İkinci el, başka bir bisikletin kulağından uydurma bir kadro kulağıyla aldığım Gitane kadrolu toplama bisikletimin kadro kulağını biraz içeri eğilmiş olarak görünce düzeltmek için arka attırıcıyı sökmek için ilk hamleyi yaptığımda kulağın yarısı elimde kaldı:
Yerel bisikletçilerde aynı kulak bir yana, benzer bir kulak bile bulamayınca bildiğim tüm ünlü bisikletçilere fotoğraflarla ulaşıp en azından benzer bir kulak bulmaya çalıştım. Doğa, Özceylan, Şişman, Erdoğanlar v.b. tümünden ellerinde olmadığına dair de olsa mutlaka yanıt geldi. Erdoğanlar diğerlerinden farklı olarak yabancı bir siteden benzer bir kulak örneği gönderdi. O firmaya da yazıp fotoğrafları gönderdim. Bu arada
@Murat Cömez yardıma yetişip kadro kulağı koleksiyonunu açtı ama onda da tam uygun kulak çıkmadı, sağolsun benzer bir kulağı modifiyeyle kullanabilirsem diye göndermeyi teklif etti.
@Can Çelik ile eskisi gibi bir kulak bulup onu kadroya uydurma ya da bir kulak üretme planları yaptık ama bu çözümde en çok delikleri sorun olabilir gibi görünüyordu.
Arayış sürerken Erdoğanlar'ın linkini gönderdiği siteden cevap geldi. Sitedeki ürünler içinden (link) önerip, bir de henüz sitelerinde listelemedikleri ama tam olarak uygun görünen bir modeli temin ettiklerini belirtip gönderdiğim fotoğraflar üzerindeki görünümünü ilettiler:
Sonra da sitelerine ekleyip sipariş verebilmemi sağladılar: (link)
Ürün, savaş koşulları altındaki Ukrayna'dan 24 günde geldi. Araya Ramazan bayramı girmeseydi ve muhtemelen bayram tatili yoğunluğundan ürün gümrükte 1 hafta beklemeseydi daha önce de ulaşırdı diye düşünüyorum.
Gelecek ürün için "tam uymasa bile biraz modifiyeyle uydururum" diye düşünürken kusursuz olarak uydu:
Süreçte yardımcı olan
@Murat Cömez ,
@Can Çelik ve doğru yere ulaşmama vesile olan
@Erdoğanlar Bisiklet 'e teşekkür ederim.
Bu süreçte sadece kadro kulağı satan siteler olduğunu öğrenmek ilginç bir deneyim oldu. Benzer bir arama sürecine girebilecekler için süreçte baktığım önemli kaynakları buraya bırakıyorum. Aynı kulağı daha sonra 2 yerde daha buldum ama aldığım yer, Ukrayna'daki (link) fiyat bakımından (link) ve (link)'daki alternatiflerden belirgin daha uygun fiyatlı kaldı. Neredeyse tüm kadro kulağı satıcılarına kadrodaki yuvanın ve/veya eski kulağın resimlerini iletişim programları ya da doğrudan site üzerinden iletmek mümkün.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)