Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

Scudo
@0zan
1kg Columbia Supremo 37 lira cok cok ucuz degil mi?Sahsen en sevdigim yoresel kahvedir ama 250 gr 22-25 bandinda olan kahvenin bu fiyatta olmasi beni biraz kuskulandirdi

@kobalamin

Sanalbaharatın çekirdek olan tüm kahvelerini denedim, Columbia iyiydi.

Fiyatı ucuz ancak donanımhaber de kg si 100TL'den pahalı kahvelerden daha iyi sonuç alındığı yazılmış, içip de yumuşak geldiği için beğenmeyen de var..

Bence asıl sorun 1 Kg kahve ne kadar zamanda tüketilebilir. 2 ay gibi bir sürede tüketilecekse tercih edilebilir.

@0zan bu konuda haklisiniz ben yogunluktan 250gr i 3 hafta gibi bir surecte bitirebildigim icin bunu ziyan ederim.Beklemis kahveyle taze kahve arasinda cok fark oluyor.Aslinda 100gr lik satsalar haftalik almak daha iyi olacak benim icin

Belki çok güzel gözükmeyecektir ancak ben özellikle salaş görünümlü kahve araç gereçlerini çok seviyorum. Ayak üstü yapılan güzel bir kahve ve salaşlık benim çok sevdiğim bir görüntü. Bu fotoda, gece geç saatte frenchpress'im kırılmıştı ve çaydanlık üstüyle yapmıştım filtre kahvemi.

12783355_1692321507710906_1846719932_n.jpg

Fiyat olarak rahat olanlar için, kronotrop tarzı 3.nesil kahve satan yerler muhteşem. Pahalı ama farkı hissediliyor. Ama kahve çekirdeği ve demleme kalitesi birbirleriyle doğru orantılı şekilde iyi olmalı. Sadece kahve kaynayan suda kurukahvecinin kahvesinden farklı olmaz, kötü olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@furkantrojka Etiyopya Yierghachief sipariş ettim.Bakalım nasıl çıkacak.Daha önce prod dan ve kahhve.com dan almıştım ve beğenmiştim.Bura da fiyuat daha uygun.Teşekkürler.

starbucks sumatra tavsiye ederim, kağıt filtre ile gayet yoğun bir tadı oluyor fiyatına da makul 24.50 tl :)

Yılın ilk kahveleri içildi. Yeni yılda afiyetle kahve içmenizi dilerim.IMG_20170101_151719.jpg

Kahve çılgınlığı benim için çay ile birlikte mükemmel bir keyif.

En son ofis için starbucks'tan french press için kahve aldım sert endonezya kahvesi içinde yıllanmış kahveleri olan..

En kısa zamanda buraya fotoğraflarını atacağım ancak ürün dönemlik çıkmıştı adını da unuttum şu an :)

Moka pot aldım. Espressoyu artık moka pottan yapıyorum. Tavsıye ederım.

Yaklaşık bir ay önce Ikea Uphetta french press ile katıldığımı düşündüğüm kültür. Starbucks'tan House Blend denedim tavsiye edebilirim, 250 gr 25 liraydı sanırsam :)

kahve için bu siteyi kullanıyorum.
(link)
kahveler isteğiniz üzere istediğiniz derecede kavruluyor.üstüne kavrum tarihi yazılarak adresinize gönderiliyor.ben memnun kaldım.

Konuyu hortlatalım;
El yapımı Hario grinder upgrade kitinden sonra çok daha güzel sonuçlar almaya başladım.Hiç bir yerden temin etme yolunu bulamadım.Amazon da var fakat tr gönderimi yok.Değerli bir abim sayesinde kendimiz yaptık.
Özellikle aeropress de lezzet farkı arttı.Önceden kupa dibinde mutlaka kahve fine ları kalırdı.Şimdi hiç fine yok ve çok daha duru,lezzetli sonuç alıyorum.Ayrıca öğütürken kol sürekli takılıyordu artık o da olmuyor.Kahve çekirdeğini kahhve.com,coffenutzz,sanalbaharat ve kahve.com dan yaptığım teminler sonrasında en beğendiğim kahve.com Moliendo oldu.Biraz pahalı oluyor ama artık öyle alıştım ki diğerlerini beğenemiyorum.Özellikle coffenutzz dan aldığım son ürünler tam bir hayal kırıklığı oldu.Çekirdekler o kadar sert ki değirmen kolunu zor çeviriyorsun.Moliendo çekirdekler muazzam. Sonra ki tercihimde sanalbaharat Etiopya Tarrara oldu.Aeropress ile mükemmel gövdeli sonuç aldım.Kahve bitip de masamda kalan boş kupadan enfes kokular yayılmaya devam ediyor :)

Dosyalar

• 20170215_133447000_iOS.jpg
    20170215_133447000_iOS.jpg
    77,1 KB · Okunma: 63
  • 20170215_111755000_iOS.jpg
    20170215_111755000_iOS.jpg
    33,7 KB · Okunma: 59
@ahmetaldag

Bunu nasıl yapabiliriz? Bende de hario nun öğütücüsü var ve fine larda var:)

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar bu kahve olayını anlayamadım bir türlü türk kahvesi dediğimiz kahve ile çözünebilir kahve ayrı ayrı ürünlermi yoksa kavrulma farklarımı var sadece:confused::confused:

@zlatan_1903 Selam,

Çözünebilir (granül) kahvelerin nasıl üretildiğini izledikten sonra bir daha nescafe içmek isteyeceğinizi zannetmiyorum:

Bu "kahve"ler hızlı tüketim kültürünün eseri. Kalitesiz, çöp tabir edilen kahvelerle yapılır. Koku endüstrisinin desteğiyle kolayca pazarlanır. Bunların hem malzemesi, hem kokusu yapaydır. Çok mecbur kalmadıkça tüketmemek gerek ama işte bazen hepimiz içiyoruz ne yapalım.

Diğer kahveler ise, yani sizin Türk kahvesi gibi kahveler dediğiniz kahveler, bunlar gerçek kahve meyvesinin kavrulup öğütülmesiyle demlenmeye hazır hale getirilir. Çekirdek kahve, kahvenin ağaçta yetişen doğal biçimidir. Kavrulma süresini ve çekirdeğin niteliğini (yetiştiği bölge/toprak/iklime göre farklı lezzetler sunar) kendiniz seçersiniz. Benim favorim biraz daha tropikal tatlar olan Malawi, Burundi gibi kahveler örneğin. Herkesin zevki farklıdır tabii.

İlk başta öyle çok fazla malzemeye de ihtiyacınız yok. Bir french press, bir de el değirmeni başlangıç için işinizi görür. Ben çekirdek kahve satın almaya bu iki ekipmanla birlikte 2-3 yıl önce başladım, hala da aynı ekipmanlarla devam ediyorum. Tabii paramız vardı da bir espresso makinesi, bi Chemex almadık mı :D o ayrı mevzu.

@Birhan K. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler den ötürü kalan kahve bitince bende gerçek kahve içmeye başlayacağım:)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Ben kapsül takılıyorum. Mutluyum ve de mesudum :)

20170311_194748.jpg

Geri