handpresso olayını deneyen var mı?
ayrıca bıçaklı öğütücüm var burr e geçmek istiyorum.sözen düşünmüyorum pek.
150 tl ye kadar öğütücü tavsiyesi alabilir miyim?
eğer ki şu üründe kalınlık ayarı yapılıyorsa f/p süper
(link)
ikincil olarak french press e alternatif arıyorum.
syphon olayı güzel ama fantezisi iyi demleme açısından ayrıcalığı yok gibi.
chemex ler çok güzel duruyor bi fikrim yok
hario ve mokapotlara ısınamadım
aeropress le yapılan kahveler çok güzel duruyor bunu da düşünüyorum.
sizler ne dersiniz?
@Fırat Y. 1 ay boyunca bende içtiğim kahveden tat alamadım. hatta acı geldi başımı ağrıttı. fakat içtikçe hem alıştım damak zevkim gelişti hem de demleme yöntemim.özellikle 10 gündür aromayı bile hissetmeye başladım en son çikolata tadı aldım derinlerden insan kahveden doğal çikolata tadı alınca mutlu oluyor
bendeki kahveler çekirdek ama taze kavrulmuş değil. siz taze kavrulmuş tercih edin derim.
şu siteden insanlar memnun gibi ben hiç denemedim ama
(link)
(link)
(link)
(link)
kenya kahvesinin en iyisiydi galiba bu aa.
kenya kahvesi de kaliteliydi hatırladığım kadarıyla
tabii ki başı jameika ve kosta rika çekiyor
ilk olarak kahveyi alcağınızla iletişime geçin kavrulma tarihini ayarlayın. yanlış bilgi verirsem lütfen düzeltin kavrulduktan 10 gün kadar sonra en taze halde galiba kahve. 1 ay kadar tazeliği gayet iyi korur.
press te şu şekilde demleyebilirsiniz.
ilk olarak kahveyi demlemeden hemen öğütmeniz gerekcek.
suyu ısıtın kaynamaya çok yakınken alın.
tabii ki içme suyu
ilk olarak press in tamamına suyu dolduruyoruz 10-15 sn bekleyelim press ısınsın.
sonra press teki suyu bardağımıza döküyoruz ki kahve bardakla buluştuğunda bardak sıcak olsun
press te kalan suyu kettla döküyoruz.
ilk tadımlarınızı yapcağınız için 100-125 ml su kullanın derim yeterli olur o kadar.
doğru kıvamı bulana kadar iyi bi miktar.
ilk olarak press e 7 gram kahve dökmeniz gerekcek. 100-125 ml için 7 gram ideal
(link)
şöyle bi kaşık 7 gram oluyor.eğer kahve kaşığı yoksa 1 çorba kaşığı koyabilirsiniz ama tepeleme olmasın.
press te kahve var kahvenin üstüne suyu gezdirerek dökceğiz şimdi ama tamamını değil.
bütün kahveye temas etcek kadar suyu döktük kahve kabarmaya başladı.30 sn kadar bekliyoruz. gaz çıkışı oluyor. 15 sn kadar tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıyoruz. sonra kalan suyu ilave edip 4-5dk bekliyoruz
kahve hazır olduğunda üst tarafta güzel bi renkte köpük birikecektir.artık kahvemiz hazır press i yavaşça bastık. bardağı ısıtan suyu kettla döktük ve kahvemizi bardağa döküp yudumlamaya başladık.
ÖZETLE
1)kahvemizi taze öğütüp ekipmanları ısıttık
2)30-45 sn blooming yaptık
3)4-5 dk demlenmesini bekledik.
kahveyi içerken kesinlikle ağzınızda başka bir tat olmasın.
ben kahve içmeden 2 saat kadar önce bi şey yemem genelde