini almanız gerekli. Deneme şansınız yok mu? Bir de sportive için ayrı konu başlığı olsa gerek orada da gerçek kullanıcılardan hangi boy ile hangi kadroyu kullandığını sorabilirsiniz.
hocam şöyle deneme şansım var fakat biraz tecrübesizim tam olarak nasıl deniyeceğimi bilmiyorum. Bisiklet konusu da şöyle arkadaşım sağlık problemi nedeniyle elden cıkarıyor toplamda 1000km bile yapmamış tertemiz bir bisiklet kadro 51 fiyat olarak da 7500 civarı dedi avantajlı geldi açıkcası.

bir de şöyle bir durum var bacak iç boyu ölçerken bacak arasından dip noktaya gidersem 86 gibi çıkıyor 83 ten bi tık daha uzun sanırım aslında.

Scudo
hocam şöyle deneme şansım var fakat biraz tecrübesizim tam olarak nasıl deniyeceğimi bilmiyorum. Bisiklet konusu da şöyle arkadaşım sağlık problemi nedeniyle elden cıkarıyor toplamda 1000km bile yapmamış tertemiz bir bisiklet kadro 51 fiyat olarak da 7500 civarı dedi avantajlı geldi açıkcası.

bir de şöyle bir durum var bacak iç boyu ölçerken bacak arasından dip noktaya gidersem 86 gibi çıkıyor 83 ten bi tık daha uzun sanırım aslında.
Ben 51 kadronun size uyacağını düşünüyorum. Sele ayarını yapıp ( YouTube üzerinde çok sayıda video var) bisiklet üzerinde duruşunuza dikkat ederek sürün. Eğer iki büklüm sürmüyorsanız veya gidona zorlukla yetişmiyorsanız genel anlamda bisiklet size uygundur. Bu bacak boyu ile bisikleti bacak aranıza aldığınızda üst borunun hassas bölgelere temas edeceğini veya rahatsız edeceğini sanmam.

Merhabalar, ilk yol bisikletimi almaya çalışıyorum ancak malum fiyatlardan ötürü yalnızca ikinci el tercih edebiliyorum. boyum 187 iç bacak 85, bir adet şehir bisikletim var 56 kadro cuk oluyor fakat yaşadığım şehirde ikinci ellerde pek seçenek yok geneli 54 kadro, bir adet 54 kadro buldum cebime de uyan bir bisiklet. Acaba kadro boyu çok mu kısa kalır yoksa farkı çok anlamaz mıyım?

Merhabalar, ilk yol bisikletimi almaya çalışıyorum ancak malum fiyatlardan ötürü yalnızca ikinci el tercih edebiliyorum. boyum 187 iç bacak 85, bir adet şehir bisikletim var 56 kadro cuk oluyor fakat yaşadığım şehirde ikinci ellerde pek seçenek yok geneli 54 kadro, bir adet 54 kadro buldum cebime de uyan bir bisiklet. Acaba kadro boyu çok mu kısa kalır yoksa farkı çok anlamaz mıyım?
Küçük gelir 54 almayın.

Küçük gelir 54 almayın.
Her markanın geometrisi farklı, Şuan ki sahip olduğum BMC marka bisikletim 51 kadro, tariner bisikletim Merida 50 kadro, yazın Türkiye'ye geldiğimde kullandığım Türkiyede bulunan bisikletim 48 kadro. ilk yok bisikletim Fuji Transonic 52 kadroydu.. Siz arkadaşın hangi bisiklet/kadro olduğunu yazmadığı halde 54 kadronun küçük geleceğini nasıl anladınız acaba ?

Her markanın geometrisi farklı, Şuan ki sahip olduğum BMC marka bisikletim 51 kadro, tariner bisikletim Merida 50 kadro, yazın Türkiye'ye geldiğimde kullandığım Türkiyede bulunan bisikletim 48 kadro. ilk yok bisikletim Fuji Transonic 52 kadroydu.. Siz arkadaşın hangi bisiklet/kadro olduğunu yazmadığı halde 54 kadronun küçük geleceğini nasıl anladınız acaba ?
Doğru dediniz marka model belirtsin.

merhabalar ,178 boy ve aşağı yukarı 82cm iç bacak yüksekliğim var .Carroro sportive 230 bisikleti almak istiyorum.Bisikletçide iki kadro boyunuda denedim ,ayakta durunca ,56lık olanda kadro neredeyse tam olarak kasıklarıma kadar geliyor ,51 olanda biraz boşluk kalıyor.Sizce hangisi daha iyi olabilir benim için?

merhabalar ,178 boy ve aşağı yukarı 82cm iç bacak yüksekliğim var .Carroro sportive 230 bisikleti almak istiyorum.Bisikletçide iki kadro boyunuda denedim ,ayakta durunca ,56lık olanda kadro neredeyse tam olarak kasıklarıma kadar geliyor ,51 olanda biraz boşluk kalıyor.Sizce hangisi daha iyi olabilir benim için?
51 olanını al.

Sizin bisikletlerin kadro boyu için neresi ölçülüyor? Geometrisini boşverin, sizin kadro boyu dediğiniz neresi?

Aynı şekilde Semih in dediği gibi Fujim 52 kadro çok rahattım, sonra Lapierre 52 kadroda çok rahatsız oldum Lapierre kadrom 50 olmalıydı mesela. Giant ta S kadro rahattım ama diğer markaların 50 si mi 52 sine mi denk geliyor bilemiyorum. Şimdil ki bisikletim Orbea 51 kadro. Bir de bunların hemen hemen hepsi Endurance kadrolar aero kadrolarda işin rengi daha da değişiyor.

Seat tube, Stack, Reach

O zaman etkenlere top tube de eklemek lazım. Benim demek istediğim şey, gidonu tutmadan sadece dik oturduğunuzda, ne stack ne reach ana konu değil. Sizi etkileyen ana öğeler bacak boyu, pedal boyu, sele yüksekliğidir. Öbürleri sürüş pozisyonunu değiştiriyor. Seat tube için kadro boyu tanımlaması daha doğru gibi geliyor bana. Kadro geometrisi 2. aşama, yani kullanım alanı ve bileşenlerin sizin vücudunuza uyumluluğu üzerine öğeler. Sonuçta, aynı boydaki kişilerin kol uzunlukları, üst gövde, alt gövde ve bacak boyu farklı olabilir.

Son düzenleme:
O zaman etkenlere top şube de eklemek lazım. Benim demek istediğim şey, gidonu tutmadan sadece dik oturduğunuzda, ne stack ne reach ana konu değil. Sizi etkileyen ana öğeler bacak boyu, pedal boyu, sele yüksekliğidir. Öbürleri sürüş pozisyonunu değiştiriyor. Seat tube için kadro boyu tanımlaması daha doğru gibi geliyor bana. Kadro geometrisi 2. aşama, yani kullanım alanı ve bileşenlerin sizin vücudunuza uyumluluğu üzerine öğeler. Sonuçta, aynı boydaki kişilerin kol uzunlukları, üst gövde, alt gövde ve bacak boyu farklı olabilir.
Aslında değildir bunu Lapierre de anladım ben. Bisikletin üzerine oturduğum da herşey mükemmeldi ama uzanma mesafesi o kadar uzaktıki bana bu kadro 52 ama benim için uygun değil dedim.

Aslında değildir bunu Lapierre de anladım ben. Bisikletin üzerine oturduğum da herşey mükemmeldi ama uzanma mesafesi o kadar uzaktıki bana bu kadro 52 ama benim için uygun değil dedim.

Üst gövdeniz veya kollarınız kısa olabilir, haliyle bacak boyundan dolayı almanız gereken ölçüt 52 ama markanın kadro stilleri size uygun değildir. Yani kadro numarasında sorun yok, kadro geometrisi (reach, toptube, stack) uymuyor. Kavramın tanımı ve genel ifadeler tüm ürünler aynı çerçevede değerlendirilecekmiş gibi algı yaratıyor.

183 boyundayım, 17 inch 43 cm kadrolu mtb uygun olur mu? Eski bisikletim 48 cm 19 kadroydu sanki biraz ileri fazla uzanıyor gibiydim.

183 boyundayım, 17 inch 43 cm kadrolu mtb uygun olur mu? Eski bisikletim 48 cm 19 kadroydu sanki biraz ileri fazla uzanıyor gibiydim.
Dağ bisikleti için 46 kadro daha iyi olur gibi tabloya göre.

1719863478200.png

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Arkadaşlar selamlar, yıllar önce çaldırdığım dağ bisikletimden buldum (kullandığımda hiç aynısına denk gelmemiştim, belki de çaldırdığım bisikletimi buldum. Elde evrak vs olmadığı için kontrol etme şansı vs. yok tabii.) Bunu satın alsam mı diye içimde gereksiz bir heyecan var. Yalnız sorun şu: Hali hazırda XL kadro kullanıyorum 190 boy ile. Bahsi geçen bisiklet ise 16" - 41 cm kadroya sahip.

Bisikleti süs olsun diye de almak istemiyorum. Benim bu koşullarda bu bisikleti kullanabilmemin bir olasılığı var mı? Mesela daha uzun bir sele borusu ve gidon yükseltici ile (muhtemelen tipi ucubeye benzeyecektir) kullanmak mümkün müdür? Jantları da 24" buna çare yok sanıyorum.

Bahsettiğim bisikleti 1998 ya da 1999 yılında almıştım sanıyorum. Senelerce tepe tepe kullanırken, 2005 yılında biri ile ortak kullanmaya başlamıştım. Beraber kullandığım kişi çaldırınca 500 dolar da ödeme almıştım ondan. (bisikleti ilk başta 750 dolara aldık diye hatırlıyorum) Neyse, böyleyken böyle,bu bisikletin süs olmama ihtimali mevcut mudur sizce?

54 Kesinlikle kısa küçük gelicektir, 56 almanız bence daha faydalı olur yol bisikletine bindiğinizi anlarsınız. Diğer türlü kelebek gidonlu tur bisikleti gibi olur hissiyat

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Arkadaşlar selamlar, yıllar önce çaldırdığım dağ bisikletimden buldum (kullandığımda hiç aynısına denk gelmemiştim, belki de çaldırdığım bisikletimi buldum. Elde evrak vs olmadığı için kontrol etme şansı vs. yok tabii.) Bunu satın alsam mı diye içimde gereksiz bir heyecan var. Yalnız sorun şu: Hali hazırda XL kadro kullanıyorum 190 boy ile. Bahsi geçen bisiklet ise 16" - 41 cm kadroya sahip.

Bisikleti süs olsun diye de almak istemiyorum. Benim bu koşullarda bu bisikleti kullanabilmemin bir olasılığı var mı? Mesela daha uzun bir sele borusu ve gidon yükseltici ile (muhtemelen tipi ucubeye benzeyecektir) kullanmak mümkün müdür? Jantları da 24" buna çare yok sanıyorum.

Bahsettiğim bisikleti 1998 ya da 1999 yılında almıştım sanıyorum. Senelerce tepe tepe kullanırken, 2005 yılında biri ile ortak kullanmaya başlamıştım. Beraber kullandığım kişi çaldırınca 500 dolar da ödeme almıştım ondan. (bisikleti ilk başta 750 dolara aldık diye hatırlıyorum) Neyse, böyleyken böyle,bu bisikletin süs olmama ihtimali mevcut mudur sizce?
Forumda siz gibi uzun olup kendisine kadro boyu denk gelmediği için uzun sele borusu ile bisikleti kullanan arkadaş sele borusunun kadroya bağlandığı yerden bisiklet kadrosunu bir kaç kez kırmıştı. hele ki bisiklet 24" teker boyuna sahipse alınacak bir risk değil. Bende 198 boyundayım yol bisikletim 58, dağ bisikletim 21" kadro boyuna sahip.

İlgili konu : Ekstrem uzunlukta sele boyu problemi

25 yaşında bisikleti napacaksınız? Binmeyecekseniz antika olarak evin bi köşesinde dursun derseniz ve fiyatı bedavaya yakınsa alınır. Kaldı ki almanız gereken kadro boyundan ÇOK küçük. bir kaç beden olsa neyse. 20 bin civarında bütçeniz varsa kaliteli sıfır hem de kendi boyunuza uygun bisiklet bulursunuz zaten.

Geri