@dodobir
Aeropress'i deneyin bir de, fpresse'e göre daha pratiktir.
Öğütme işini bu zamana kadar porlex ile yaptım. Ev arkadaşım vario aldı ben de önümüzdeki günlerde presico almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi iyi olmayan öğütme çekirdekten alacağımız performansı çok düşürüyor.
@gmfaruk
Bir ara kahvefabrikası'ndan aldım, zaman zaman kronotrop ve son olarak bonarri'den alıyorum. Son 2 haftadır coffee deparment'dan deniyorum. Festivalle birlikte daha fazla yeri tanıyacağım, aktarırım buradan deneyimlerimi.
@ilker ates Simdi bir arastirdim da da guzel bir ogutucuye benziyor Preciso. Yalniz tahmin ettigim gibi fiyati biraz yukarida, 1200 tl. Simdilik elimdekiyle idare edecegim, daha kahve olayinda yeniyim sonucta, hemen ciddi bir ogutucu almanin alemi yok. Ama eninde sonunda iyi bir ogutucu almam gerekecek, o belli.
Allahtan turk kahvesi haricinde bir kahve keyfim yok, makinelerin ogutuculerin rakamlari nedir oyle bin liralar, bin ikiyuz liralar!
O paraya bisiklet alinir, zorlasan sahin bile alinir
Peki tam otomatik makinalar o sizin zahmet çekerek yaptığınız kahve tadını veremiyormu acaba, aradaki fark nedir? (elinizin emeği ona zaten laf düşmez) Bi ara jura kullanmıştım gayet memnundum. Şuan arayış içerisindeyim. cimbali hoşuma gidiyor bilmem ne tavsiye edersiniz.
@D.Mustafa
Manueldee kullanıcının yeteneği ve istenen tatların ortaya çıkmasına yardımcı olacak vuruşlarla kahveyi yıkıyorsunuz. Bu özellik otomatiklerde mümkün olmuyor ne yazık ki.
Sizin kullandığınız jura ve almayı düşündüğünüz cimbali espresso makinesi değil mi?
@Edip Dinçer
Ekipmanlar gayet güzel, blonde roast kahveyi beğendiğinize göre bahsetmiş olduğumuz cafelerdeki ya da kahvecilerdeki endüstriyel olmayan kahveleri de eminim beğenirsiniz.
Bir ara Kahve Fabrikası'ndan Shot the Sheriff almıştım ama onu çok beğenmemiştim..
Sanırım daha yumuşak içimli şeyler bulmam lazım.. Kahveyi çok sevsem de sert içimli kahveler beni çok açmıyor . Mesela Türk Kahvesi'ni de çok sevmem..
@Edip Dinçer
Blend ve filtreye göre koyu kavrulduğu için ağır bir tat ve acı yapıyı almış olmalısınız. Az kavrulmuşlarda o ağır tat; yerini aromalara ve asiditeye bırakacaktır.
@ilker ates Evet fakat Farklı kahve çeşitleri sunuyor. Ristretto, espresso, normal kahve, latte macchiato ve cappuccino gibi klasiklerin yanısıra,flat white ve caffé latte de hazırlayabiliyordu. Tabi tek tuşla.
@D.Mustafa
Elbette güzel makineler bunlar ama amacına uygun kullanılırsa güzel. Zaman probleminiz yoksa ve eğer sipariş yetiştirmiyorsanız klasik bir espresso makinesi ve basit barista aksesuarlarıyla espresso bazlı içecekler hazırlayabilirsiniz.