Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

@specific

Aynen tepe takla çalıştırıyorum, hafifte kasesini pataklıyorum daha homojen oluyor. Çok güzel öğütüyor bence, sadece elinin ayarına bakıyor otomatik değil o var işte..
 
  • Beğen
Tepkiler: specific
Scudo
Kahve öğütümü için bıçaklı sistemler tercih etmeyiniz, en kötü değirmen bıçaklı sistemden daha iyidir, uygun fiyatlı seramik el değirmenleri de mevcut. Bıçaklı sistemlerde homojen bir öğütüm sağlayamayacağınızdan dengeli bir kahve demlemesi elde edemezsiniz.
 
@Serrchi

Evet böyle diyenler de çoğunlukta. 1 tane sözen değirmen de aklımda, denk gelirse alacağım.
 
@Abdülkadir Ergin

Ben konuya biraz balıklama daldım ama konuya biraz göz atınca esspresso tabanlı düşünmek lazım, ben filtre ağırlıklı içiciyim, sözenler ufak bir modlama ile esspresso ayarında çekim yapabiliyorlar. Ben Aliexpress'ten ''Porlex'' türevi bir değirmen almıştım, hala onu kullanmaktayım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Serrchi

Link verebilir misin? Öğütücü kısmı seramik dimi?
 
Bir süredir bir kaç 3. nesil kahveciden çekirdekler alıp denemeler yapıyorum. Yine bu başlıkta belirtmiştim, dark roast kahveleri sevmiyorum. Bana göre kahve en fazla orta seviye kavrulmalı. Gerçi Starbucks'ın blonde olarak kavrulduğunu söylediği kahveden bile yanık tadlar alıyorum. Bu cidden rahatsız edici.
Üçüncü nesil kahvecilerde de taze kavurup gönderenleri tercih ettim. Bu arada, kahve kavrulduktan hemen sonra tüketilmez. Ben 5 gün bekliyordum. Espresso da bu minimum 10 günmüş. Ancak bir kaçında ekşilik şikayetim oldu. Bir ay önce aldığım kahvede problem yokken bir ay sonrakinde bariz ekşi tatlar aldım bazılarında. Çekirdek aynı, kavrulma seviyesi aynı.. Bir kaçında ise istediğim tazeliği yakalayamadım. Mesela daha önce çekirdek aldığım dükkanda üzerine tarih basılıyordu. Ancak nedenini bilmediğim bir şekilde bundan vazgeçtiler. Ne zaman sorsam iki gün önce kavrulmuş olduğunu söylüyorlardı. Üç dört gün bekleyip denediğimde ise aromalarda kayıplar yaşadım.

Çok iyi bir damağım olduğunu iddia edemem. Kahveden baskın tadları rahat alırım ancak alt notaları çok iyi yakalayamam. Ancak bir kahvede olduğu söylenen aromalardan, en azından baskın olanlarını almak isterim. Bu konuda hayal kırıklığı yaşadığım çok oldu.

Bir süredir çekirdeklerimi Kronotrop'tan alıyorum. Sahibi Mehmet Gürs dünyaca ünlü ve açıkçası saygı duyduğum bir şef. Ayrıca içtiğim en iyi ipalardan biri olan Gara Guzu Sarı Memed'in ipası'nın da yaratıcısı.

Yorumlara baktığımda daha önce ekşilik şikayeti yaşayanlar da olduğunu gördüm. Ancak aldığım hiç bir çekirdekte henüz rahatsız edici bir tada, aromaya rastlamadım. Daha da güzeli tadım notlarında yazan bir çok aromayı da aldım. Hatta deneme paketinde aldığım yoğun aromalı kahveyi bile sevdim ki ben yoğun aroma sevmediğimi sanırdım. Anladım ki çok yanılmışım. Favori kahvelerimden biri oldu. Yoğun ve sert kahve demek acı ve yanık demek değilmiş, onu anladım.

Sitesi kahve demlemek isteyenler için güzel bilgiler içeriyor.
(link)
(link)'da Mehmet Gürs ile kahve üzerine sohbetler var.
 
Merhaba arkadaşlar , bu aralar yeni tatlar arayışındayım. Bana sert - yoğun ve bir tane de orta- sert filtre kahve önerisinde bulunacak var mı ?
 
Eğer denemediyseniz, kahve deryasının filtre kahveleri biraz sert. Aslında ince çekilen kahve zaten sert oluyor şayet fazla koyarsınız.
 
Kahve deryasından benim hatun almış 5 liralık denemelik çekirdek. Kilosu 100'den vermişler, kızdım hatuna da o kadar fiyatlı olur mu hiç diye. Biz beğenemedik pek. Kahve dünyasından da aldım 5 liralık denemelik orta kavrulmuş çekirdek, yine sarmadı. Kahve dünyası 50 liradan verdi ki normal kahveci çekirdek fiyatı.
 
Bugün Migros’ta el değirmenleri çarptı gözüme. Tuz, karabiber ve baharat öğütülebildiği yazıyor. Granül ayarı var ve en önemlisi seramik bıçaklı. Küçük olanın fiyatı 50 TL, büyük 60 TL. Kahve öğütmek için alınır mı?
 
@specific
sözen tarzı istenmiyorsa o fiyata denenebilir ama garantisi yok.
onun yerine aliexpress te yorumları iyi değirmenleri değerlendiririm ben olsam
bulduğum2 ürün
(link)
(link)
bu da manuel değirmenler kategorisi tüm ürünler için
(link)
 
sözen alın maceraya girmeyin bence.
 
Selam arkadaşlar

Bir tanıdığımdan y.dışından ona hediye edilen (2 kavanoz) espresso kahvenin 1 kavanozunu bana verdi. Ama işin komik yanı bende makinesi yok. Bu kahveyi başka ne türlü içime hazır hale getirip içebilirim. T.kahvesi şeklinde veya kağıt filtreli makinede filtre kahve şeklinde.

Teşekkürler şimdiden
 
@Taxonera

Espresso ise, çok ince öğütülmemişse kağıt filtreli makinede olur, Türk kahvesi yapmak için öğüterek pudra haline getirmek lazım. Aslında en güzeli bir moka pot edinip espressoyu heder etmemek. :harika:
 
@Serrchi
Hocam öğütücüden memnunmusunuz, bende çekirdek kahve devrine geçiyorum da.;)
 
Günümüz koşullarında alıncabilecek fiyat/performans ürünü filtre kahve makinası önerisi olan var mı acaba? French press kullanıyorum genelde makineye gecsem diye dusunuyorum
 
@honeybadger
Bence kahve konusunda ilk yapılacak harcama değirmen ve taze kavrulmuş kahve için yapılmalı. Diğer ekipmanlar (kahve makinesi, v60, chemex vs) için sonra da yatırım yapılabilir.

Ben el değirmeni ve homend'in en basit filtre kahve makinesini kullanıyorum, memnunum. Değirmenli olan versiyonu da var yanılmıyorsam.
 
  • Beğen
Tepkiler: honeybadger
Ya işte şekeri az koyup kahveyi az koyunca espresso oluyor. Şekeri çok koyup kahveyi az koyunca amerikan oluyor. Şekeri bilmem ne kadar koyup kahveyi bilmem ne kadar koyunca adı değişiyor. Ha bir de krema olayı var. O da bildiğin cappuccino işte.
Nasıl ama kahve kültürüm süper dimi :)
 
@Şeffaf
Şeker olmasaymış, olacakmış.
 
Geri