Delonghi EC220 espresso makinem var be bunun yanında da 2 adet moka potum var. Her sabah büyük boy americano tarzı bir kahve mutlaka içerim. İşe gitmediğimde ise yada geç gittiğimde 2 yada 3 kahve içerim. Yani yıllık ortalama 600-700 kahve arasında tüketiyorum.
Makineden memnunun ama 6-7 yıllık kullanımdan sonra arızalar vermeye başladı:
1. Çift fincanlık filtre podunun altındaki plastik kırıldı, tekli podun plastiğini aktardım. Yenisi satılıyor, çok da büyük problem değil.
2. Program düğmesi bozuldu, makineyi söktüm. Kendi içinde kısa devre yapmış ve içindeki bakır plakalardan biri gitmiş. Simetrik bir alet olduğundan 180 derece çevirdim ve hala çalışıyor. Çok da güvenli bir çözüm olmadı. Isıtıcılarda aynı düğümeler kullanılıyor, bir tane aldım ama açma kapama sıralaması farklı çıktı ve şimdilik takmadım.
3. Makine damlatıyor. İçinde bir yay ve bu yayın ucunda buhar basıncını durduran bir top var. Söktüm temizledim, tekrar taktım ama damlamayı kesmedi hatta daha kötü oldu. Tekrar söküp, topun açısını değiştireceğim.
Moka potların yeri ise çok ayrı. Doğada, kampta, dağda içilen kahvenin zevkini anlatamam...
Kahve markası olarak da, indirimde ne bulursam alırım. SKT'si yaklaşmamak şartı ile 2-3kg birden alırım. Büyük markaların kahveleri internette satılan alternatif markalara göre daha çok hoşuma gidiyor. Adamlar boşu boşuna büyük marka olmuyor. Bazen kendimi şımartıp Lavazza bile aldığım var.