@kallone
Öncelikle tesekkürler, sorulariniza gelince tabiki MTB de sabit masa kullanmak icin önce hangi amacla kullanilacagina karar verilmeli. Bu bisiklet tamamen Turlar icin toplandi ve Yokuslarda olsun asfaltta olsun müthis rahatlik sunuyor.
Masaya gelince bu bildiginiz ali expres masasi degil, bu masa özellikle turlarda hafif engebeli yollari veya hafifi cakilli yollari absorbe edebilmesi icin tasarlanmis. Niner markasini taniyormusunuz bilmiyorum ama dünyada ilk siralarda gelen bir marka ve hardtail MTB lerde bu sabit masayi kullaniyor.
Karbona gelince evet benim icin gerekli, benim agirlik takintim oldugu icin ben karbon kullaniyorum, ayrica nekadar hafif olursa okadar rahat bir kullanisi olur bisikletin. Kimileri bisikleti hafileteceginize kendiniz kilo verin diye yorum lar okuyorum. Sacmaliktan öte bir sey degil, bisikletin agirligi ile kendi agirliginin hic bir baglantisi yok.
Misal 2 kisi var birisi 50kg digeri 80kg, bisikletler ise ikiside 15kg. Simdi kendiniz kilo verin diyenlere soruyorum 15kg bisikleti birisi 80kg olarakmi daha rahat tasir yada 50kg olarakmi? Ama bu durumda bisiklet 7-8 kg olsa ikiside rahat tasir.