Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadrodan gelen çıt çıt sesi

benim bisikletim 1 haftalık ilk 200 km yi yaptım bile bendede bugün başladı aynı sorun insanın içi yanıyor duydukça pedal çevirdikçe bisiklet zarat görüyormuş gibi oluyor

daha çözemedim pedalları sıktım çözülmedi
seleyi sıktım seledende değil sorun
büyük ihtimalle göbekten bisikletçiye götürücem orda göbeğini açtırıcam bisikletin başka çare yok

Scudo
Arkadaşım senin dediğin olayı çok iyi anlıyorum.. Ama önce sele borusundan diye ısrar edip kesin çözüm gösteren arkadaşlara diyeceğim var.. Lütfen anlamadan Kesin çözüm üretmeyelim.. Sele borusundan değil bu arkadaşın sorunu.. onu çok iyi biliyorum çünkü benim sele hem çok sıkı hemde olukça yukarda.. Bu sorun bende de oldu ve çözüm için buraya bakayım demişken hüsrana uğradım burada da tam çözüm yok.. Bendeki sorun Pedalları yüksek viteste yokuşta fazla zorlamam ile başladı diye düşünüyorum.. sürekli gelmiyor ancak zorlayınca tekrardan sesler gelmeye başlıyor sağlı sollu hatta çıttan öte çatur çutur etmeye başlıyor.. Bu sorun çok meydana geliyor eskiden de hatırlıyorum başka bisikletimde olmuştu.. Çözümü nedir bilen biri varsa lütfen yardımcı olsun ancak sele maşa vs den değil.. alt kısımdan pedal ile bağlantılı olan heryer olabilir ama nedir bilemiyorum.. Lütfen profesyonel abilerimiz yardım etsinler çünkü bir bisikletçinin bu sorunu anlaması için bisiklete biniyor olması gerek :)

Sesin kaynagi dogal olarak bir cok yer olabilir ve bu tip durumlarda ses genellikle tahmin edilenin disinda bir yerden geliyordur.. Oncelikle seleye oturmadan ayakta surup deneyin derim, sesin kaynagi sele-sele borusu ikilisinden biri olabilir.
Ikinci olarak quickrelease'lari farkli modellerle degistirip deneyin ve dogru kapandigindan emin olun.
Ses bu sekilde de devam ediyorsa, pedallarin torkunu kontrol edin.
Ordan da sonuc cikmazsa sirasiyla gidon bogazi vidalarinin tork ayari ve temizligi, aynakol yaprak vidalarinin tork kontrolu, son olarak da orta gobegi temizleyip yagladiktan sonra tekrar deneyin.
Aklima gelenler simdilik bu kadar.

Arkadaşlar daha önce dediğim gibi kesin konuşmamak lazım ama arkadasın sorununu yasamayanlar anlayamaz. ben sanırım aynı sorunu yasıyorum ve çok iyi şekilde dinlenirse ayakta sürükdüğü zaman ses artıyorsa pedal ve pedala bağlı yerlerden geliyor pedala yüklenildiği zaman ses daha cok artıyor bende çözemedim daha tam uğraşmadım pedalı sıkıp yağlayacagım ve sanıyorum böyle düzelecek... o yüzden biliyorum ki sele borusu yada gidon değil bu sesler peryodik olarak geliyor ve aşagıdan geliyor ayrıca ayakta veya pedala cok yüklenince sesler artıyor...

• Beğen
Tepkiler: kekik
@Musa Sagol

Evet, kesinlikle tahmin edilenin dışında oluyor. Bisikletimin selesine bağladığım kilitin metal kısmının kadroya vurması, çıldırtıyordu beni bir kere :D Ama farkedene kadar ne senaryolar yazdım kafamda :D

Arkadaşlar benim bisikletim de scott aspect 30. Bu aynı ses bende de başgösterdi. Yalnız sadece sol pedala ağırlık verdiğimde, yani bastığımda çıkıyor bu ses.
Yukarıda, Olası sebepleri okudum ama bu sol pedalla alakasını kavrayamadım. Orta göbek milinin sol tarafındaki bilyalarda mı sorun var? Sol Pedalın yağlanmasında mı sorun var?
Bir de bayağı çamurlu su yedi bisiklet...

Ben de aynı sorunu yaşadım, zorladığımda sol pedaldan çıt çıt sesler geliyordu hatta son zamanlara doğru sesler baya çatırtıya dönmüştü.. Metin Bisiklet'e götürdüm ve ilk önce pedalları değiştirdik, ses kesilmedi; sonra göbeğin sol tarafını sıktık, biraz kesildi; sonra iki tarafı da sıktık ve tamamen kesildi. Metin Abi'nin dediğine göre, bunlar yeni bisiklet olduğu için kullanıla kullanıla otururmuş bu hareketli parçalar, bu sıkma periyotları uzayacakmış zamanla. Benim biraz ağır olmamın da bu konuya etkisi olmuş tabi ki =)

@Burak YAVRU

Aynakolun göbeğinde esneme varsa o yapar. Aynı sorun bendede vardı. Boşluk olmaz ama ufakta olsa esneme yapıyorsa ondandır. Onu kontrol ettir sonra yağla. Pedallarının içlerinede yağ sık. Pedallar bile ses yapabiliyor. Başıma gelmişti şimdi o ses yok :)

aynakol yaprakları çok aşındıysa eğer yüklendiğin zaman o ses gelir.büyük ihtimal yağlamadan binildiği içindir. yapraklarını değişmen gerekebilir.

arkadaslar sorun kadroda aynı sorun salcano kadromda meydana gelmıstı aynakol da problem yoktu gobegı degıstırdım ses yıne devam edıyordu bısıkletcı bana aynakol gevsemır olabılır sıkınca duzelır dedı gercektende sıkınca ses gıdıyodu ama sonra gıant kadro aldım bunda masallah en ufak sorun yok sanırım kadro esnedıgınden bu sorun bas gosterıyor

Aynı sorun bendede var .yarın bisikletçiye götürecem.sorun büyük ihtimal bilyalardan

Aynı sorun herkesde var galiba :D düzyol ve hafif eğimli yolda giderken fazla olmuyor. Fakat yokuş yukarı çıkarken ani bir hızlanma yapsam aynakolun ordaki göbeğe sanki bir demir hızlıca değiyormuş gibi tak tak ses geliyor ..

Aynı sorunu hepiniz gibi bende yaşadım. Pedal ve aynakol üzerindeki vidalar zamanla gevşeyebiliyor. Fotoğraflarda görünen 3 vidayı sıkmak yeterli. Bunun dışında ses kesilmez ise göbek sele vs dışında jant tellerinin vidalarınıda bir yoklayın derim. Gevşemiş jant teli zamanla bahsedilen çıt sesine sebep olabiliyor.

http://d1202.hizliresim.com/u/6/2h478.jpg

http://a1202.hizliresim.com/u/6/2h47y.jpg

Ben de 1 haftadır gelen sesi bulmakla uğraşıyorum. Çok çıldırtıcı bir ses. Kadrodan geliyo gibi oldu ama değilmiş. Pedallar değil. Sele borusu, göbek derken tesadüfen bendeki sesin kaynağını buldum. Sele kelepçesinin bağlandığı önden arkaya doğru uzanan metal parçalardan birinin girdiği yerden kaynaklanıyormuş. Selenin gıcırdayan kısmını elimle salladıkça ötüyor. Bi nebze olsun içim rahatladı. Şimdi sesi kesmenin yollarını arıyorum. Bu sesler insanı çıldırtır. :D

Bende en sonunda bu sesi duymaya başlamıştım, işte dedim, işte insanların konuştuğu o gizemli ses bu olmalı.
Ses sele borusu ve borunun girdiği kısımdaki muhtemel tozlanma yüzünden oluyor. Sele borusunu sildim, yatağını sildim, kelepçesini temizledim ve şuan sorun yok.:in:

sanmıyorum.bende de octalink var.oyle cıt sesiyle karsilasmadim.aynakolu eline aldiginda bisikletin gögobek merkezine doru ileri geri hareket yaptir. gobekte oynama varmi?varsa ya ic rulmanda sorun var ya da aynakol vidaları gevsemistir.octalink cok saglam göbektir.ben bir bisiklete orta kalite markası aklima gelmedi.20 tl civarı taktım.hic sorun yok.bisikletciden klasik sistem göbekler de boyle sorunlar oluyor.yeni sistem göbek takılmalı.o kadar pahalı degil.seleden cıt sesi gelmez gıcırtı sesi gelir o da yaylı sistemden.gress yagıyla sorun duzeltilir.bisikletde en cok kullanılan aparat orta göbektir.kolay bozulmaz.agır darbe almadıkdan sonra.eger sorun varsa aynakolu kalitesini bilmiyorum.shimano orta kalite hafifi alu aynakolları var 35-40 gibi+ orta göbek 25-30 gibi gayat iyi gobekler var.ön-orta+arka göbek+aynakol degistirmekde fayda var.kadroda sadece yerli uretim kronu bilirim.diger yerli uretimler ancak ust modellerde iyi rijit kadrolar kullniyor.kron kadrodan ödün vermiyor ama donanımda sıkıntılı olabilir.ya da yabancı markalar scott-trekk-cannondale-merida-giant-speciliazed vs.

@Burak YAVRU

Tam olarak aynı sorun bende de var. Ne yapmalıyım arkadaşlar

Ayni sorun bendede vardi zorlayinca cit ses geliyodu bisikletciye goturdugumde pedallari sikti ses kesildi

Kendiniz sikmaniz zor olur bisikletciye siktirin

Uzun zaman sonra yine basima geldi. Aynakolu ve gobekleri söktüm, bilyalari sari gresle tekrar dizdim, en son da pedallari iyice sıktım sorun çözüldü.
Sele veya diger bağlantı noktalariyla ilgili olabilir mi diye de düşündüm ama sadece rampa çıkarken sol pedala yuklendigimde ses geliyor olmasi beni göbeğe odaklanmaya itti.
Genelde sag ayagimizla daha güçlü yuklendigimiz, ilk hareketi sağ ayagimizla verdiğimiz, ve sağ ayagimizin daha güçlü olmasi nedeniyle sağa uygulanan kuvvet solda kayma ve gevsemelere neden olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Geri