@makaram ın da dediği gibi tamamen amaca ve damak tadına bağlı ama ben kendi zevklerimden örnek vereyim;
Starbucks’ın filtre kahvesinde fazla yapay tropik tatlar alıyorum, (2/5)
Espresso Lab’a genel olarak karşıyım ve çok düz bir kahve tadı alıyorum yani insan hafiften bi ekşimsi tat bekliyor, (2/5)
Coffy fena değildi ama çok ulaşılabilir bi firma olmadığı için net bi fikir edinebilmiş değilim, (4/5)
Mikel’de 1 defa içtim, yeni yapılmış veya dibi gelmiş falan da olmamasına rağmen zehir gibi acıydı, kahvenin kendisi oldukça sert diye tahmin ediyorum, (0/5)
Kahve Dünyası’nın kahvesi yumuşak geliyor ama lezzeti hoşuma gidiyor, tropik meyve tatları alttan çok hafif vursa da yapay bi tat gibi hissettirmiyor, (4,5/5)
Nero net favorim, tatları oldukça homojenize hissettiriyor, ayrıca da küçük bardakları tam benim ihtiyacım olan miktarda, ancak şu notu düşmeden geçemeyeceğim; Kahve Dünyası ve özellikle Starbucks’taki mekandan mekana tatlardaki standardizasyon konusunda oldukça zayıf bi marka Nero. Bebek’te içtiğim kahveyle Sancaktepe’de içtiğimin arasında dramatik farklar var. Belki baristanın eliyle alakalı bir durum ama neticede böyle bi durum söz konusu. (5/5)
Dipçe: İtalyan bir firmada 5 sene çalıştım, tanıdığım tüm İtalyanlar Türkiye’de Kahve Dünyası ve Nero’yu tercih ediyordu. Hatta İngiltere’ye gittiklerinde de Nero’yu tercih ettiğini söyleyenler vardı. Tabi hepsi espresso içiyor, ben kahve keyfini uzatmayı sevdiğim için her ne kadar espressonun etkisini göz ardı edemesem de ilk tercihim olmuyor.
Dediğimiz gibi, bunlar benim şahsi değerlendirmelerimdir tam aksini düşünenlere de “yanlışın var” demem.