Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu

gizer

Forum Demirbaşı
Tepki
158
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
Hepinize teşekkürler.
Bu arada öğrenmek istediğim bir konu var. Sedona sd 771' i çok beğendim ancak kadro boylarında sorun yaşayabilirim. Boyum 1,84m. sd 771' in büyük kadrosu 18'. Acaba Kron XC 1000' i de mi düşünmek gerekir? Bu iki model arasında karşlaştırma yapabilir misiniz? (Sedona sd 771' in 2007' de 19' lik kadro çıkarma olasılığını da düşünerek). Teşekkürler..

Scudo
Gizer merhaba
Her iki kadro boyunu da sıkıntı yaşamadan kullanırsın sanıyorum. Sedona'nın 19" çıkarma olasılığı benim gözümde yok, neden diye soracak olursan zaten 18" ve 19" arasında çok bir fark yok. Bu nedenle firmalar genelde min. 1,5" farkla (hatta çoğu zaman 2" farkla) kadro boylarını artırıyorlar.
Donanım olarak da birbirini ikame edebilen çok yakın ürünler. Bence fırsatın varsa (internetten sipariş vermeyeceksen) en azından bisikletlerin üzerine bir bin, kendini nasıl hissettiğin çok önemli.

Çok teşekkürler. Aralarında 170 YTL. gibi bir fiyat farkı var. Bana Sedona daha cazip geldi. Uygun bir zamanda yakından incelerim. Tekrar teşekkürler.

Sedona'nın kadrosu daha hafif. 3 defa dipçiklenmiş, 7005 aluminyum. Kron ise 2 defa dipçiklenmiş 7005 aluminyum. Temel fark bu, tahminim 200 gr kadar da bir fark vardır aralarında 1600-1800 gr gibi. Tabi 3 defa inceltilmiş olmanın getirdiği hafifliğin yanında götürdükleri de var. Kullanım koşullarına göre bunu göz önünde bulundur ;).

@HaliliOzturk

Görüşlerin için teşekkürler. Bisikleti daha çok Belgrad ormanında kullanmayı düşünüyorum. Ama gezinti olacak. Zorlu hareketler yok. Sanırım Sedona istediğim fiyatta en iyisi.

selamlar, 1.75 boyum var sedona sd771 16'' kadro boyundaki bisikleti kullaniyorum.. ufak kadrolu bisikletleri seviyorum, kucuk kadro kullaninca bisiklet uzerindeki hakimiyetimi artirdigim hissi uyaniyor bende, rahat ediyorum. Bisikleti Eylul ayinda aldim, aldigimdan buyana 1000km yol yaptim.. araziye de girdim, Belgrad'a da gittim hatta dustum kalktim falan:) bisikletten su an icin cok memnunum.. akliniza takilan herhangi bir sorunuz olursa elimden geldigince yardim etmeye calisirim:)

• Beğen
Tepkiler: gizer
bende sedona sd771 var kadro yapısı güzel bir bisiklet yalnız boyun kısa değil 18 lik kadro alabilirsin ama tuğberk arkadaşımızın dediği gibi ne kadar kadro sıze düşük olursa o kadar iyi hakimiyet kurarsın sedona dan yana kuşkun olmasın

• Beğen
bende sd771 kullanıyorum gayet memnunum herhangi bir sorun yok 1600gramağırlığında çok hafif bi kadro her gün 6kat çıkarıp indiriyorum ordan biliyiorum::))))

• Beğen
Teşekkürler bedo ve wardrobe.

@HaliliOzturk

Dipçik demişsin, dipçik ne oluyor? İlk kez duyuyorum da.

Birkaç konunun altına bu soruyu sormuştum ama kimse taa 15. sayfadaki soruyu farketmiyor doğal olarak. :) bende buraya bir konu açmak zorunda kaldım.

Forumdaki bir arkadastan corratec x-vert deore almayı düşünüyorum. Kafama takılan tek şey kadro boyu. boyum 175. sanırım 17 inch ideal. ama mtbtr anasayfasındaki bacak içi uzunlugunu girmeyle hesaplama yaptıgımda 18 inch çıkıyor. Alacagım Bisiklet 16 inch. Kadronun normalden küçük olması düz yolda performansı düşürürmü.?? Hoplayıp zıplarken, arazideykende çok yararı olurmu?

Michelin xc road lastikler arazide hiçmi kullanılmaz? Ya da kaldırımlardan hoplamadan zıplamadan etkilenilirmi??

SNkaraoğlu.
Avatar bilginizden öğrendiğime göre yaşınız henüz 14.
İskelet sistemi ise 20 yaşlarına kadar büyümeye devam eder.
Siz zaten ideal kadro boyunuzun 1 inch altında kadro alıyorsunuz.
Bence bu konuyu tekrar düşünün.
1 inch daha uzun alsaydınız size daha olumlu bir yanıt yazardım.
Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: SNkaraoglu
Normalde bisikleti daha çok asfalta ve uzun sürüşlerde kullanacaksanız, bir büyük boy, daha çok hoplama, zıplama, hareket veya ormanlık, toprak yerlerde kullanacaksanız bir küçük boy tavsiye edilir. Ama Mesut Abimizin dediğine katılmamak elde değil. Yaşınız ufak olması ve gelişme dönemi olduğu için boyunuz büyümeye devam edecektir. Bence sen Mesut Abi'nin dediğini bir düşün.

• Beğen
@SNkaraoglu

eğer 18'' kadro sana uygunsa arazi kullnanacaksan 17'' al ,sadece yolda kullanacaksan 18'' yada 19'' almalısın

aycıca son soruna yanıt vereyim.arazide xc road lastikler arazide kullanılmaz çünkü dişleri olmayan bir lazztik ama arazide dişler çok önemlidir. arazi için 2.30 yada 2.10 dişli lastikler kullanmanı öneririm.fakat hoplama zıplamalar için birşey diyemiyeceğim.

17" al kardeşim. Bu arada Sivas'ın neresinden? Sivas-Merkez Ece Mahallesi'ni bilir misin?

bencede 17'' almalısın eger boyun uzamaya yatkınsa ve genelde hareket değilde uzun süre bisiklet kullanıcaksan 18'' de alabilirsin

• Beğen
@soneryen

Alması gereken boyu hangi durumda alıyor peki:)

Doğru kadro boyu ne ise o alınmalı,şu an da 17 gibi görünüyor...

• Beğen
Tesekkurler hepinize. ama kadronun küçük olması neden iyi değildir? sele ayarıyla tamamlanacak kadar küçük olması neden iyi değildir? çünkü almayı düşündüğüm corratec gayet iyiye benziyor. (ikinci el sayfasında taa 7. sayfalarda. görebilirsiniz.) eğer küçük kadro önemli bir problem değilse hala almayı düşünüyorum. birkaç yıl içerisinde çok küçük gelirse kadroyu değiştirebilirim de. Ayrıca bir konuyu daha merak ettim. KAdro küçüldüğünde hafiflermi? ya da nekadar hafifler?

@Selim Çam

Merkezdeyim. İstasyon caddesinde oturuyorum.

konuya başka bi açıdan maydanoz oldum. benim de sedona vitram var ama kadro boyunu bilmiyorum, sanki biraz küçük gibi. yada ben profosyonelleştim. kadro boyu bisiklet üzerinde yazar mı. ?? saygılar..

Geri