Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu karmaşası

Bu yazılanlara göre decathlonda s mi almalıyım m mi ben m kullanıyorum fakat deneme imkanım bisiklet stoğu olmadığı için yok. ilk bakışta s gibi mi duruyor bu ölçüler m gibi mi?:)
1.75 boya S ufak gelir. Arkaya bagaj bağlasan, pedallarken ayakların çantaya değer. Sizin için ideal ölçü M beden.

Scudo
1.70 boy 82 cm bacak boyum var. Bisan trx 8500 52 kadrosu var. Kuyruk sokumu da acayip bir ağrı oluyor bir kaç gün binmedim mi geçiyor. Bu ağrı yanlış kadro seçiminden olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
Uygun kadro boyunu bulmak denilen olay tamamen tecrübe ile doğru orantılı. Forum biraz aratılınca görülüyor ki hangi kadro boyu? diyenlerin çok büyük bölümü bisiklet konusunda tecrübesiz kişiler. Bisikletle biraz zaman geçirip ölçülere de kafa yorunca insan detaylı bir geometri tablosuna bakarak hangi markada hangi boyu alması gerektiğini çıkarabiliyor. Yalnız tüm bu sürecin başında bir defa deneyerek referans ölçü niteliğinde bir kadroya sahip olmak önemli.

Mümkün ise test etmeden alınmamalı.

Uygun kadroyu almış olsan bile, sonrasındaki ince detayları ayarlamak gerekiyor.

Ben ilk başta kitabî bilgilerler hareket ettim.
Ha o ayarı dene, ha bu ayarı dene bi türlü olmadı.
Koydum cebime alyanı, boş bi alanda epey uğraştıktan sonra doğru ayarları bulabildim.

• Beğen
Mümkün ise test etmeden alınmamalı.

Uygun kadroyu almış olsan bile, sonrasındaki ince detayları ayarlamak gerekiyor.

Ben ilk başta kitabî bilgilerler hareket ettim.
Ha o ayarı dene, ha bu ayarı dene bi türlü olmadı.
Koydum cebime alyanı, boş bi alanda epey uğraştıktan sonra doğru ayarları bulabildim.
1.70 boy 82 cm bacak boyum var. Bisan trx 8500 52 kadrosu var. Kuyruk sokumu da acayip bir ağrı oluyor bir kaç gün binmedim mi geçiyor. Bu ağrı yanlış kadro seçiminden olabilir mi?
1.75 boya S ufak gelir. Arkaya bagaj bağlasan, pedallarken ayakların çantaya değer. Sizin için ideal ölçü M beden.
27.5 jant 18 in. 46cm kadro boyu olan bir bisiklet alsam rahat olurmuyum bana olur mu boyum 170

• Beğen
27.5 jant 18 in. 46cm kadro boyu olan bir bisiklet alsam rahat olurmuyum bana olur mu boyum 170
Daha yaşın 15. Uzayacağını ve gelişim göstereceğini varsayarsak olur. İlk yıl zorlar seni , sonrasında çok sıkıntı olmaz. :harika:

Merhaba bu konuya hep aynı sorular gelecek yapacak birşey yok :D Ben de aynı soruyu bisiklet odaklı sorucam: 19 yaşındayım 1.73 boyum ve 80cm bacak uzunluğum. Mosso Monza CycloCross almayı düşünüyorum. 28 inç 56 cm kadroya sahip bir ilan buldum. 56 kadro beni ne kadar zorlar?
şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Merhaba bu konuya hep aynı sorular gelecek yapacak birşey yok :D Ben de aynı soruyu bisiklet odaklı sorucam: 19 yaşındayım 1.73 boyum ve 80cm bacak uzunluğum. Mosso Monza CycloCross almayı düşünüyorum. 28 inç 56 cm kadroya sahip bir ilan buldum. 56 kadro beni ne kadar zorlar?
şimdiden teşekkürler...
[/QUOTE

52 Kadrosu bile sıkıntı çıkartabilir. O kadar net konuşuyorum ki cyclocross tarzı bir bisiklet hakimiyet açısından daha fazla kontrolünüzde olması gereken bir bisiklet. 52 Kadrosuna bakın derim.

şimdiden teşekkürler...
Zorlamakla kalmaz bir hayli üzer. 52 hatta 50 kadrolara bakabilirsiniz.

Merhaba çocuklar, mugladan yazıyorum, oğluma hediye ve supriz almak için bana 1300 lira yi geçmeyen şehirde e evimiz yokuşta çarşı pazara ve kursuna gideceği bir model yazarmisiniz? Çocuğumun boyu 1.73, kilosu 57. Ona söylemeden supriz yapacağım.
Ortasında demiri olmayan model ve hafif istiyorum, bazende ben bineyim istiyorum ama en cok o kullanacak.
İlerde sele takabilsin arkasına da ben oturayım ana oğul pazara çıkabiliriz. Yardım edermisiniz?

Yeni başlık acma yetkisi olmadığından buraya yazdım, lutfen birazcık yardım edermisiniz, +

Merhabalar. Ülkemizde her satılan malda olduğu gibi bisiklette de fiyatlar oldukça yükseldi. Öncelikle belirtmiş olduğunuz fiyat aralığında bakabileceğiniz markalar corelli ya da ümit olarak sınırlı. Tabi ki bu markaların dışında da birçok uygun fiyatlı bisiklet satılmakta piyasada. Ancak çok uzun ömürlü olmayacaktır. Herşeyden önce oğlunuza uygun kadro boyu için bazı ölçümler lazım. Örneğin iç bacak boyu gibi. Forumda ve internette "kadro boyu nasıl" arattırması yaparsanız fikir edinebilirsiniz. Ama kaba bir tahminle 44 ya da 46 kadro boyu uygun olacaktır. En randımanlı satın alım hareketi ise çocuğunuzla birlikte deneyerek almak. Sonradan pişmanlıklar olmaması açısından.

Fiyat aralığınızı 1500-200 arasına getirebilirseniz carraro-corelli-mosso gibi markaları tercih etmenizde kalite açısından fayda var. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba çocuklar, mugladan yazıyorum, oğluma hediye ve supriz almak için bana 1300 lira yi geçmeyen şehirde e evimiz yokuşta çarşı pazara ve kursuna gideceği bir model yazarmisiniz? Çocuğumun boyu 1.73, kilosu 57. Ona söylemeden supriz yapacağım.
Ortasında demiri olmayan model ve hafif istiyorum, bazende ben bineyim istiyorum ama en cok o kullanacak.
İlerde sele takabilsin arkasına da ben oturayım ana oğul pazara çıkabiliriz. Yardım edermisiniz?

• Beğen
Bizim burda çeşit yok netten alacağım. Oğlumun ic bacak boyu 78cm. Ortasında çubuk olmayan wn ucuz 1500tl modeli yazarmisiniz. Ayrıca yaş ilerledi, kafam almıyor bu konuları :) supriz yapacağım zaten. Onun bilmemesi gerekli. Öneriniz nedir acaba

• Beğen
Ben şehir bisikleti alacağım gazelle. Boyum 1,65. Arası kesik olan model almak istediğim, bayan bisikleti diye geçenlerden ama benim içinde daha ideal o tür bisikletler inmesi binmesi kolay. Kadro boyunun bir önemi var mı 53 kadro buldum bir tane uygun olur mu benim için. Teşekkürler

• Beğen
Merhaba herkese iyi akşamlar
Ben önceden 27.5 jant s beden mtb kullanıyordum ve gayet memnundum ölçüde.Bursa'ya üniversite okumaya geldim kendi bisikletimi getiremediğim için çok üzgündüm fakat istanbulda yaşayan ablam ve eşi yurtdışına taşınacaklari için eniştemin şehir bisikleti bana kaldı.O sevinçle tam dikkat edemedim ama bisiklet bana büyük geliyor.Boyum 1.68 bisiklet ise 28 jant L beden Carraro sportive 224.Alıştim sayılır bisiklet surebildigim için mutluyum ama bu ölçüde bisiklet kullanmak uzun vadede benim için sorun olur mu ? Tavsiyelerinizi bekliyorum,biraz uzattım kusura bakmayınız :)

Merhaba herkese iyi akşamlar
Ben önceden 27.5 jant s beden mtb kullanıyordum ve gayet memnundum ölçüde.Bursa'ya üniversite okumaya geldim kendi bisikletimi getiremediğim için çok üzgündüm fakat istanbulda yaşayan ablam ve eşi yurtdışına taşınacaklari için eniştemin şehir bisikleti bana kaldı.O sevinçle tam dikkat edemedim ama bisiklet bana büyük geliyor.Boyum 1.68 bisiklet ise 28 jant L beden Carraro sportive 224.Alıştim sayılır bisiklet surebildigim için mutluyum ama bu ölçüde bisiklet kullanmak uzun vadede benim için sorun olur mu ? Tavsiyelerinizi bekliyorum,biraz uzattım kusura bakmayınız :)
Gidon - sele mesafesi haddinden uzun olacağı için boyun ve sırt a ek yük binebilir. Ağrı olabilir. O durumda gidon boğazını kendinize göre açısını pozitif yönde değiştirerek doğru pozisyonunu bulabilirsiniz diye düşünüyorum. 224 lerde ayarlı gidon boğazı var diye biliyorum.

Merhabalar kadro boy tabloları birbirinden çok farklılık gösteriyor bu sebeple sizlere sormak istedim. Carraro sportive 225 almayı düşünüyorum boyum 1.79 iç bacak boyum 79 cm kadro olarak 46 ve 51 kadrolar var hangisini alsam bana daha uygun olur ?

Merhabalar kadro boy tabloları birbirinden çok farklılık gösteriyor bu sebeple sizlere sormak istedim. Carraro sportive 225 almayı düşünüyorum boyum 1.79 iç bacak boyum 79 cm kadro olarak 46 ve 51 kadrolar var hangisini alsam bana daha uygun olur ?

Hocam kesinlikle 46 almayın çok küçük gelir. Başka seçenek yoksa 51 almak zorundasınız gibi gözüküyor. Bende carraro sportive 220 var. 168 boyum var ve 51 kadro bana az da olsa büyük geliyor. Size aslında 54 kadro olması lazım ama 51 alırsanız sorun olmaz.

Hocam kesinlikle 46 almayın çok küçük gelir. Başka seçenek yoksa 51 almak zorundasınız gibi gözüküyor. Bende carraro sportive 220 var. 168 boyum var ve 51 kadro bana az da olsa büyük geliyor. Size aslında 54 kadro olması lazım ama 51 alırsanız sorun olmaz.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim tavsiyeniz için

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Herkese merhabalar benim kadro boyu konusu ile ilgili danışmak istediğim bir durum var.Ben 1.75 boylarındayım ve şu an 56 kadro kullanıyorum ancak bisiklet bana tam oluyor yani seleyi en aşağıda kullanıyorum o yüzden gidonu tutarken hafif eğilmektense daha çok biraz uzanıyormuşum gibi bir pozisyon oluyor bunuda uzun saatler sürünce fark edebildim.Şimdilerde yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum sizce kadroyu 53-54 alsam yararını görür müyüm ve bana daha uygun olur mu?

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Geri