Scudo Sports

Kahve kültürü

@malemsteen bu kahve 1 kişilik mi acaba?
başka sitelerde 1 kişilik için 7 gram kahve 50-60 ml su olarak okumuştum.
 
Scudo
@emircan Başbuğ06 bir kişi için. Ama bu iş zevk işi olduğundan değişmeli kişiye göre. Size çok baskın gelirse tadı azaltırsınız.
 
Filtre kahve için delonghi kg79 un hangi ayarında çekmek lazım kahveyi ? Aynı makineden kullanan varsa yardımcı olabir mi?
 
Biri kahve mi dedi [emoji4]
 
@semihus
Olayı tamamen doğru anladım onun için şöyle bi sıralama yapıyorum.
Bisiklet espresso filtre kahve :)
Kahve seven insanları görmek çok güzel :)
 
@semihus kağıt filtre için orta konumda, french press için ibreyi sağa doğru sona yakın getirmeniz gerekli.
 
@gokberk88 Hatırlamıyorum ama 10 ayar vardı galiba. Filtre için o zaman 5 yapmalıyım ayarı sanırım. Teşekkürler.
 
6 da çekin delonginin eğitimini alan bayan bir satıcı 6 da çekin demişti.
 
@malemsteen french pressin tamamını doldurun demiştiniz ancak boyutları değişebilir galiba
20 gram kahve için yaklasik ne kadar su kullanıyorsunuz acaba?
 
@malemsteen
İlk basta sicak su doldurdu sonraki goruntulerde su yok. Presi isitmak icin mi doldurdu o suyu acaba?

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ben sürekli elde yapıyorum. Filtre kahve makinem bozuldu :( filtreyi bardağın üzerine koyup sıcak su ile önce bir miktar blooming yapıp kalan suyu yavaş yavaş ilave ediyorum. Tek kişi için pratik hızlı ve basit bir yöntem :)
 
@Osman D. Huni de çok pratik olur bir huninin için kağıt filtre koyarsanız tutması da daha rahat olur. İlkel seviyede pour over da yapmış olursunuz.
@semihus 4 dakika civarı kahve bekleyecek presste. Sizde bir miktar yavas yavas içeceksiniz. Çabuk soğumasınlar diye önce press sonra içilecek bardak ısıtılıyor adetten.
 
French press ile 350ml suya (98-96c sıcaklık ketılda kaynadıktan sonra 2dk beklerim) 18gr filtre kahve. Demleme süresi ise 4-6-8 (az-orta-çok demlenmiş)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Videoda ilk demleme ve sonrasında, öncelikle sıcak suyla kahveyi karıştırdı (Yani karıştırdı derken kaşıkla karıştırdı). Ben böyle bilmiyordum, kaldı ki bazı videolarda karıştırmıyor. Demleme aşamasından önce, suyu kahveye ilave ettikten sonra karıştırmalı mıyız?
 
son olarak bendeki kahve çekirdek
yaklaşık ne kadar kalınlıkta ogutmeliyim?
ayrıca blooming den kapatınız press i baş çek yapmak mı acaba?
 
Filtre kahve makinesi için dünya kahvelerini uygun fiyata bulabileceğim alışveriş yaptığınız bir site var mı arkadaşlar?
 
@unlike81 ben bir müddettir bonarrikahve.com dan alıyorum. Siteden güvenli alışveriş yok :) ama güvenilirdir. Şimdiye kadar hiç sorun yapmadı. Önce havale yapıyorum sonra kargoluyor. Genelde de 250 gr alsam 300 yolluyor gibi güzellik de yapar. Şuanda bol çeşitleri var. 250 gr 20 tl civarı.

@emircan Başbuğ06 blooming dediğimiz süreç kahvenin bir miktar kabarması ve içinde gazların çıkması olayı. Kahve kavrulduğu zaman çekirdeklerde karbondioaksit birikiyor. Bu birikim zamanla azalıyor tabiki. Ama yeni öğütüp üstüne sıcak su geldiğinde süreç hızlanıyor ve kahve kabarıyor kabarcıklar oluşuyor. Bu süreç blooming olarak adlandırıyor. Bu süreç bittiğinde karıştırıyorsun ki tüm gaz çıksın. Ne kadar taze kahve o kadar gaz ne kadar gaz o kadar özel tatlar demek. Benim içtiğim kahveler 5- 10 gün içinde kavrulmuş kahveler demlemeden önce öğütüyorum. Dolayısıyla bu bloom dediğimiz şey net görüyorum. Ama hazı çekilmiş bir kahve yada bayat kahve kullanırsanız bunu görmek zor olabilir. Öğütmek derecesi olarak kalın öğütmek gerekir ama öğütmek için ne kullanıyorsunuz bilmiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: unlike81
@malemsteen 1 shot espresso + süt olayına latte deniyor galiba.
peki şu kullanmadan direk sütle yaprak daha iyi olur mu acaba? yoksa sütte demlenmez mi?

3 tatlı kaşığı kahveyle denedim.
1 tatlı kasığına 7 gram deniyordu.
öncekinden iyi ama yine yeterince acı olmadı.
4 tatlı kaşığı denetim bi dahaki ne
bu arada lavazza kullanan var mı.
500 gramlık çekirdek kahvesi yok diye almamıştım
 
Geri