Scudo Sports

Kamp ocağı tavsiyesi

Scudo
Ben şu ocağı kullanıyorum. (link)
1232092476_578.jpg

İstediğin yakıtı koyup kullanabiliyorsun, yanıcı her şeyle kullanılabiliyor. Ben benzinle kullandım şimdiye kadar.
Minicik, kartuşlu ocaklardan daha az yer kaplıyor (10,5 x 15 cm) Yarım litre deposu var, 2-3 gün yetiyor üç öğün kullanımda.

@Emre Yönlüer ispirto ile makarna yapmak ne kadar sürer acaba:) Bu nurgazın ocağını kullanıyorum ben. Zaman daha kıymetli olduğu için onu aldım gayet memnunum. Eski yemek setinden çıkan ispirto ocağını da taşıyorum yanımda onunla da çay yapıyorum. Kullanım sonrası tecrübelerinizi paylaşırsanız bilgilenmiş oluruz. Tam yazarken video geldi. Üzerine tencereyi direk koyduğunuzda sönüyor mu acaba?

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@S.Koca Henüz denemedim,yarın dukkanda yumurta kaynatmayı deneyeceğim insallah :):harika:

@S.Koca Bugün kamp ocağını yumurta pişirerek denedim,çok güzel oluyor :harika: Yalnız @Hamit.Ç arkadaşımızın dediği gibi delikleri büyük olmuş,çok uzun süre aynı harlamayı yapamıyor.:(
Yenisini yapıp o delikleri küçülteceğim :):)

Bu da yumurtanın piştiğinin kanıtı:D

Dosyalar

• 20170309_092300.jpg
    20170309_092300.jpg
    130,2 KB · Okunma: 57
  • 20170309_092253.jpg
    20170309_092253.jpg
    165,7 KB · Okunma: 51
  • 20170309_092308.jpg
    20170309_092308.jpg
    135,5 KB · Okunma: 51
  • 20170309_094501.jpg
    20170309_094501.jpg
    98,7 KB · Okunma: 53
Ben kamp mutfağı setlerini (tencere, tava, çaydanlık)merak ediyorum. Çoğu çelik yerine alü malzemeden üretiliyor ve bu malzemede ne kadar sağlıklıdır.

@Üye Adı Ben şununla deliyorum çok güzel oluyor:) Deldikten sonra deliği genişlettim de ondan oldu...(delik küçük gelmişti gözüme:kötü:)
Hirdavat_3488324.jpg

bu kamp ocaklarına bakınca bizim için en faydalısı alkol ocakları gözüküyor özellikle de el yapımı kola tenekesinden olanlar. Yakıt olarak alkol olunca bazen bulmanın zor olduğundan bahsedilmiş bunu bir kaç bisiklet ile gezen kişilerden de duydum. Kola tenekesinde alkol ocağı yapanlara baktığımda bu youtube kullanıcısı bir kağıt banda belli aralıklarla nokta koyup tenekenin üzerine işaret koyup öyle deliyor yerlerini. Ayrıca kutu içine tavan yalıtım malzemesi (cam süngeri),cam elyafı ve bir kaç parça koyuyor bunu galiba ısıyı korumak yada yakıtı emdirerek uçması engelliyor.

Dosyalar

• bant.jpg
    bant.jpg
    57,5 KB · Okunma: 14
IMG_4227.JPG IMG_4224.JPG IMG_4226.JPG Beyler buyrun 2₺lik ocak

2 saat önce nurgazın ocağından sipariş ettim lan dedim bi deniyşm bendeki acaba işe yarıyor mu diye sadece 20ml ispirto koydum kahve yaptı ve söndürdüm içindeki 5 ml i de geri çektim Tasarruf şart

20170806_103923.jpg
Nurgaz Troya Kamp ocağı.Rüzgarlı havada kullandık hiçbir sıkıntı olmadı. Yumurta, makarna, tavuk, çay ve kahve yaptık. Üstünde gelen 230gr kartuş, tam güçte 2 saat 20 dakika kadar dayandı. Hepsiburada'dan 38 liraya almıştım iki parça tek pakette. 230 gr kartuş 10-15 liraya satılıyor. Tavsiye ediyorum.

Ayrıca kartuş ve başlık toplam bir karıştan daha küçük. Bisiklet turlarımda hafifliği ve küçük yapıda olması sebebiyle vazgeçilmezim oldu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
IMG_4230.JPG

IMG_4232.JPG IMG_4234.JPG Kahve alırmıydınız efenim

@Emre Yönlüer bir fotoğrafı hor görmezsiniz umarım

IMG_4236.PNG Sadece 15 ml koydum yalan yok herkes denemeli ama delikleri mantar pano raptiyeesiyle delin dışa 16 ortaya da sadece 1 tane delin o da şırıngayla ispirto enjrkte edebilmek için

Ayrıca az önce yeni yaptığımdı bu 11 dk yanan.diğeri de aynıydı ama delikleri 2 katı olduğu için hemen sönüyordu 2 dkda yeniden yaptım zevkli ve maliyetsiz

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
acaba bu ocaklarda yakıt olarak neler kullanılıyor ? kullanılan yakıtlar tehlikeli midir genelde hangileri tercih ediliyor?
gördüğüm terimler "kartuşlu, ispirto, gaz"

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
@ulsbyrm
Hocam yaparken çok lezzet alıcaksınız.Ayrıca insan emek verip ortaya koyduğu şeyin verdiği emeğe değer olduğu görünce ayrı bir haz alıyor.

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
@Turcu eleman evet odun ateşi gerçekten güzel oluyor ve bence de en iyisi o. Fakat bazı bölgelerde bu tip ateş yakmaya izin vermiyorlar. İlla ki tüp ve türevlerine izin veriyorlar. Marmariste kamp yaptığımız bölgede karşılaştığımız diğer bisikletli gezginlerle etrafını iyice çevirip bir ateş yakmaya çalışmıştık daha biz yakamadan Orman Ekipleri gelip uyarı verip söndürmüşlerdi. Piknik tüpü kiralamak zorunda kalmıştık.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri