Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu karmaşası

@Cem Coşkun cevabınız için çok teşekkür ediyorum hocam. Bu modelin en büyük kadrosu bu boydu. Alışmaktan başka birşey gelmeyecek elden herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Scudo
@cpolat kadro ölçüsünün küçük olduğunu düşünmüyorum. Drob barın pozisyonu ve vites kollarının aşağı yukarı ayarı muhtemelen sorununuzu çözecektir.

@cpolat kadro ölçüsünün küçük olduğunu düşünmüyorum. Drob barın pozisyonu ve vites kollarının aşağı yukarı ayarı muhtemelen sorununuzu çözecektir.
Dropbar'ın pozisyonu derken neyi kastettiniz hocam?

Gidon. Gidonun alt kısmını yere hafif paralel konuma getirerek vites kollarnı videodaki gibi ayarlamaya çalışın.

Merhaba, bisikletcime guveniyorum Peaugeot t11-28 Deore Alloy aldim. Yukarida onerilen sitedeki gibi olcugumde ic bacak boyum 72 ( boyum 160cm) sitede bana onerilen kadro 48 olmasina karsin Ben 455 aldim fakat surerken selenin onunde ayakta durdugumda ust borunun acisal olarak en alt mesafesinde durmama ragmen ust boru degiyor. Arkada da cocuk tasiyacak oldugumdan guvenlikle ilgili endise ettim. Ne onerirsiniz iade mi etsem

@Goksen acil durumada güvenli bir şekilde Bisikletten inemeyecekseniz problem olabilir. Neden kadın bisikleti bakmadınız?

@Goksen sanırım bazı kadrolarda, özellikle bu açılı şehir kadrolarında üst boru ne yapsanızda değiyor. benim boy 179 bacak 80. ilk bisikletim carraro sportive 46 kadro ve bana çok küçük gelmesine rağmen üst boru değiyordu..hatta satıcının abi daha büyüğünü alırsan nasıl bineceksin yönlendirmesiyle almıştım.şuan 50 kadro yol var değmiyor, hafif te küçük...seleye oturunca ayak parmak ucunuz yere değiyor ise kadro size uyabilir, akabinde ayarlara bakılır, yana devrilip yere basıyorsanız büyük. benim fikrim 45 kadro size büyük..42 denemiş miydiniz? ve kadın kadro düşünmediniz mi?

@HakanAydn @sametmrc kadin bisikleti dusundum ama cok agirlar 15kg Dan basliyor. Su durumda sele uzerinde ayaklarim yere degiyor topuk tam basmiyor. Sele onunde ayakta durdugumda bosluk yok malesef acitmadan degiyor. Bu durumda iade etmem mi saglikli olur.peaugeot t03-28-altus-alloy var ve peugeot trekking-bisikleti/t13-28-acera-altus-alloy/ bu var degisim yapabilecegim ama hepsi agirlar 15+ degistirmem gerekse hangisini onerirsiniz

Su durumda sele uzerinde ayaklarim yere degiyor topuk tam basmiyor
zaten topuk önemli değil, sele üstünde ayak ucuyla duruyoruz.. üst borunun hafifçe değmeside keza öyle sorun değil.bisikletinizi ayarlamadıysanız, netten araştırarak gidon, sele pozisyon, sele açı ve sele yükseklik ayarlarını yapın, rahat kullanabiliyorsanız sorun yok devam ama ayarlar size uymuyorsa değiştirmelisiniz..forumda da bulabilirsiniz ayarların hangi kriterlere göre yapılacağını..
bisiklet model bilgim sınırlı, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur o konuda..

@HakanAydn 46 nın değip 50 nin değmemesini anlamaya çalışıyorum, nasıl olabilir böyle bir şey diye...

@can_celik carraro 227 ve giant tcr..carraroda spd ayakkabım yoktu, belki biraz yülseltmiştir..
belkide selenin önünde tt nin açıdan dolayı yüksekliği ( kadro küçük, sele önünde gidona daha yakınız ), giantta bu borunun düz olmasından dolayı daha alçak...
olabilir mi?

anlaşıldı, tcr de aynakol yere daha yakın, haliyle sele borusunun (sele borusunun girdiği borunun) en üst noktası, yani üst borunun sele tarafı giantta daha aşağıda. dediğin gibi, üst borunun eğimi de etkilemiştir az da olsa. @HakanAydn

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Biri yol diğeri hibrit bisiklet olduğundan ölçü tabloları da farklı. En basitinden carraroda ön amortisör var.

@sametmrc siz bunu söyleyince 230 un önü dahamı alçaktır diye soru belirdi, malum sabit maşa..

@HakanAydn aynı boy kadroda amortisörsüz olan daha alçak. Bizzat denedim. Hatta aynı boy kadroda tekeri 26" olan 28" olandan da daha alçak.
@necmeddin abi yakın zamanda düz kadroya dönmüştü.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba arkadaşlar benim de baktıkça kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şehir bisikleti almayı düşünüyoruz. Bir bana bir de kız arkadaşıma. Boylarımız 172 cm ve 166 cm. İkimizin de bacak boyu 75 cm.
MTBde ayrı, yol bisikletinde ayrı falan derken kafam hepten karıştı. Bir de satıcı elindeki kadroyu satmaya çalışır mı korkusu da var tabi.
Yardımlarınız bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

@Deniz Yavuz Mtb de S kadro, yol bisikletinde geometriye göre değişkenlik gösterse de 48-49-50-51-52 olabilir ama iş şehir bisikletine gelince kafam karışıyor. En güzeli katlanır alın. 😀

• Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
@trainspotting35 sadece işe gidiş geliş olsa hiç düşünmeyip katlanır alacağım ama günübirlik turlar vb. fikirlerimiz var. Şehir bisikleti olunca kafalar karışıyor gerçekten😀 çok teşekkür ederim.

@Deniz Yavuz Katlanır bisiklet ile günü birlik turlar çok rahat yapılır. 21 vitesli bir model seçerseniz rahat rahat tur yaparsınız.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
Geri