Scudo Sports

Kadro Kulağı

Sıfır alınmış bisikletteki orjinal kadro kulağı yerine sıfıra sıfır oturmuyor, 2-3 mm lik ileri geri oynama yapıyor, sıkılınca yapmıyor da, yatağındaki boşluk yüzünden bir süre sonra vidasını gevşetiyor, ileri geri ufak ufak hareket ediyor, bu normal midir? Değilse kadro kulağının sırt kısımlarına ufak ufak kaynak la dolgu yapılıp gerine sıkı bir şekilde oturtulması sağlansa olur mu? Üretici firma bunu neden yapmış anlam veremedim?

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Scudo
@Kerim Özal aynısı bende oldu bisiklette her yerin sıkım kontrolünü yapmıştım sadece kadro kulağını yapmamıştım kontrol ederken dün gevşeklik farkettim biraz çevirdim sıkılır gibi oldu sonra bide baktım boşa dönmeye başladı yalama ettik vidayı sebebi tahminimce vicdanın gevşek kalması tam oturmaması vicdanın yuvasını bozdu onun için yalama oldu. her zamn ilk kontroller önemli bunu ilk başta yapmalıydım. 😕

• Beğen
Tepkiler: Kerim Özal
Bisikletin açık ara en önemli parçası. Bisikletinizi satın alırken piyasada kadro kulağının kolayca bulunabilir olduğundan emin olun. İthal bir bisiklet ise Türkiye'deki servis ağının düzgün çalıştığından ve lazım olduğunda size kısa sürede kadro kulağı tedarik edebileceğinden emin olun. Hatta bisikletinizi alırken yanında bir tane de yedek kadro kulağı alın. Bakkalınızdan ısrarla isteyin :)

Face de rastladım.Bursa da cengiz bisiklet kopyalama yapıyormuş.
Herhangi bir alışverişim olmadı ama güzel bir hizmet valla.
(link)

merhaba bisikletimde sabit kadro kulağı var yamukluk vardı düzelttim fakat pek sağlıklı olmadı gibi tekrar bükülme ihtimali var üzerine kadro kulağı takılabiliyor mu
IMG_20200629_205332.jpg

merhaba bisikletimde sabit kadro kulağı var yamukluk vardı düzelttim fakat pek sağlıklı olmadı gibi tekrar bükülme ihtimali var üzerine kadro kulağı takılabiliyor mu
232260 dosyayı görüntüle
Telefonu ters çevirip baktım. Kadroda oturtacak yer bulamadım kulak için. Markasını merak ettim bisikletinizin .

• Beğen
Tepkiler: seryuks
Merhaba. Salcano XRS 022 karbon yol kadrosu aldım. Fakat kadro kulağı yok ve bulamıyorum da. Salcano ile görüştüm, stokta yok diyor. Ancak elinde olan bir bisiklet mağazası ya da aynı kadrodan kullanan birini bulmam lazım. Elimde bir tane olsa belki yaptırma şansım olur ama hiç örnek de yok. Yardımcı olabilecek kimse var mı? Bulabilirsem 2 tane almak istiyorum. Ya da son çare bu kadrodan kullanan, yaptırmak için bir süreliğine kulağı verebilecek kimse var mı?
16062248825034963997506611110677.jpg16062249281811003565910575160877.jpg

• Üzgün
Tepkiler: Atasoy
Elinizde örnek olursa tornada yapmak mümkün...

• Beğen
Tepkiler: Bora Köse
Elinizde örnek olursa tornada yapmak mümkün...
Evet, örnek olsa yapılabilir dediler ama örnek de yok. Kullanan birini bulabilirsek belki ödünç verebilir yaptırmamız için.
Malzemenin iyi seçilmesi gerekli. Kadro kulağını sağlam olsun diye yaparsanız kadronuza elveda diyebilirsiniz.
Malzemeyi de ne seçmeliyiz, hiç bilmiyorum. Çelik yaptır diyen var ama dediğiniz gibi çok güçlü malzeme de kadroya zarar verebilir. Alüminyum da tornada yapılır mı bilmiyorum. Çaresiz kalakaldım.

@Bora Köse Torna değil CNC dikey işleme tezgahı (CNC freze lazım) alüminyumu değil beni bile işler o tezgah.

@Bora Köse Torna değil CNC dikey işleme tezgahı (CNC freze lazım) alüminyumu değil beni bile işler o tezgah.
Evet CNC daha iyi. Aluminyumu da çok sert olanından değil de belli bir yumuşaklıkta olanından seçmek gerek. Yoksa düşünce kadro kulağı değil de kadro kırılabilir. Bir nevi sigorta gibi düşünmek gerek. Düşünce kadro değil, kaldo kulağı kırılması lazım. Eliniz değmişken en az 2 tane de yedek kulak yaptırtmakta yarar var. Ne zaman düşeceğimiz ve kadro kulağının kırılacğı belli değil...

Merhaba. Salcano XRS 022 karbon yol kadrosu aldım. Fakat kadro kulağı yok ve bulamıyorum da. Salcano ile görüştüm, stokta yok diyor. Ancak elinde olan bir bisiklet mağazası ya da aynı kadrodan kullanan birini bulmam lazım. Elimde bir tane olsa belki yaptırma şansım olur ama hiç örnek de yok. Yardımcı olabilecek kimse var mı? Bulabilirsem 2 tane almak istiyorum. Ya da son çare bu kadrodan kullanan, yaptırmak için bir süreliğine kulağı verebilecek kimse var mı?
248074 dosyayı görüntüle248075 dosyayı görüntüle
Bence siz yeterince aramamissiniz. En basiti oy ben neyspacam diyerek cirpinmaktansa salcanoya kulak seri numarasını sorabilirsiniz. Yada googlede biraz zaman ayırıp görsellerden karsilastira bilirdiniz.
Be 3 dakika falan görsellerden kadrosunun kullan kısmını karşılaştırdim ve şöyle bir şey buldum, belki işinize yarar.
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bence siz yeterince aramamissiniz. En basiti oy ben neyspacam diyerek cirpinmaktansa salcanoya kulak seri numarasını sorabilirsiniz. Yada googlede biraz zaman ayırıp görsellerden karsilastira bilirdiniz.
Be 3 dakika falan görsellerden kadrosunun kullan kısmını karşılaştırdim ve şöyle bir şey buldum, belki işinize yarar.
(link)
1 haftadır arayış içerisindeyim. 20den fazla sitede gezdim. Belki 15den fazla bisiklet dükkanıyla görüştüm. 3 farklı yerden, uyacağını düşündüğüm kulakları internet üzerinden sipariş verdim, uymadıkları için geri iade ettim. Salcanoyu aradım, stoklarında olmadığını söylediler. Ocak ayından sonra gelir dediler ama bence beni başlarından savdılar. Yurtdışında benzer ürünler mevcut ama uymaması durumunda iadesi çk zor. Ayrıca nakliyesi çok pahalı. Mesela gönderdiğiniz sitede ürün 12 euro ama kargo 6 euro. Bir de uyup uymayacağı garanti değil.

Arkadaşlar merhaba, evde stand üzerinde duran bisikletim aktarıcının olduğu tarafa doğru yıkıldıktan sonra arka aktarıcı en büyük dişlideyken janta çok hafif sürtmeye başladı. Bende arka aktarıcı ayarını yeniden yaptım, üst sınır vidasını sıkıp janta yaklaşmasını önledim ancak kadro kulağında hafif bir eğilme meydana geldi galiba.
Şu anda senelik izindeyim ve bisikletten uzağım. Geri döndüğümde vites telleri değişimi ve kadro kulağını değiştirmeyi düşünüyorum ve sipariş vermeyi düşünüyorum. Paylaştığım resimden anlaşıldığı kadarı ile hangi kadro kulağı uyumlu olur?
S10707-11193215.png

Arkadaşlar merhaba, evde stand üzerinde duran bisikletim aktarıcının olduğu tarafa doğru yıkıldıktan sonra arka aktarıcı en büyük dişlideyken janta çok hafif sürtmeye başladı. Bende arka aktarıcı ayarını yeniden yaptım, üst sınır vidasını sıkıp janta yaklaşmasını önledim ancak kadro kulağında hafif bir eğilme meydana geldi galiba.
Şu anda senelik izindeyim ve bisikletten uzağım. Geri döndüğümde vites telleri değişimi ve kadro kulağını değiştirmeyi düşünüyorum ve sipariş vermeyi düşünüyorum. Paylaştığım resimden anlaşıldığı kadarı ile hangi kadro kulağı uyumlu olur?
268882 dosyayı görüntüle
Hafif elle çekip düzeltebilirsiniz. Bisikletinizin marka-model bilgileri olmadan göz kararı zor.

Geri