Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

@İlbey Yağcı
Kaliteli bir sonuç için öncelikle gerçek bir değirmen kullanmalısınız. KG49 bir rondo, belki blender ancak değirmen değil. Tchibo kahveleriyle ise yine işiniz zor, taze kahve kullanmanızı tavsiye ederim.

Scudo
DSC_0567.jpg DSC_0568.jpg (link) babayı çok severim henüz tanışmamış olsak ta,değirmeni aldım,cezveyi satın alıp sapını kestim,bisiklette taşımak için boyle bir şey uydurdum,odun ateşi denk geldikçe
arada sifonda yaptığım oluyor,süt olmadan asla :)

Dosyalar

• DSC_0569.jpg
    DSC_0569.jpg
    129,9 KB · Okunma: 23
Fikirtepe'den ne çıkacağı belli olmaz, Hario marka el değirmeni yalnızca 3 lira :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161001/a9a26a0b7af36e0f658a981e56b83dad.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
cold drip tarifidir :) :bsmagryr:
akşamdan kalma olmadıkça içmediğim bir kahvedir,bir ara işte uyumamak için her gün içmem gerekti,birde süt ile demledim,müşterilere tattırdım beğendiler ama satın almadılar :)
bıçaklı değirmende(seramik değil) 9-10 arası kalınlıkta (filtre kahveden daha ince)
1 litre su
220 gr kahve,(kahve çekirdeğini güney amerika dan seçerseniz daha etkili olur)
(suyu yarıya indirip kahveyi de indirip demleye bilirsiniz. hepsini o an içmek zorunda değilsiniz. buz dolabında muhafaza edebilirsiniz,bir hafta ömrü var)
şimdi ekimman olmadan nasıl yapılacak,
hc.png
ne lan bu diyen olacak evde çok canım sıkıldı :D
DSC_0013.JPG
bir kaç denemeden sonra,işin ehli olursunuz,çok içmeyin damar şişliğine ve çarpıntıya sebep oluyor :acpsnr:
afiyet olsun :kptmya:

En güzeli ve en basiti, aeropress ve el değirmeni ile çekilmiş filtre kahve.

Yalnız öyle tartı, derece vs. kafa yormayın :)

Farklı kahve tadlarını denemek size kalmış.

Kötü tarafı aeropress patentli bir ürün olduğu için muadili üretilemiyor, bu yüzden fiyatları basit bir ürün için pahalı gelebilir.

• Beğen
Frenc press almak istiyorum ama bulamadım nerelerde satılıyordur? Antalyadayım

@Çağrı Öztürk

En basit olarak starbucks'larda satılıyor.

Gecen gun Sishane'deki Drip Coffeeist'ten Malawi cekirdegi alip evde daha once kahve fabrikasi'ndan satin aldigim Burundi Mpanga (kavurma: full city) ile harmanlayip filtre kahve icin oguttum ve demledim. Gercekten harika bir ikili oldular. Tropikal tatlar sevenlere tavsiye ederim.

Duzeltme: Filtre kahve icin degil, french press icin ogutup demledim.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
Arkadaşlar Barista(kahve barmeni) eğitimi alacağım. İnternetten baktım bir kaç yer var ancak tecrübe eden, belli bir yeri tavsiye eden olursa hatta bu eğitimlere katılan birileri de varsa içim daha rahat edecek. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• Beğen
ben de araya reklam gireyim madem, İstanbul'da 6-9 ekimde Kahve Festivali varmış, illaki ilgilenenler çıkacaktır

• Beğen
Filtre kahve güzel şey... ama bu kadar parayı öğütücüye veremem...

Çocukken babaannem bayram zamanı kahvesini bana kavurturdu. Sadece bu iş için özel tavada kahveyi çok kavrulmuş ve normal kavrulmuş olarak iki tipte kavurturdu. Yaşlı kankileri ile babaannem çift kavrulmuş olanindan içer, diğer misafirlere normal olanı yaparlardı. Ha söylemeyi unuttum, sarı renkte sanırım tunçtan Kahramanmaraş işi el değirmenimiz vardı, onunla kahve çekmeye bayilirdim, içinden çatır çutur sesler gelir bu süreç boyunca evin her yerini mis gibi kahve kokusu sarardi...bir gün bulursam almak istiyorum ancak zor iş, maalesef hiç bir şey artık eskisi gibi değil

@alper 76 Sönmez kahve değirmeni bahsettiğin.Halen kullanılıyor ve kolay bulup alabilirsin.Fiyatıda son derece makul.

@furkantrojka arkadasimiz anliyor bu islerden keremcim ama sana starbuksta calisma yolu gorundu sanki bilemicem :D @Kerem Özbayrak :D

Mahmud 3 u bi aradamla aranizdayim :D yalniz gercekten mevzuya yabanci olunca muhabetler insana o kadar uzak geliyor ki anlatamam. Kuru kahveci mehmet efendi yeter ya abartmayalim

@Kerem Özbayrak
https://image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/designs/16300312,width=190,height=190,version=1427346732.png/new-trust-me-i-am-a-barista_design.png

@furkantrojka Furkan merhaba, eğitim konusunda danışmak istediği bazı konular var. Burayı meşgul etmemek için özelden yazıyorum.

@mariokaldato Kuru kahveci Mehmet Efendi bu işin temeli abi zaten :) Çok şey kaçırmış değilsin anlayacağın.

• Beğen
@ahmetaldag dostum kahve değirmeni sorun değil zaten... Ama filtre kahve sevgin varsa anlaşılan opulmeye hazır olmak gerek. Ya da yukarıdaki anlatılanlar bunu dusundurdu bana...

• Beğen
@Kerem Özbayrak
Aslinda senden cok guzel zeytinyagi tadicisi olur sanki ne dersin ? :D karbonunda var ohhhh havandan yanina varilmaz eke eke eke

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Geri