-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.384
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Teşekkür ederim abi mantığını şimdi kavradım. Gerçekten birebir çakmışlar. O milin oradaki girinti bende de var. Normal alyan ile sıkamadım. Çinli arkadaşlar da sağolsun koymamış uygun anahtarı fakat elimdeki torx uçlardan biri uydu ve çevirebildim. Dediğiniz gibi mekanizmayı sıkınca milin ileri geri kayması kesildi. Fazla sıkınca hiç dönmez hale geldi. Az bir boşluk bıraktım. Şimdi ileri ve geri oynamazken 360 rahat dönebiliyor. Döküm olanı seçme sebebim sağlamlık ve park tool a benzemesi idi.Deniz bu bildigin Park Toolun cakmasi. Ama kesinlikle ise yarar bence. Sordugun vidayi oynamiyacaksin, o vida milin ileri geri kaymasini önlüyor ve aletin posisyonu oldugu sekilde dogru ve öyle kalacak.
Söyle anlatayim sana, milin üzerinde ince bir serit ve vidanin ucuda ise pim gibi bir sey var, o pim ise seridin hafifi icine giriyor ve kaymasini önlüyor.
Sana benim aletin fotografini ve pimin sökülmüs halini göstereyim.
323228 dosyayı görüntüle
323229 dosyayı görüntüle
Ben seninki de döküm olan sanmıştım abi. Benzer mekanizma işliyor ama yine.Bendeki aynı marka ama alu model. Kutuda kendi alyanı var ama metrik değil, 1.6 mm:
323216 dosyayı görüntüle
Sıkıştıran parça benimkinde aynı yerde değil, iç parçada. Alyanla sıkınca ters taraftan ucu toplu kısım çıkıyor, ne kadar sert döneceğini belirliyor. Muhtemelen seninkinde de içeride ucu toplu kısım vardır.
323217 dosyayı görüntüle323218 dosyayı görüntüle
323219 dosyayı görüntüle323220 dosyayı görüntüle