Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaldırımdan bisiklet sürmek

Scudo
@Kudret Kurtcebe eğer bu belediyeler,bu bisiklet yolları için AB den yardım alıyorlarsa,bu düzmeceliği o kuruluşlara ifşa etmek lazım..

@kutlucan

Almanyada bazı kaldırımlarda bisikletler sürebiliyor. Onun için de tabela olması gerekiyormuş.

@Auron Sanchez

Ben duruyorum. Bunun nedeni diğer sürüclerin saygısını kazanmak. Bir de durmadığınızda, o hızda ne olacağı hiç belli olmuyor.

yayaların bisiklet yolunu kullandığı kadar bizde onların yolunu kullanalım.çocukların genelde yaya yollarını kullanmalarına kimse birşey demez.zaten büyükler de geçici zorunlulukdan dolayı bunu yapmaktalar.yeri geldiğinde kestirmeden,fazla araçla karşılaşmamak riske girmemek için ters yola girmiyormuyuz..

@denizsmr
Yemek siparişi taşıyan elektrikli bisikletler 10uncu maddeyi ihlal etmiş sayılmaz mı?

@ACAKIR özel şekilde imal edilmiş motosikletler kategorisine giriyordur büyük ihtimal çünkü kuryecilik diye bi sektör var. Hukuki dayanağı mutlaka vardır.

Edit: Elektrikli Bisiklet olarak okumamışım onu, motorsiklet olarak görmüşüm kusura bakma. Bu şartlarda dediğin gibi ihlale girer.

@Auron Sanchez Kırmızı ışıkta her araç gibi bisikletlilerde beklemek zorunda, hem kural hem kendi güvenliğimiz için.

• Beğen
Tepkiler: ACAKIR
Bende kaldırımdan gidiyorum ama yayaları arkadan rahatsız etmiyorum o ne kadar giderse bende o kadar sonra bi boşluk bulunca aradann kaçıyorum. Arkamdan bisiklet korna calıp beni rahatsız etmesine bende sinirleniyorum

ben de kaldırımda kullanıyorum ve ben de merak ediyordum bu durumu.
yolda süremek ölüm demek.
4 tekerlekliye saygısı olmayan sürücülerin 2 tekerlekliye hiç saygısı yok malesef.
kaldırımda sürerken yayaları rahatsız etmeden sürmeye özen göstereceğim,
homurdanan olursa allttan alarak konuşacağım.
yola inmek demek yarı yarıya ölümü göze almak demek bence.
elin almanı şehirler arası bisiklet otobanı yapıyor bizim şehir içi dandik bir yolumuz bile yok, yazık.
yolu olanlarda park eden araçlarca işgal ediliyor.
neresinden tutsak elimizde kalıyor güzel memleketimiz.
gelişmişlik için çok ekmek yememiz gerek malesef.

@BurakS kesinlikle katiliyorum.

Cevre yolu dahil bende bisiklet kullaniyorum fakat, bazi yer ve durumlarda insanimizin (aslinda insan degil onlar terliksi hayvan) iki teker konusunda ne kadar cahil ve saygisiz oldugunu bildigim noktalarda bende kaldirim veya ters serit gecisi yapmak durumunda kaliyorum.

Evet belki kurallara aykiri veya malesef birilerinin huzurunu bozuyor olabilir fakat hic bir sey benim canimdan kiymetli degil. Insanlarin hos gorulerine siginmak caninizin sagligi icin gerekiyorsa yapmalisiniz.

Hosgoru gostermeyenlerse bu trafikteki terliksi hayvanlarin yuruyerek ulasan versiyonudur. Aldiris etmemekte fayda var

@cool_recep İşten dönüş güzergahımda sadece Kadıköy belediyesinin önündeki yaklaşık 50-60 metrelik bir kaldırımı kullanıyorum. Kimse şimdiye kadar rahatsız olduğunu belirtecek bir davranışta bulunmadı. Rahatsız olan olursa da hata bende olduğu için özür dileyip bisikletten inerek devam ederim. Çünkü orası yayaların hakkı. Ama sizin olayda homurdanan kişiye bir de rahatsız mı oldunuz demek biraz yanlışmış gibi geldi. Geçen ay bisiklet yoluna park eden araçların videosu vardı. Orada da dikkat ettiyseniz hep kendini haklı gösterecek savunmalar yapmaya çalışıyor insanlar. "Başka yer mi var." Yada "burada herkes bisiklet yoluna park ediyor" gibi. Sizin durumunuzda da tünele mi gireyim savunması var. Ama bunun sorumlusu rahatsızlık verdiğiniz insanlar değil. İnsanlardan bize saygı göstermesini bekliyoruz. Ama karşılığında biz onlara saygı gösteriyor muyuz?

• Beğen
Tepkiler: denizsmr
Anakart ve ekran kartı için videolarınızdan az yararlanmadım Allah razı olsun hoş geldiniz:) Böyle olaylar çoğumuzun başına geliyor bir daha yaşamazsınız inşallah...

Ben cogunlukla Rami Kışla cd. boyunca taşıt yolunun sagindan gidiyorum. Ama Gop Cumhuriyet meydanina girerken mecbur kaldirima cikiyorum. Ama o bölgede kaldirim da rahat 15 mt var genis yani. bilhassa kaldirimda hiz yapmamayi gerekirse iyice yavaslamayi tercih ediyorum. Mümkün oldugu kadariyla bazen beni farkeden yayalar kenara dogru yönelip yol veriyor hafifce selam verip tesekkür ediyorum. Kazan kazan :) Bence kaldirimda olay cikaranlar pizza ve restoran kuryesi motosikletler! Korkunc hareketlere sahit oluyorum. Biraz daha param olsa da aksiyon kamera kullansam.. neler kaydederim neler.

@cool_recep

Kaldirima mecburen cikiyorsaniz o zaman yayalarla diyaloga girmemeye calisin. Mecbur kalirsam bende cikiyorum ama yayalara ekstra dikkat ederek.

Kurallara tamamen uyayim, hemde risk almayayim diyorsaniz, kaldirima ciktiginiz kisimda bisikletten inip elinizde surun. Gerekince buda yapiliyor ve bu durumda bir yasak yok,

• Beğen
Tepkiler: DDŞ ve cool_recep
Bir yasağı herhangi bir bahane göstererek bile bile ihlal etmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Bu şekilde maalesef o çomarlardan farkımız kalmıyor. Yola inmek ölümü göze almak diyen arkadaşlar, haklısınız fakat bu kaldırıma çıkmanız için gerekçe değil. Risk almak istemiyorsanız bu taşıtı kullanmazsınız. Bu uçaktan korkup uçağa binmeye benziyor. Eğer yaptığın işin iyi yada kötü sonucuna katlanmayacaksan hiç yapmayacaksın. Tabii ki hepimiz isteriz kilometrelerce bisiklet yolumuz olsun, üstünde piknikçiler gezmesin ama maalesef olmuyor. Ve olmuyor diye biz kurallara saygı duymadıkça olmamaya devam edecek.

Özellikle dönüş yolunun %90'ını araç yolundan yapıyorum. Bu akşam kaldırımı daha da azalttım. Ama özellikle Unkapanı Köprüsü'nü araç yolundan bisikletle geçmek imkansız gibi. Araçlar öyle hızlara çıkıyorlar ki, benim o hızlara ulaşmam imkansız. Yol bitiminde de yokuş var fakat bir de sağa dönmek isteyen araçlar var. Gerçekten tehlikeli.

Kaldırımda da balık tutanlar var. Onlar sorun teşkil etmiyor ama bazıları balık tutmak yasak olan bölgede balık tutuyor.

Bu arada kaldırımda yayalara saygılıyımdır ve inanılmaz yavaş tempoda sürerim ama bu sabahki herif özellikle tahrik etti.

Geri