Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kafayı yiyeceğim yardım eder misiniz? Okula bisikletle gitmek

Kuzen kaynana çıktı :komik: Bana kalırsa çok takma ya da annene, babana ve hatta kuzenine isbike kirala sahilde bir gün. Keyfini alsınlar sonra karışmazlar. Zaman ilerledikçe sen de o yokuşu bisikleti hiç itmeden çıkacaksın bir süre sonra. Ancak burası Türkiye, her zaman bir manyak çıkıp zarar verebilir. Bu yürürken de olabilir, otobüste de, arabada da, bisiklette de. Türkiye maalesef -yaya dahil- trafiğin son derece tehlikeli olduğu bir ülke. Dolayısıyla bunları düşünürsen hayat kahır olur. Bir de anlattığın şeyler beni yanlış anlama ama ülkenin güzel bir resmi adeta. 7 yaşında çocuk Avrupa'da bisikletiyle okuluna tek başına gidiyorken, burada üniversiteye giderken sen çekiniyorsun. sonra o 7 yaşındaki bisikletli Avrupalı çocuk eğitimi ya da birikimi senden kötü bile olsa senden fazla olan özgüveni ve kendi kendine yetebilme becerisi ile senin ticari hayatta gelip önüne geçiyor. (Buradaki sen "sen" değilsin, genel söyledim:))

Scudo
danimarka'da 11/15 yaş okul çocuklarının %49 okula bisikletle gidiyormuş.

@turbotx150

ilk bisikletimi kendi kazandığım para ile 21 ağustos 2017 de aldım (17 yaşında ve lise son sınıf öğrencisi iken) staj çıkışı beğendiğim bir bisikleti almak için önce eve sonra da sefaköye gittim babam evde değildi sadece anneme söyledim ben bisiklet almaya gidiyorum diye. olmaz, ne yapacaksın bisikleti dedi ben dinlemedim gittim aldım bisikleti (tahminen 1980-1990 arası yol-tur bisikleti melezi çelik bir bisikletti 350 liraya almıştım).

bisikleti aldıktan sonra babam beni aradı neredesin diye ? bisiklet aldım, sefaköydeyim dedim dedim (saat akşam 9 ya da 10).
o da işten yeni çıkmıştı ve beni aldı, gittik eve, arabaların içinden gitme, okula gitme filan dedi bende kabul ettim sadece hafta sonları 10-20 km gidiyordum gezmeye.

öyle böyle 12. sınıfın ilk yarısı bitti ve ben anneme karne günü bisikletle gideceğim dedim önce kabul etmese de sonra iyi peki git dedi ve ben o günden sonra okula staja ve şimdide dershaneye bisikletle gidiyorum bu gün yağmur var (11 nisan 2019) bisikletle gitme diyor ilk, sonra yanına kıyafet al terlersin diyor. annemin endişesi araba çarpar yolunu keserler değil, terlersin üşütürsün hasta olursun. babamın endişesi arabalar, şimdiye kadar hiçbir arabaya çarpmadım, arabalarda bana çarpmadı. çok fazla düştüm (kendi çabalarımla) bir yerimi kırmadım.

ve şöyle bir şey söyleyeyim, bisiklet üzerindeyken ne kadar probleminiz, sorununuz varsa hepsini unutuyorsunuz belki indikten sonra devam ediyor sorunlar ama üzerindeyken hiçbirşey
yok sanki yeni doğmuş gibisiniz.

Ne kuzenmiş be ? Boşver kuzenini günü gelir seni bile tanımaz insanoğlu çiğ süt emmiş.Bu söylediğim herkes için geçerli değil tabi.
Kocaman adam olmuşsun üniversite okuyorsun okula nasıl gidip geleceğini kuzenine soracak değilsin.O iyi niyet göstergesi olarak
sana bir takım olumsuzlukları anlatmış.Sende ona göre tedbir alırsın olur biter.Haydi şimdi git bisikletine bin ve psikolojinide düzelt.Hayat
kısa unutma.Zaman akııııpppp gidiyor.Sağlıcakla.Dikkatli ol bu arada :))))

@hamlet2006
yediden yetmişe psikolojisi düzgün insan bırakmadılar memlekette :)

@ippon
psikoloji okuyan adamda psikoloji bozarsa değil mi:))

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
istanbul içinde arabaların bisikleti yakalayacağı tek yer otoban :) ıssız bir yerde karşılaşabileceğin en kötü şey alanını korumaya çalışan bir köpek olabilir en fazla.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@dryakup23

Bu söz daha çok işinin ehli, işini biliyor gibi söylendi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Hahhaha aynı durum köyde (Sinop) yol bisikletim ile yakın ilçelere gittiğimi öğrenen "İhtiyar Heyeti" beni çok ağır bir şekilde yargılamıştı :)
Yolda ayı çıkabileceğinden tutun (taş düşebülü ayı çıkabülü) köpek kovalaması,çukura düşme,bisikletten düşme ihtimallerim olmak üzere herşeyi saydılar.
Bisiklet tam güvenli bir spor değil kabul ediyorum başımıza her an bir iş gelebilir ama mutlu olmak için yaşamıyor muyuz? Bugün mutlu olacak şeyler yapmazsak neden yaşıyoruz? Yaşıyor muyuz?
Bir güzel şiir Ömer Hayyam'dan

YAŞ YETMİŞ

Yarın bu bacaklar ayrılık dağını aşacak
Önümde şarap çek babam çek
Saçlarım ne güzel kar gibi ak
Yaş yetmişe vardı laf değil
İnsan bugün yaşamazsa
Ne vakit yaşayacak.

@CmlCLK
yok benim alanım değil:)

tengri biz menen..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İnsanların özel hayatına karışmasına müsade etme. Bugün bisikletle başlar, yarın yediğin yemeğe, dinlediğin müziğe artık sen çeşitlendir. Her insanın durması gereken bir yer olmalı bence bu çizgiyi çekmelisin bırak üzülsün, kırılsın hayat bizim dostum bu kadar koruma iç güdüsü özgüven eksikliğine sebep olur psikoloji okuyan kuzenin herhalde bu derse girmedi :) Kuzeninin garipsediği olayı avrupada ki insanlar hergün zaten yapıyor burada doğru olan sensin keyfine bak #hayatikiteker

@teo53
Avrupa olunca çok abartmayın bence. 5-6 saat bisiklet sürdüm geçenlerde, on araçtan biri korna çalıyor, laf atıyor, yakın geçiyor ?. Çantamda Türk bayrağı var ondan mı yapıyorlar acaba?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@teo53
TEO 53 lütfen bana kızma haklısın ama şuda var hani kuzenlerin ilişkisi hakkında ve birlikte geçirdikleri süre hakkında fikrimiz yok belki kuzeni kızdır ve duygusal bir bağları falan vardır onuda bilmiyoruz demekki hani kıramadığı biri ki bu kadar zor durumda kardeşimiz

• Beğen
Tepkiler: teo53
@teo53
Tam aksine, Türkün neredeyse olmadığı bir güzergâhtaydım ?.

• Hahaha
Tepkiler: teo53
@dryakup23
Neden kızayım olur mu öyle şey buda bir bakış açısı tabiki. Ama ne olursa olsun bir çizgi olması gerekiyor. Bende benzer bir konuyu yaklaşık 3 yıl önce yaşadım gerçekten psikologa gittim bana verdiği ödevleri tek tek yerine getirdim dünya varmış dedim. Kendi çizgimizi mutlaka çizmemiz gerekiyormuş umarım kısa sürede dostumuz sorununu çözer

benzer şeyler çok yaşadım hayatımda.

çocukluğumun bisikletini sivasta bırakıp istanbula geldikten uzun bir süre ilk bisikletimi aldım. 26 yaşında falandım. anneme her söylediğimde küplere biniyordu. bir gün ona söylemeden gittim aldım bisikleti eve geldim. yine bir sürü söylendi ama hiç umursamadım. içeri almam o bisikleti dedi. yıllarca apartman boşluğunda durdu ve bir gün çalındı :D neyse konu o değil.

zamanla insanlar kabulleniyor ve saygı duymaya başlıyor. aradaki süreçleri uzun uzun anlatmaya gerek yok. 1 yıldır da evlendiğim için kendi evimde yaşıyorum. aradan geçen 6 yılın sonunda annemle geldiğimiz nokta şu:

(evim annemin evine 4-5 km mesafede)

- oğlum 5 dk bisikletle gelsen de şu emaneti götürü versen.

(işe bisikletle gittiğim bir gün)

- madem bisikletle gittin işe akşam dönüşte uğra. bisikletle de dönersin rahat rahat.

insanların tepkilerine kulak tıkayıp kararlılıkla inandığınız şeyi sürdürürseniz elbet bir gün kabullenip saygı duyuyorlar. ama siz bu şekilde hem kafaya takıp hem de onlar dediği için böyle yaparsanız siz zamanla bu söylenenleri kabullenen kişi olursunuz.

@makaram
anne yüreği işte oğlum mutluysa diyo gerisi teferruat

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri