Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

@Fırat Y. Termos bardak içine atın kahveyi ustune sıcak su... 3dk sonra çöker cokmezse kaşıkla şöyle bir karıştırma işlemi... tamamdır :) uzman değilim ama şimdilik tchibo nun guetamala sı hoşuma gidiyor
Sanırım kötü kahve secmissiniz
Artık french press ile bile ugrasmiyorum... ne gerek var abi bulaşık vs :):)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@alper 76
Bu ne abi ya issiz adam doluymus forum oh hadi bakim :D

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@mariokaldato bizim birader de french press falan takılıyor da ben hiç anlamam o işlerden. yapıp içtiğim en marjinal kahve 2'si 1 aradaya az miktar sade nescafenin karıştırılmış hali. :D

• Beğen
@Ahmet Ayaz
Oda kultur tabi bisey diyemem ama bizim klasik turk kavesi kulturu on numara sanki ne bileyim. Közde bakir cezvede ohhh mis yanina lokum filan :D

@mariokaldato türk kahvesi bir numara tabi ki. benimki işyerindeki kahve modeli :)

• Beğen
@Kerem Özbayrak dusunsene uluslarasi ayvalik zeytinyagi festivaline gitmisin altinda karbon makina standda avrupali musterilere zeytinyag tattiriyorsun . biskelette standda , turistler soruyor " _ ar yu karbon?"
"Yessss diz is pensil" diyosun

Uffff amma havalisin beeeed :D

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Fotoğraf 2015 Mayısı'ndan... Eskişehir bisiklet festivalinde, kamp alanında bir arkadaş sabah yogasını yaptıktan sonra, bisiklet çantasından malzemeleri çıkarıp sabah kahvesini hazırlarken... Müptela olmak başka bir şey..

11264884_917560961620014_2684388875238027046_n.jpg

@mariokaldato
Mehmet Efendi'nin sattığı kahveler tabiri caizse çöptür. Kendisi Brezilya'dan ülkemize çöp getirip satar. Bize kilosu 30 TL'den sattığı kahvenin limanda ton fiyatı 1500$. Eğer yeşil çekirdeklerine ulaşma imkanınız olursa üzerlerindeki küfleri, çürükleri, kurt deliklerini rahatlıkla görebilirsiniz.

• Beğen
@furkantrojka
Piyasada bilinen bi kac kave markasindan biri mehmet efendi. Ben turk kavesini begeniyorum ama tabi anlamadigimdandir. Peki tavsiye edecegin bi Turk kavesi markasi var mi ?

@mariokaldato
Şimdi bu soru biraz zor, şöyle ki Türk insanı o kurtlu, çürük kahvenin tadına alışmış durumda ve başka tat aldığı zaman Türk kahvesini beğenmiyor. :koptum:
Ben anneme bizzat gerçek Yemen kahvesinden, Yemek Moka Matari, Türk kahvesi hazırladım ve beğenmedi. Bu yüzden başka bir öneride de bulunamıyorum. Eğer İstanbul'a yolunuz düşerse İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Meydanı'nı geçtikten sonra ilk sağda Mandabatmaz Kahvecisi var, bir deneyin derim. Kendi kahvelerini de satıyorlar.

• Beğen
Espresso keyfini kahve severler ile paylaşmak istedim.IMG_20161207_232402.jpgArkadaşlar espresso için hangi marka kahve kullanıyorsunuz. Ben Tchibo barista veya Tchibo brezilya kullanıyorum. 3 numara kalınlıkta çektiriyorum. Önerilerinizi Rica ederim.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15268078_1778473599038183_5295668792513016983_n.jpg?oh=8982df2261bb8961b86d44e049337e8e&oe=58EF7132

Bende tam bu sırada çözünebilir kahvemi yudumluyordum. Afiyet olsun arkadaşlar. Klasik kahve hususunda da SARAY KAHVE sini tek geçerim tavsiyede ederim.

Konu canlansın o zaman biraz. Geçen kahvem bitti cariboucoffee ye gittim çekirdek kahve almak için. Kampanya yapmışlar ve 227 gr kahve+ cariboucoffee özel kupası ile birlikte 25 tl ye aldım. Birde üzerine herzaman hediye olarak verdikleri filtre kahvemi de içip geldim. Tavsiye ederim çekirdekler elde kalmış stoklar değildi baya taze ve güzel bir aroması var. Obsidian çekirdeğini aldım fakat favorim hala crossfox. Yarı otomatik Krups XP5280 portafilter ile de, Delonghi 2600 tam otomatik makina ile de güzel sonuçlar aldım. Ama otomatik te lezzet biraz kayboluyor gibi. Buda hediye kupası;
IMG_20161201_172948.jpg

Tchibo India Lambani. Hala bulabilirseniz tavsiye ederim :) asidite az, koku ve aroma yerinde.

Starbucks Christmas Blend de sevilenler arasında yerini aldı. Bence gayet iyi bir blend yapmışlar.

İlk başlarda Tchibo cafissimo kapsül kullanıyordum baktım olmuyor, manuel makinaya geçtim ve Tchibo dan öğütülmüş espresso almak istedim. Görevli kişi bana kampanya olduğunu söyleyip Privat Kaffee African Blue verdi. O zaman için 1 tane fiyatına 2 adet vermişlerdi. Espresso yapacağım bunlar uygunmu diye ısrarla sordum ve evet uygundur dedi her seferinde. Neyse aldım geldim orta düzey hazırladım, çok fazla tamp yapmadan. Tadı çok kötüydü. Paketi inceledim arkasında filtre kahve yazıyor. Tarihine baktım 1 ay kalmış. Sizin yapcağınız işinde stok eritme politikanızında diye başlayarak iyi dileklerimi ilettim. Mail attım müşteri hizmetlerine ama tık yok. Hatta mailiniz ulaştı diye pop-up bile gelmedi. O günden beri adımımı atmıyorum. Alternatif çok kahve pazarı o konuda geniş bir yelpaze sunuyor. Sen elindeki azıcık kahve stok u nu eriteceğim diye müşterinden olmayı göze alıyorsan pazardaki yerin zayıflayacak demektir. Şuan caribou yu tercih ediyorum gayet iyiler ama alternatifleri yok değil. Kahve dünyasının çekirdekleri de hoşuma gidiyor yoğunluğu aroması lezzeti gayet başarılı. Fakat starbucks çekirdeğini denemedim daha, o çekirdekler nasıldır deneyenler tecrübelerini paylaşırlarsa güzel olur. Birde hangi çekirdeğini önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: İlbey Yağcı
@D.Mustafa ben sizin yaşadığınız tecrübenin tersini yaşadım. Kahve dünyasının çekilmiş kahvesi kalın geldi (kahve makinam PAVONİ İtalyan kollu manuel). Tchibo 3 numara ile çekirdek öğütülmüş Brezilya veya barista iyi geldi. African blue çok sert geldi. Caribou yu denemedim. İstanbul Anadolu yakasında yım. Nerede bulabilirim. Afiyet ile kahvenizi yudumlayın.

Evde Tchibo kapsül espressoları zaman zaman french presste yaptığım filtre kahvelere ekliyorum. Filtre kahveler istediğim sertlikte olmadığından çoğu zaman işe yarıyor. Bu arada en son aldığım Tchibo India Lambani, şimdiye kadar içtiğim en güzel filtre kahve diyebilirim. (Bilindik markalara kıyasla).

Antalya'da yaşıyorum ve burada malesef Starbucks, Gloria Jeans ve Tchibo dışında çekirdek kahve satan yerler yok. Önümüzdeki ay İstanbul'a gideceğim ve orada bir şekilde bulurum diye umuyorum. İstanbul'da önerebileceğiniz çekirdek kahve satan yerler var mı? (Üçüncü nesil/dalga kahveciler diye tabir edilen yerleri de görmek istiyorum). Deneyip memnun kaldığınız internet siteleri de olur. Teşekkür ederim.

Geri