Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu karmaşası

@xmrtatalay Çoğunlukla bu postürde sürüyorsanız, kadro küçük değil. Yeni maşa veya şaft uzatma borusu alıp gidonu 5 cm kadar yükseltmek çözüm olur gibi.
Ama ağırlıkla aero pozisyonda (yani maksimum hız modunda) sürüyorsanız, kadronun üst borusu gövde boyunuza göre kısa. Uzun boğaz kullanmayı deneyebilirsiniz.
uzun boğaz takılı aeroda cok kalmıyorum genelde sti koldan tutup kadans yaparak gidiyorum

Scudo
@xmrtatalay Duruş çoğunlukla bu fotodaki gibiyse gidonu biraz yükseltmek lazım. Fazla eğilmekten kambur duruyorsunuz, haliyle beliniz ağrıyor.

öncelikle merhaba 1.78 boyunda 83cm ic bacak ölcüsüne sahibim yol bisikleti kullanıyorum bazı siteler 54 bazı siteler 56 kadronun uygun olacağını söylüyor şuan 53 kadro kullanmaktayım dizimde ve belimde ağrılar oluşuyor sizce kaç kadro kullanmalıyım

Kadro boyu seçiminde vücüt ölçüleri kadar kilo ve esneklik de önemli. Ek olarak vücüt ölçüsündeki tek kriter bacak boyu da değil. Üst vücüt ve kol boyu da çok önemli. Fazla yatamıyorsanız veya kollarınız kısa ise üst borusu çok uzun olmayan, uzun alın borusuna sahip bir geometri mantıklı olur. Efektif üst boru uzunluğuna özellikle dikkat!! Kol ve üst vücut boyu normal ise efektif üst boru uzunluğu 54-55cm. bişeyler size uygun olur sanıyorum. Diz ağrıları için sele yüksekliği, pozisyonu ve kal ayarının doğru yapılması gerekiyor. Mümkünse profesyonel bir destek almanızı öneririm.

Merhaba, ben de şu konuda fikirlerinizi almak istiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim;
Rocrider 530-s almayı düşünüyorum. Decathlonun beden tavsiyesi L boy ama ben M almak istiyorum. Kadro tablosundan anladığım kadarıyla üst boru ve alın borusu gibi kısımlarda 1 cm civarı fark var.
Bir boy küçük, L yerine, M kadro alsam sizce sıkıntı olur mu, ne gibi farklar olur?

(link)

Merhaba, boyum 1,75 iç bacak 81 cm. Decathlon endurance bisikletlerde M mi almayım bu bilgiler dahilinde?

En Güzeli
Deneyin Her firmanın boyutları değişiyor
Ama Genelde standart tablo kullanılıyor
Denemeden almayın

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Kadro boyu pek çok firmada sele borusu, bazı firmalarda ise üst borudan ölçülüyor. Bu durum büyük fark yaratabiliyor. Ayrıca üst borusu eğimli olan bisikletlerde sele borusu uzunluğu da daha kısa oluyor. Bu nedenle dağ ve şehir bisikletlerinde aynı boy için yol bisikletine göre 10 cm daha kısa kadro bile kullanılabiliyor.
Dolayısıyla sadece kadro boyu ölçüsü ile karar vermeyin, ya bizzat deneyin ya da boy, bacak ölçünüze göre tavsiye edilen kadroyu alın.

Sele borusundan çok uzanma önemli. Üst boru uzunluğuna göre beden seçimi yapın. Sele borusu özellikle Endurance bisikletlerde sizi yanıltır. Örneğin benim sele borum 52 cm ama tt 56 olduğu için 56 kadro geçer. Sele borusu sele yüksekliğiniz sele borusunun içeride kalan limitini zorluyorsa sıkıntı olabilir. Bunada dikkat edin.

@selim82 Sele borusunda alt limitten bahsetmişsiniz. Alt limit kadar üst limit de önemli. Sele ideal yüksekliğindeyken, ideal gidon-sele yükseklik farkı sağlanabilmeli. Boğaz en aşağıdayken bile gidon yeteri kadar aşağıda durmuyorsa o kadro olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@selim82 Sele borusunda alt limitten bahsetmişsiniz. Alt limit kadar üst limit de önemli. Sele ideal yüksekliğindeyken, ideal gidon-sele yükseklik farkı sağlanabilmeli. Boğaz en aşağıdayken bile gidon yeteri kadar aşağıda durmuyorsa o kadro olmaz.
Aslında üst limitten bahsettim. Eğer iki beden arasında kalıyorsa ölçüler. Ufak olanı tercih etmek daha mantıklı

Yeni nesil bisikletler, kişiye özel kadro üretimine başlamış.. Bazı öne çıkan markalar bunu hatrı sayılır yıldır yapıyor.. Bizim ekonomik gücümüzde hem kemik hem kas erimesi olduğundan böyle kadrolara ulaşmak hayal artık 😕 fakat ben de hep bir düşük kadro seçimini mantıklı bulurum.. Nedeni ise gramajdan kar sağlamak ve kontrolünün uygun kadro ölçüsüne göre daha kolay olması..

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Merhabalar, kusura bakmayın eğer yanlışsa konuyu bulamadığım için buraya yazıyorum. Boyum 163cm bacak boyumda 72cm. Bir bisiklet aldım internet üzerinden deneme fırsatım olmuştu daha önce ama 27.5 jant denemiştim siparişide 27.5 inç 41 kadro olarak verdim (Mosso Raceline H). Firma ne hikmetse 29inç göndermiş kadro boyu aynı geri göndersem mi yoksa boy ölçülerime uygun mu acaba yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, kusura bakmayın eğer yanlışsa konuyu bulamadığım için buraya yazıyorum. Boyum 163cm bacak boyumda 72cm. Bir bisiklet aldım internet üzerinden deneme fırsatım olmuştu daha önce ama 27.5 jant denemiştim siparişide 27.5 inç 41 kadro olarak verdim (Mosso Raceline H). Firma ne hikmetse 29inç göndermiş kadro boyu aynı geri göndersem mi yoksa boy ölçülerime uygun mu acaba yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkürler.
Jant önemli değil önemli olan kadro boyu. Yine size uygun olur ancak yani bisiklete binip inmeyi biliyorsanız sıkıntı yaşamazsınız

Jant önemli değil önemli olan kadro boyu. Yine size uygun olur ancak yani bisiklete binip inmeyi biliyorsanız sıkıntı yaşamazsınız

İleride 27.5 inç bir jant takıp teker boyunu küçültsem maşa için sorun olurmu fazla mı açık kalır sizce yoksa standart boymudur zaten?

İleride 27.5 inç bir jant takıp teker boyunu küçültsem maşa için sorun olurmu fazla mı açık kalır sizce yoksa standart boymudur zaten?
Uyumsuz olur o kadar takılmayın jant boyuna alışırsınız. Alışamayacağınızı düşünüyorsanız iade edin 27.5 isteyin

Uyumsuz olur o kadar takılmayın jant boyuna alışırsınız. Alışamayacağınızı düşünüyorsanız iade edin 27.5 isteyin
Tekerler büyük jant olsa da, kısa boylar için ufak kadro kullanılabilir. Kadro küçülünce biraz açılar ve sürüş karakteristiği değişebilir tabi. Bir de dönüşlerde tekeri çevirirken önde duran pedal tekere çarpıyor mu dikkat etmek lazım. Bu daha çok kısa yol bisikletlerinde sorun olacak bir durum. Ama dağ bisikletlerinde de inişlerde iki pedal hareketsiz ve biri öndeyken durulduğu için bir kontrol etmekte fayda var. Bazı markalar ise kadro boyu küçülünce açıları değiştirmemek için jantları da küçültüyor. Örneğin eski Triban yol bisikletleri S boyda 650b tekerlerle geliyordu. 650 (veya 27,5) çok kullanılan bir ölçü olmamakla birlikte, küçük boy ve büyük boy bisikletin geometrisi aynı kalmış olduğundan bence daha sağlıklı bir yaklaşım.

Merhaba, boyum 1,75 iç bacak 81 cm. Decathlon endurance bisikletlerde M mi almayım bu bilgiler dahilinde?
Bu yazılanlara göre decathlonda s mi almalıyım m mi ben m kullanıyorum fakat deneme imkanım bisiklet stoğu olmadığı için yok. ilk bakışta s gibi mi duruyor bu ölçüler m gibi mi?:)

Bu yazılanlara göre decathlonda s mi almalıyım m mi ben m kullanıyorum fakat deneme imkanım bisiklet stoğu olmadığı için yok. ilk bakışta s gibi mi duruyor bu ölçüler m gibi mi?:)
decathlon'un sitesinde beden seçimi rehberi gibi bişey var. boy felan yazınca size almanız gereken kadroyu veriyor.

Uygun kadro boyunu bulmak denilen olay tamamen tecrübe ile doğru orantılı. Forum biraz aratılınca görülüyor ki hangi kadro boyu? diyenlerin çok büyük bölümü bisiklet konusunda tecrübesiz kişiler. Bisikletle biraz zaman geçirip ölçülere de kafa yorunca insan detaylı bir geometri tablosuna bakarak hangi markada hangi boyu alması gerektiğini çıkarabiliyor. Yalnız tüm bu sürecin başında bir defa deneyerek referans ölçü niteliğinde bir kadroya sahip olmak önemli.

Geri