Scudo Sports

Kamp Günlükleri

"Bu başlığı, kamp tecrübelerimi derli toplu bir şekilde paylaşmayı düşünerek açtım." diyerek konuyu ben açmıştım aslında. Şimdiki turda da kamplı ilerlediğim için buradan devam etmek istedim abi. Gereksiz kalabalık olmasın şimdi. Hem biri çıkıp kampla bisikletforum'un n'alakası var demesin. :koptum:
Ben bu başlığı genel eski başlıklardan sanıyordum. :) Başlık bilgilerine baktım şimdi. Bu başlığı açtığını farkedememişim, kusura kalma. Tabiki buradan devam olur. Takip listeme alıyorum. İnşallah seninle birlikte bu yolculuğu yaşayacağız.:harika:

Scudo
Bisikletle köy manzaraları :)

(Bisikletli, iki köylü kadın.)
(Yokuşu bisikleti taşıyarak çıkaran bisikletli, karşıdan gelen iki kadınla karşılaşır.)
-Nereye bu sıcakta?
-Küçükkuyu'ya.
-Küçükkuyu mu? Buradan gidilmez la Küçükkuyu'ya.
-Gidilir, buradan da yol var.
-Gidilir ama böyle bisiklet elde yürürsün işte. (Gülüşmeler.)

(Köy kahvesi, köylüler.)
(Bisiklet sürücüsünü yabancı turist zannederler.)
-Hooop, çay çay.(Elle çay karıştırma hareketi.)
-Teşekkürler amcalar, daha yeni önceki köyde içtim.

(Bir bisikletli, bir elektrikli bisikletli)
(Bisikletli, yokuşların birinde birinci viteste ağır ağır ilerlemekteyken yokuşun tam ortasında önünü bir abi keser.)
-Böyle çıkaman. İp var, bağlayam bisiklete, çekem seni tepeye kadar.
-(Yokuşun bitmesine son metreler kalmıştır.) Sağ ol abi, bitti zaten yokuş. Sonra hep iniş, rahatım.
-iyi, sen bilin. Hadi, kolay gele.

Turun en zevkli geçen köy yollarında candan insanlarla birkaç güzel diyalog. İstisnasız her köye varışımda içecek ikram etmek için davet eden insanlar, merak edip çevremizi saran çocuklar, güzel sohbetler... İyi insanlar, iyi ki varlar hâlâ. Yolda olmak A noktasından B noktasına gitmek değil, o yolda tanıştığın, hayatına dokunan insanların varlığı imiş. Ve tabii edindiğin tecrübeler, yoksa sabahtan akşama pedal çevir dur. :)

Yolunuz açık olsun, kazasız belasız sürün inşallah. Merakla takip ediyoruz...

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Biga'ya vardığımda birkaç sağlık problemi yaşayınca oradaki konaklamamı iki güne çekmek zorunda kaldım. Bir tanesini özet geçeyim: Pişik. Selem Carraro 327 ile gelen rahatsız bir sele olduğu ve tur için kaliteli bir seleye bütçe ayıramadığımdan birkaç ay önce Decathlon'dan aldığım sele kılıfıyla çıktım tura. Günübirlik 50 km'lik sürüşlerde hiç sorun çıkarmayan bu kılıf bu turda canıma okudu. Selenin üzerinde ekstra bir rahatlık sunmadığı gibi sanıyorum terleme kaynaklı bu soruna yol açtı. Ertesi gün çıkarıp çantaya koydum, aynı sorunla bir daha karşılaşmadım.

Biga'da geçirdiğim süre zarfında yaşadığım birkaç sorundan daha ötürü turu bırakıp memlekete dönüş için bilet bakarken @everhard 'ın tavsiyeleri ve desteğiyle kendimi toparladım. Bu turun kahramanı olur kendileri, tekrar teşekkür ediyorum.

Normalde planım Lapseki-Çanakkale sahil şeridinden gitmekti. Tavsiyeleri dinleyip o sıkıcı anayol rotasını değiştirdim. Tur boyunca verdiğim en güzel karar buydu sanırım. Biga'da Çan'a çevirdim rotayı. Sabah 6 gibi yola çıktım. Diğer günlerin aksine iki saat boyunca üşüdüğüm bir sürüş oldu. Ama hiç şikayetçi değilim o yakıcı güneşten sonra. Her derde deva su görünce durmamak olmazdı: :)
IMG20210712073912.jpg
Kahvaltı etmeden sürüşe başladığım için Çan'da bir çorbacıda karnımı doyurduktan sonra tekrar yola düştüm. Güneş yavaş yavaş yükselince gölgede dinlenme ihtiyacı da hasıl olmaya başladı. O günkü hedef Bayramiç'ti, yol genelde sağlı sollu tarla şeklindeydi. Bu durak ve yanındaki ağaç mola vermek için tek seçeneğimdi:
IMG20210712115052.jpg
Bayramiç'e köy yollarından ulaşmak için adım adım uzakta görünen Kaz Dağları'na yaklaştım. Tabii rakım da yavaş yavaş artmaya ve yol yorucu olmaya başladı:
IMG20210712120635.jpg
O gün yolun en yüksek kısmı 350 metreydi. Sık sık ama kısa molalarla inişli çıkışlı yolları atlattım. Dinlenecek ağaç gölgeleri paha biçilemezdi. Yokuşların bittiğini zannedip mola verdiğim yerde her şeyin yeni başladığını Komoot'a bakınca gördüm. :)
IMG20210712164717.jpg
Her gölgeyi itinayla değerlendirdim. Bu fotoğrafın sırası gelmişken kıyafet kısmına biraz değinmek istiyorum. Alt-üst uzun kıyafetler tercih ettim tüm tur boyunca. İkisini de Decathlon'dan almıştım, sürüş sırasında bir kez bile terletmedi. Bu kadar iyi çıkmasını beklemiyordum. Güneş şapkası ve gözlük yüzümün büyük kısmını korudu güneşten. Sık sık kremi yeniledim ama eller için çözüm bulamadım. Ellerimin üstü kapkara. :) Güneş yanıkları için akşamları konakladığım yerlerde Silverdin kullandım, ertesi güne yanık acısı kalmadı.
IMG20210712173936.jpg
Onca iniş çıkıştan sonra bu uzun iniş günün ödülü oldu. Tabii bozuk köy yollarında biraz sarsıntılı geçti ama yine şikayetçi değilim.
IMG20210712182815.jpg
Günü noktalamaya yakın "Burada ne güzel kamp yapılır." diyerek girdiğim ama cırcır böceklerinin sesinden üzülerek ayrıldığım bir çam ormanı. Bu tarz şeylere takılmam normalde ama günün yorgunluğunu atmak için iyi bir tercih olmayacaktı benim için. Bayramiç Öğretmenevi'nde ertesi günkü 460 metreye hazırlık için iyi bir dinlenmeyle günü bitirdim.
IMG20210712185120.jpg

Bol sıvı, günde 2-3 kez yarım limona madensuyu, şu sıcaklarda olmazsa olmazlardan...
Her şey gönlünüzce olsun @ModernOblomov ...Gonçarov' a selam..

Biga'ya vardığımda birkaç sağlık problemi yaşayınca oradaki konaklamamı iki güne çekmek zorunda kaldım. Bir tanesini özet geçeyim: Pişik. Selem Carraro 327 ile gelen rahatsız bir sele olduğu ve tur için kaliteli bir seleye bütçe ayıramadığımdan birkaç ay önce Decathlon'dan aldığım sele kılıfıyla çıktım tura. Günübirlik 50 km'lik sürüşlerde hiç sorun çıkarmayan bu kılıf bu turda canıma okudu. Selenin üzerinde ekstra bir rahatlık sunmadığı gibi sanıyorum terleme kaynaklı bu soruna yol açtı. Ertesi gün çıkarıp çantaya koydum, aynı sorunla bir daha karşılaşmadım.

Biga'da geçirdiğim süre zarfında yaşadığım birkaç sorundan daha ötürü turu bırakıp memlekete dönüş için bilet bakarken @everhard 'ın tavsiyeleri ve desteğiyle kendimi toparladım. Bu turun kahramanı olur kendileri, tekrar teşekkür ediyorum.

Normalde planım Lapseki-Çanakkale sahil şeridinden gitmekti. Tavsiyeleri dinleyip o sıkıcı anayol rotasını değiştirdim. Tur boyunca verdiğim en güzel karar buydu sanırım. Biga'da Çan'a çevirdim rotayı. Sabah 6 gibi yola çıktım. Diğer günlerin aksine iki saat boyunca üşüdüğüm bir sürüş oldu. Ama hiç şikayetçi değilim o yakıcı güneşten sonra. Her derde deva su görünce durmamak olmazdı: :)
270007 dosyayı görüntüle
Kahvaltı etmeden sürüşe başladığım için Çan'da bir çorbacıda karnımı doyurduktan sonra tekrar yola düştüm. Güneş yavaş yavaş yükselince gölgede dinlenme ihtiyacı da hasıl olmaya başladı. O günkü hedef Bayramiç'ti, yol genelde sağlı sollu tarla şeklindeydi. Bu durak ve yanındaki ağaç mola vermek için tek seçeneğimdi:
270008 dosyayı görüntüle
Bayramiç'e köy yollarından ulaşmak için adım adım uzakta görünen Kaz Dağları'na yaklaştım. Tabii rakım da yavaş yavaş artmaya ve yol yorucu olmaya başladı:
270009 dosyayı görüntüle
O gün yolun en yüksek kısmı 350 metreydi. Sık sık ama kısa molalarla inişli çıkışlı yolları atlattım. Dinlenecek ağaç gölgeleri paha biçilemezdi. Yokuşların bittiğini zannedip mola verdiğim yerde her şeyin yeni başladığını Komoot'a bakınca gördüm. :)
270010 dosyayı görüntüle
Her gölgeyi itinayla değerlendirdim. Bu fotoğrafın sırası gelmişken kıyafet kısmına biraz değinmek istiyorum. Alt-üst uzun kıyafetler tercih ettim tüm tur boyunca. İkisini de Decathlon'dan almıştım, sürüş sırasında bir kez bile terletmedi. Bu kadar iyi çıkmasını beklemiyordum. Güneş şapkası ve gözlük yüzümün büyük kısmını korudu güneşten. Sık sık kremi yeniledim ama eller için çözüm bulamadım. Ellerimin üstü kapkara. :) Güneş yanıkları için akşamları konakladığım yerlerde Silverdin kullandım, ertesi güne yanık acısı kalmadı.
270011 dosyayı görüntüle
Onca iniş çıkıştan sonra bu uzun iniş günün ödülü oldu. Tabii bozuk köy yollarında biraz sarsıntılı geçti ama yine şikayetçi değilim.
270012 dosyayı görüntüle
Günü noktalamaya yakın "Burada ne güzel kamp yapılır." diyerek girdiğim ama cırcır böceklerinin sesinden üzülerek ayrıldığım bir çam ormanı. Bu tarz şeylere takılmam normalde ama günün yorgunluğunu atmak için iyi bir tercih olmayacaktı benim için. Bayramiç Öğretmenevi'nde ertesi günkü 460 metreye hazırlık için iyi bir dinlenmeyle günü bitirdim.
270013 dosyayı görüntüle
Bu kadar güzel turu ben yapamazdım. Maşallah, devam ayağına sağlık. 😍 :harika:

@ModernOblomov Cinsiyetci hemcinslerimin büyük kısmı bırakın kamplı turu günluk tura bile yanliz çıkamayacak kadar cesaret yoksunu iken, sizin bu yaptığıniz resmen osmanlı tokatı gibi olmuş.
Tebrikler 👏👏👏

@ModernOblomov harika bir iş çıkartıyorsunuz tebrik ederim. Azminiz ve cesaretiniz ile karşınızda hiçbir zorluk ve yokuş direnemeyecektir. Tekerinize taş değmesin. Keyifli turlar dilerim.

@ModernOblomov Nasıl gidiyor? Herşey yolunda mı?
Selamlar,
Turu bıraktıktan sonra Köyceğiz yangınına gönüllü olarak katıldım. Birkaç saatlik uykuyla ayakta kalmaya çalışıyor gördüğüm herkes. Bir çağrı geliyor, hop oradasın. Buradaki tablo maalesef iç açıcı değil henüz. Bir yer kontrol altına alınıyor, başka bir yer patlıyor. Dün gece iki köy daha tedbir amaçlı boşaltılıdı. Sahada çalışan resmî ve gönüllü ekipler canhıraş bir mücadele veriyor. Özellikle son iki gündür hava desteği de iyi gibi. Umarım Marmaris gibi ülkedeki tüm yangınlar kontrol altına alınır. Umarım sonrası için yaralarımızı sarabiliriz.

Selamlar,
Turu bıraktıktan sonra Köyceğiz yangınına gönüllü olarak katıldım. Birkaç saatlik uykuyla ayakta kalmaya çalışıyor gördüğüm herkes. Bir çağrı geliyor, hop oradasın. Buradaki tablo maalesef iç açıcı değil henüz. Bir yer kontrol altına alınıyor, başka bir yer patlıyor. Dün gece iki köy daha tedbir amaçlı boşaltılıdı. Sahada çalışan resmî ve gönüllü ekipler canhıraş bir mücadele veriyor. Özellikle son iki gündür hava desteği de iyi gibi. Umarım Marmaris gibi ülkedeki tüm yangınlar kontrol altına alınır. Umarım sonrası için yaralarımızı sarabiliriz.
Yaptığınız gerçekten olağanüstü bir şey. Tebrik ediyorum sizi. İnsanlar tatil planlarını yangın olmayan yerlere kaydırırken siz tatilinizi o güzelim ormanların korunmasına harcıyorsunuz. Tekrar tebrik ve dahası teşekkür ederim.

Selamlar,

Konuyu geç görmüş birisi olarak baştan sona okudum. Yaptığınız turda gönüllü olarak orman yangınında görev almakta gerçekten çok takdir gerektiren bir şey. Orman yangını ile mücadele etmek hiç göründüğü gibi bir şey değilmiş az da olsa onu anlamış oldum. Emekleriniz için teşekkürler, umarım turunuzu da istediğiniz gibi bitirirsiniz.

Merhaba turunuzu okudum ve açıkçası çok da takdir ettim. Bende Edirne keşan başlangıçlı çanakkale üzerinden sizin seyahatinize benzer bir tur planlıyorum lakin en ufak bir bisiklet veya kamp tecrübem yok. Rica etsem özelden veya buradan beni bilgilendirme imkanınız var mı ? Mesela bisikletime nasıl bagaj almalıyım? Özel bisiklet kıyafetleriyle gitmesem sıkıntı çeker miyim ? yanıma hangi ekipmanları almalıyım vs . Şimdiden çok teşekkür ederim

Çok uzun süredir Tranz-X Bagaj CD-39P kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım, tavsiye ederim. ekipman olarak arazide konaklama olacaksa yanınıza çadır, uyku tulumu ve mat mutlaka almalısınız. bunun haricinde yedek kıyafet, yedek iç lastik, çok fonksiyonlu anahtar takımı, pompa, kask, gözlük, eldiven bagaj veya çantanızda bulunması gerekenlerden. kıyafete takılmayın, dilediğinizi giyin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri