Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalpiye deneyimim

Bugün kalpiyeli pedallarımla ilk denememi yaptım. Kesinlikle güç artışı sağlıyor. Neden SPD değil de kalpiye tercih ettin derseniz: İşe bisikletle gidiyorum. Zaten kıyafet değişmek ve taşımak sorun. Bunlara bir de ayakkabı eklemek işime gelmedi. Üstelik SPD ile kıyaslanmayacak kadar ucuza mal oluyor. Neredeyse bedava :)

Scudo
Ben Beylikdüzünden Büyükçekmeceye giderken E-5 üzerinden inip çıkıyordum ilk defa kalpiye ile denediğimde çok ciddi bir etki gördüm hatta geri dönüp baktığımda ( idmansız olmama rağmen ) "ben burdan tek molada çıktın mı yav" demedim değil. Gayet iyi...uygun fiyatı da var. SPD kadar olmasa da ciddi etkili...

Akif Berkant bey merhaba. Bir kaç yıl olmuş bu mesajı yazalı, tecrübelerinizi aktarabilir misiniz? Kayışsız Kalpiye cidden kullanışlı oluyor mu mesela?

Eğer denemediyseniz SPD deneyin. Genel olarak kullanmayanlarda bir önyargı var, ya ayağımı kurtaramazsam diye, ama korkulduğu/tereddüt edildiği gibi değil, Mecidiyeköy trafiğinde işe gidip gelirken bile kullanıyorum :) İlk birkaç gün ayağınızın kilitli olduğu aklınızda bulunsun sadece, daha sonra olay otomatikleşiyor. Hatta bir süre sonra asıl ayak pedala bağlı değilken rahatsız/güvensiz hissediyorsunuz. Ben de 1.5 sene önce korkuyordum :)

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Siz birde spd deneyin, farkı görün derim. Hem günlük kullanım için hemde kilitli tabanı olan ayakkabılar mevcut.

SPD'den korkmuyorum, o kadar para bayılmaya korkuyorum :D Bisikletimi çoğunlukla günlük kullanımda kullandığımdan SPD Ayakkabı işimi zorlaştırır. Yeri geliyor işe gidiyorum, yeri geliyor sahne kıyafetlerimi giyip düğünlere gidiyorum. :)

yorumları, ürünün resmini ve fiyatını da görünce çok heveslendim ama link iptal olmuş, buna benzer bir ürün bilen gören var mıdır ?

Ben 30-40 KM sürüşlerde ayak parmaklarımın uyuştuğunu hissediyorum. Bunu hissettiğimde kalpiyeden çıkıp pedalın tersine basarak sürüyorum. Yaklaşık 1 dk içerisinde tamamen geçiyor.

Benim gibi kalpiye kullanıp ayak parmakları uyuşan var mıdır acaba?

Ben kalpiye kullanmıyorum fakat 20 km'den sonra sol ayak parmaklarım uyuşuyor. Bu sorunun kalpiye kullanınca geçeceğini umuyordum ama bu da çözüm değil anlaşılan; muhtemelen yanlış noktaya uzun süreli baksı yapmaktan kaynaklanıyordur.

En güzeli kilitli pedal. Fakat ayağıma göre ayakkabı yok maalesef :( Bu ayakkabıların kalıpları çok dar...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
bende dün merlincycles dan pd-m540 pedal ve m064 ayakkabı sipariş ettim, tabi deneme şansımda olmadı.. umarım beden sorun olmaz. spor ayakkabıda 45,5-46 kullanıyorum, spd ayakkabıyı 47 numara istedim. pedal ayakkabı 74,99 Euro +12 Euro da kargo bedeline gelecek. Türkiye de büyük numaralar pek yok gibi.

Maalesef dediğiniz gibi. Normalde 47 numara giyiyorum zaten. 47 numara M064 deneyeyim dedim içine bile giremedim... Daha büyüğü de yok. Denemeden de almak ikinci ele düşmesine, hiç kullanılmadan direkt değer kaybına yol açacak.

Uğur S. ben de 45,5 giymeme güvenip bir risk aldım, umarım sorun yaşamam.

Ben de Delta Bisiklette satılan (link)deki kayışlı kalpiyeyi almayı düşünüyordum yalnız görüntü ve kullanım rahatlığı olarak kayışsız olanlar daha iyi gibi. Sanırım kayışsız olanların malzemesi daha sert ve yukarı hareket sırasında fazla esnemiyor ama daha önce kullanmadığım için emin olamadım açıkçası. Kayışsız olan da işimi görecekse decahtlon da satılan (link)deki ürünü almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

yıllarca kalpiye kullandım , şimdi 3 aydır spd kullanıyorum , 2 kere kalpiyeden ayağımı kurtaramadım düştüm kayışlara takıldı ayakkabım , spd den düşmedim şu ana kadar , kalipiye için tavsiyem kayışsız olandır , kayışlı olandan ayak çıkarmak daha zor , performans derseniz spd nin yanına yaklaşamaz , kalpiyeden çok şey beklemeyin tabiki faydası var , mesela basarken en üst ve en alt çevirme noktasını kullanabiliyorsunuz , birde yukarı çekiş yapabiliyorsunuz sıkıştığınız yerde , bir nebze faydası oluyor :)

decathlon daki kayışsız olanı aldım, ve yorumum; ürün geldi,ancak çok esnek. pedala taktım ancak yukarı çekerken çok esniyor ,yani biraz zorlasam sanki kırılacak gibi, veçok esnediğinden ayağım yukarıda boşukta kalıyor. sanırım iade edip kayışlısnı alacağım.

SPD yerine ucuz yollu pedal bandı

Bugün teslim aldım ama kayışlarını doğru mu taktım emin olamadım..
Kayıştan arta kalan kısım çok uzun duruyor..Bisiklete monte edince aşağı sarkacak bayağı..
O uzun kısmı kıvırıp tekrar tokanın üst kısmındaki boşluktan geri mi geçirmek lazım anlamadım..
Birde toka kısmı ne tarafta duracak yanda mı ortaya yakın mı ?

Dosyalar

• 20151116_211736.jpg
    20151116_211736.jpg
    56,2 KB · Okunma: 102
Kayissiz kalpiyenin acikcasi hicbir faydasi yok kayisli kullanmanizi tavsiye ederim spd ile arasindada asiri derecede bir fark oldugunu dusunmuyorum gundelik kullanimlarda

Geri