benim kullandigim bisiklet super enduro tarzi, daha cok off road suruse uygun atlamali ziplamali ve bol adrenalin iceren cinsten. Mid drive (ortadan motorlu ve yani pedal destekli) turden, uzerinde Bosch motor sistemi bulunan ve pedala 85 NM'ye kadar ilave guc verebilen bir motor. pili de 625 watt'lik. Bu tur bisikletleri hem Turkiye'den bulmak biraz zor hemde maliyetleri biraz yuksek oluyor (suan yurtdisi satis fiyati 6000 euro seviyelerinde) ama sizin surus stiliniz eger daha cok sehir icinde, deniz kenarinda yada dogada yangin yollarinda sakin keyifli bir surus olacaksa hem bu tip XC tarzi bisikletleri Turkiyede bulabilrisiniz hemde bu maliyetlere cikmaniza gerek olmaz. Bildigim kadariyla Bisan'in veya Carraro'nun elektrikli bisikletlerini cok daha uygun fiyatlara bulabilrisniz.
Size tavsiyem ortadan motorlu bir sistemle calisan bir bisiklet alirsaniz inanin hem normal bisiklet hissiyatini alirsiniz hemde eskisi gibi kendinizi yormadan binebilirsiniz. genelde shimano ve bosch motorlar bu piyasada daha hakimler ve her ikiside genelde 3 farkli mod secenegiyle pedaliniza %30 ; %80 ; %300 oranlarinda (sectiginiz moda gore) destek veriyor. Eger imkaniniz varsa almadan once biraz kullanip denemenizi tavsiye ederim. Daha sonrasinda piyasa arastirmasina girersiniz.
Ozellikle denemekte fayda var cunku sanildiginin aksine bisiklet efor harcamadan gitmiyor ve ne olursa olsun yine cardio yapmis oluyorsunuz. Kendimden ornek vermem gerekirse benim maximum nabzimi dusurmem gerekiyordu ve analog bisikletle gittigim yerlerde ortalama nabzim 160 ve max nabzim 190 olurken, elektrikli bisikletle ayni yerlerde ortalama nabzim 140'lara ve max nabzim 170'lere dustu, (aslinda bu degerler hala benim icinde hala cok yuksek
).
Eger baska sorunuz varsa bana ozelden ulasabilirsiniz, seve seve yardimci olmak isterim.
Sevgiler