Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro kulağı kırılması, önlemleri ve çözümü

Kadro kulağı yamuldu. Aşağıdaki unior ruble sökme aparatı denerken bi anda tak sesi geldi ve yamuldu. Kadrodan söktüm. Çekiç ile vurup düzeltme mantikli mi?
Isıtmadan çekiçlerseniz olumlu sonuç beklemeyin.

Scudo
Isıtmadan çekiçlerseniz olumlu sonuç beklemeyin.
Teşekkürler. Isıtma için tezgahta ocak altını açıp ısıtmak yeterli mi? Yoksa ısı tabancası gibi bir şey mi lazım?
@Sinyor kısa vadede belki idare eder ama en kısa sürede yenisini almanız lazım. Bende de var o anahtardan başbelası bir alet. Kadroya dayanan kısmına küçük düz tornavida falan sıkıştırıp öyle kullanınca sorun olmuyor ama normal kullanırsanız illa ki yamultuyor ya da kırıyor kulağı.
Bu zımbırtı yüzünden başka bir sıkıntı yaşadınız mı? Aslında yanında beyaz plastik parçası veriyorlar. Onu sıkıştırdım araya. Ortam loş olduğu ndan Maalesef oturtamadım sanki. Bu zımbırtının güzelliği ayda yılda 1 kaseti sökmek isteyen kullanıcıyı şu büyük ve pahalı aletlerden kurtarıyor olması :
Screenshot_20240904_095337_com.android.chrome.jpg

Teşekkürler. Isıtma için tezgahta ocak altını açıp ısıtmak yeterli mi? Yoksa ısı tabancası gibi bir şey mi lazım?
Ocak alevi biçimlendirme için sanırım yetmeyecektir. Kuvvetli pürmüzler veya şaloma ile ısıtılırsa daha sağlıklı olur. Ergitmeden, sadece yumuşatarak, şeklini değiştireceksin.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Kadro kulağı, eğilir, kırılır, yamulur ama sonradan tamiri olmaz, yenisi alınır.

tecrübe ile sabittir. her zaman 1 tane yedek kadro kulağı olmalı stokta.

kadro kulağı tamir edeyim, düzelteyim öyle kullanayım derken daha büyük hasar ve masraf açabilirsiniz.

kadro kulağı düzeltme ve kırılma olayı bence kullanılan malzemenin kalitesiyle de ilgili. benim bisiklette kullandığım kadro kulağını 4 veya 5 kez düzelttirdim veya kendim düzelttim, hiç bir sorun yok. ısıtma bile yapmadan direkt düzeltildi ama büyük yamulmalar değildi bunlar.
malzemenin kalitesi iyiyse ve büyük bir yamulma yoksa bence bir sorun olmayacaktır. Hele ki ısıtma ile yapıldığında daha da garanti olur.

kadro kulağı düzeltme ve kırılma olayı bence kullanılan malzemenin kalitesiyle de ilgili. benim bisiklette kullandığım kadro kulağını 4 veya 5 kez düzelttirdim veya kendim düzelttim, hiç bir sorun yok. ısıtma bile yapmadan direkt düzeltildi ama büyük yamulmalar değildi bunlar.
malzemenin kalitesi iyiyse ve büyük bir yamulma yoksa bence bir sorun olmayacaktır. Hele ki ısıtma ile yapıldığında daha da garanti olur.
Vaziyet böyle. Eğiklik fazla mı sizce?
IMG_20240904_124815.jpg

IMG_20240904_124954.jpg

IMG_20240904_124933.jpg
Kadro kulağı, eğilir, kırılır, yamulur ama sonradan tamiri olmaz, yenisi alınır.

tecrübe ile sabittir. her zaman 1 tane yedek kadro kulağı olmalı stokta.

kadro kulağı tamir edeyim, düzelteyim öyle kullanayım derken daha büyük hasar ve masraf açabilirsiniz.
Düşündüm de dediğinizi . Ama şehir bisikleti olduğu için asfaltta kullanıyorum genelde. Yani belki Rampada yanlış bir vites değiştiririken aktarıcı kırılabilir, jantın arasina girip telleri parcalayabilir. Hasar ve Masraftan kastınız bunlar mı?

Vaziyet böyle. Eğiklik fazla mı sizce?
321202 dosyayı görüntüle

321204 dosyayı görüntüle

321205 dosyayı görüntüle

Düşündüm de dediğinizi . Ama şehir bisikleti olduğu için asfaltta kullanıyorum genelde. Yani belki Rampada yanlış bir vites değiştiririken aktarıcı kırılabilir, jantın arasina girip telleri parcalayabilir. Hasar ve Masraftan kastınız bunlar mı?
evet, yol bisikletinde uygun olmayan kadro kulağının tetikleyebileceği en büyük hasar aktarıcının teller arasına girmesi hem aktarıcı hem jant gider bu durumda. Şu konuda ben bir şey diyemem, siz ben tamir ettim, eskisinden de iyi oldu diyorsanız, sizin kararınız. Ama bir kulağın maliyetini düşünüp, aktarıcı ve jant maliyetini riske etmek kişisel bir tercihtir, ben tercih etmem

• Beğen
Bugun tur sırasında bir arkadaşın kadro kulağı kırıldı. Sıkıntı merkezden uzaktık. Öyle böyle hallettik. Ama bu olay bana yedek kadro kulağı taşımak gerektiğini öğretti. Şimdi bakıyorumda kıyamet gibi kadro kulağı var. Bisikletime uygun kadro kulağı nasıl bulabilirim. Şekli benziyorsa uyar mı? Varmı bir standardı bu işin? Bilgisi olan varmı ?

Örneğin bisiklet carraro sportive 330

1726427948023.png

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bugun tur sırasında bir arkadaşın kadro kulağı kırıldı. Sıkıntı merkezden uzaktık. Öyle böyle hallettik. Ama bu olay bana yedek kadro kulağı taşımak gerektiğini öğretti. Şimdi bakıyorumda kıyamet gibi kadro kulağı var. Bisikletime uygun kadro kulağı nasıl bulabilirim. Şekli benziyorsa uyar mı? Varmı bir standardı bu işin? Bilgisi olan varmı ?

Örneğin bisiklet carraro sportive 330

321431 dosyayı görüntüle

Şekli (iç kısmındaki daha kalın kısmın şekli dahil) ve delikleri (vida yönü dahil) tam olarak tutuyorsa uyar. Sadece delik eksiği varsa sonradan açılabilir.

---

Acil durumlar için de böyle bir icat var ama aşırı pahalı: (link)

Kadro kulağı yamuldu. Aşağıdaki unior ruble sökme aparatı denerken bi anda tak sesi geldi ve yamuldu. Kadrodan söktüm. Çekiç ile vurup düzeltme mantikli mi?
321190 dosyayı görüntüle

Düzeltip kullanmışlığım vardır :D Aluminyum olduğu için eğilip bükülmeye elverişli bir malzeme kendisi. Bir mermerin üzerinde çekiçle vura vura başarılı sonuç elde etmiştim :D

• Beğen
Düzeltip kullanmışlığım vardır :D Aluminyum olduğu için eğilip bükülmeye elverişli bir malzeme kendisi. Bir mermerin üzerinde çekiçle vura vura başarılı sonuç elde etmiştim :D
17270596506967919870836262106638.jpg

Bisikletçim 2 tokmakla halletti:) Artik Dayanımı azaldı mı azalmadı mı sert vites değişiminde anlaşılacak.

Scott Addict 30 kadro kulağını yedeklemek istiyorum, fakat göremedim alışveriş sitelerinde. Alibaba da var ama çakma gibi. nereden temin edebilirim?

Scott Addict 30 kadro kulağını yedeklemek istiyorum, fakat göremedim alışveriş sitelerinde. Alibaba da var ama çakma gibi. nereden temin edebilirim?
Tüm markalar için bulunabilenlerin çoğu orijinal değil, talebe göre ya da ihtiyaca özel atölye üretimi.
Bisiklet hangi yılların? Eskice modellere (link) olur ama yeni modellerdeki içi boş uzun kulaktan görmedim hiç.

Kulak işi sıkıntılı gerçekten.
Ufak bir kaza sonucunda yamulan kadro kulağımı bir şekilde düzelttik ama ben yine de yedek

Bütün bisikletlerin kadro kulağı tek tip olmalı. Her telefonun şarj giriş yeri nasıl aynı olduysa bu da öyle olmalı.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bütün bisikletlerin kadro kulağı tek tip olmalı. Her telefonun şarj giriş yeri nasıl aynı olduysa bu da öyle olmalı.
Aslında SRAM bu konuyu UDH (Universal Dreailleur Hanger) isimli ürünüyle çoktan halletmiş durumda. Ancak birçok konuda kendilerine özgü standartlar geliştirmekten sadistçe bir zevk alan üretici firmalar arasında pek yaygınlaşmış değil.

Firmaları belirli bir standardı kullanmaya zorlayacak bir düzenleyici/kural koyucu üst yapı olmayınca kim nasıl uygun görüyorsa tasarımını öyle yapıyor. AB düzenlemeleri olmasaydı ısırılmış elmayı Type C usb kullanmaya kimse ikna edemezdi.

Benzer bir konu orta göbeklerde de var malum. Amacı aynakol şaftını yataklamak olan ve temelde 2 adet rulmandan oluşan bir sistem için en az 20 ayrı standart bulunması ne derece mantıklı tartışılır.

Tüm markalar için bulunabilenlerin çoğu orijinal değil, talebe göre ya da ihtiyaca özel atölye üretimi.
Bisiklet hangi yılların? Eskice modellere (link) olur ama yeni modellerdeki içi boş uzun kulaktan görmedim hiç.
O değil bu kulaktan: (link)

Elimde önceki Scott bisikletimden orijinal yedek kulak var, sıfır ürün. Listedeki bisikleti olan birine hediye ederim, özelden ilk yazana kargo ücreti karşılığı

(link)

1727251278323.png

Geri