Madde 136 – Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.
a) Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin;
1) Yaya yollarında sürülmesi,
2) Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi,
3) İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana sürülmesi,
4) Bunlara, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin bindirilmesi,
5) Sürücü arkasında yeterli oturma yeri olsa bile bir kişiden fazlasının taşınması,
6) Bu araçlarla, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken; karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlarda bulunulması,
7) İzin alınarak yapılan gösteriler dışında, bu araçlar üzerinde akrobatik hareketler yapılması,
8) Bunların, başka bir araca bağlanarak, asılıp tutunarak sürülmesi,
9) Sürülmeleri sırasında; elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması, bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki kurallara aykırı yük yüklenmesi,
10) Üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç, bu araçlar üzerine kasa, sandık ve benzerleri yaptırılarak ve karayollarında sürülerek ticari amaçlı yük taşımalarında kullanılması,
Yasaktır.
şimdi madde-1
ne diyor,yaya yolunda sürme,peki,ben erenköyden çıktım ,minibüs yoldan gidecemde hasan paşaya mazallah minibüsler cango,taksi kırar bi anda sağa,burada bisiklet yolu yok,en sağdan gidecen ayvayı yedin mazgallar,teker 25 hacim ,yandın gitti,alt yapımı ,kim bulmuş istanbulda bisiklet alt yapısını,madde 136 paragraf 1 'i koymadan önce alt yapı yapacan,bu şu demek,çık minibüs yoluna bir güzel riske gir,
gelelim bağdat caddeye bisiklet yolumu nerde ,sola yaptılar şikayet oldu kaldırıldı,sahile beni hapseden zihniyeti kabul etmiyorum,ayrıca yaya yolu bisiklet yolu aynı yerde olmaz ,anadolu yakasını tarayarak nerede bisiklet yolu varmış bakacam ve resimleyecem
Kadıköy'de uyduruk bisiklet yolu
dünkü geziyi bu maksat ile yaptım kadıköy acınacak durumdadır ,ta kadıköy feribot iskeleden başlayan ve sonra kesilen bisiklet yollarını resimleyecem ,moda iskeleden başlayan bisiklet yolunu takip ederek nasıl bir bisiklet yolu olduğunu resimlerle ifşa edecem,bu bisiklet yolunun fenerbahçe ordu evine nasıl ulaştığını oradan bostancıda nasıl bittiğini resimleyecem.
bana yakın kısa mesafede ne idüğü belirsiz bisiklet yolunun alt yapısının ne kadar komik olduğunu resimleyecem bu bisiklet yolu sola yapılmıştır,kadıköy ilçesi içinde ne kadar bisiklet yolu varmış acaba ,toplasak km 'leri yüzümüzün kızarması lazım .
bisiklete bana ne diyen zihniyete aynen kadıköy ilçesinde soğuk savaş açmış durumdayım.
@cool_recep
recep bey,tünele girmeden farklı bir rotadan alırsanız emniyetli olur ,özellikle avrupa yakada cango çoktur .yol uzarsada erken çıkarsınız.