Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

Bir kahve gurusu değilim, ya da çok üzerine yoğunlaşmış ve bilgisi olan biri değilim. Ama sanki eskiden kahvelerin tadı daha iyiydi. Kahve kokusu ile tadı benzerdi. Çünkü son yıllarda özellikle nescafe tadını çok kömürleşmiş gibi alıyorum. Yani şöyle düşünün; ısıtmak için tost makinesine koyup unuttuğunuz aşırı yanmış, kömürleşmiş bir ekmeğin o simsiyah kısmını bıçakla kazıyıp içtiğinizi düşünün. Zift gibi olan o kısmı. Onun kokusunu tadını bilirsiniz diye düşünüyorum. İşte benim ağzıma o tat geliyor kahvelerde. Sanki kahveleri kavurmaktan çok, kömürleşene kadar yakıyorlar...
Ya ben tatları yanlış hatırlıyorum ya da benim tat alma duyum bozuldu, yada gerçekten dediğim gibi aşırı kavurup yakıyorlar.
Kahve kavurma isi kahvenin asil sirri zaten. Kahvenin kavurulduktan sonra çok sürmeden tüketilmesi gerekiyor. Kavurulma islemi gerceklesip çok bekleyen kahveler icindeki aromayi yaği vs herseyi kaybediyor. Türkiye piyasasinda moliendo marka kahveler fiyat performansta lider.
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Geri