Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kamp ve uzunyol bisiklet önerisi

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
güzel alternatif:harika:

Scudo
@ahmetbag Katılıyorum ben zaten marka fanlığı yada marka karşıtlığı yapmıyorum sonuçta müşteri olarak bana en uygun olan F/P değerine bakarım.Kadro kalitesi derken kadronun ergonomik olup olmadığına ve malzeme kalitesinden bahsetmiştim.

@thieft3000 Uzun yol bisikleti düşünmemdeki asıl sebep hafifliği ve uzun yolda tur bisikletlerine oranla olan performansından dolayıydı.MTB yi hiç saymıyorum zaten,evim ormanlık arazide ve zamanımın çoğunu kamp alanlarında geçirseydim düşünmezdim bile fakat yılın küçük bir kısmını kampa giderken kullanıcağım bisiklet atıyorum Bolu,Ankara yolunda fazladan ağırlık ve amortisör yüzünden enerji sarfiyatı dolayısıyla yorgunluk olarak bana geri dönecektir.Sonuçta mantıksız bir seçim olurdu ileride öyle bir ortamda hayatımı sürdürürsem diye şimdiden araştırmalar yapıyorum zaten :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Yorumunuz için teşekkür ederim.Bisiklet güzele benziyor fiyatı biraz fazla ve internet sitelerinde stoklarda yok gibi gözüküyor fakat ben zaten bisikleti by yaz aylarında veya yaz sonunda almayı düşünüyorum büyük ihtimal o zamanlar dolar kuru düşer diye ümit ediyorum :snzdglsn:

@ahmetbag Mosso Monza satış fiyatı 2500 tl ler bandında.
mosso-monza-cyclocross-2016.jpg
Üst borunun bu şekli uzun yolda sıkıntı teşkil eder. Uzun yolda rahatlık arıyorsanız üst borunuz IMG_0740.JPG bu şekilde olmalı ki dik bir pozisyonda sürüş yapabilin.

• Beğen
Tepkiler: craysiswanted
@mesutaktas Güzel bir bisiklete benziyor ancak ben önemli olan stok bisikletin kadro yapısı ve vites sistemleri gibi donanımlarının iyi olmasını düşünüyorum onun dışındaki arka oturak tır,farlar dır bunlar zamanla hatta daha ucuz bir maliyetle toplanır fakat kötü bir donanımı değitirmek daha masraflı.

@Emre Yönlüer Vallaha bende lik oyunlarından buyana oynamamıştım fakat yeni oyunuda güzel olmuş hani :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@trainspotting35
Hocam bazi sitelerde 2500 gosteriyor ancak 1700 1800 arasi fiyati var o aletin. 3 4 ay once alan kisiler var bu fiyatlar arasinda. Mosso bayileriyle konusmak lazim 2016 modelini o fiyatlar arasi bulmak mumkun :)

Hatta su konuda eylul ayinda 1800 e alan bir arkadas var. N11 de 1730 liraydi bitmis.
Mosso MONZA Cycle-Cross'uma kavuştum

Bu fiyat araliklarinda bu alet ve triban 520 cok cok alinacak bisikletler.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Ahmet Bey fiyat konusunda haklı olabilirsiniz ancak uzun yolda ilk defa yol bisikleti kullanacak arkadaşı bu kadro geometrisi biraz hırpalar. Ayrıca aynakol-ruble oranları ne o bile yazmıyor sitesindeki cyclocross mantığı ile üretilmiş bir bisikletle yokuş çıkmak büyük sıkıntı olur.

• Beğen
@craysiswanted
Hocam mosso bayilerini arayin derim, illa ki birinde bulunur. 1700 1800 lira su alet icin cok cok iyi. Triban 520 de ayni sekilde cok iyi.
Tabi tercih sizin, para durumunuzu da bilmedigimden bu kadarini söyleyebirim :)

@trainspotting35
Haklisiniz hocam. 50 34 mus aynakolu kullanan arkadas yazmis. Tabi tur bisikletinin 3 lu aynakoluna gore baya baya yorar uzun turlarda :) kondisyon yapmak lazim bol bol.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Sporcu bir yapıya sahip olduğumdan kondisyon yapmam zor değil:cool: benim için öncelik kalite fiyat oranı ;)

@trainspotting35 ilgi ve alakanız için teşekkür ederim,Bilgi birikiminize dayanarak sizce belirttiğim özellikleri karşılayabilecek bisiklet bir yol bisikletimi?,Bazı arkadaşlar şehir tur bisikletinde ısrar ediyorlar.

@craysiswanted Yapacağınız uzun turun sınırları önemli bu konuda. Ankara dan çıkıp Antalya'ya giderim oradan Ege yapar geri dönerim derseniz ve bu turları çadırla yaparım derseniz benim önerimde bu şekilde olur. Ama ben kısa turlar yaparım günü birlik çadırımı kurar dönerim derseniz yol bisikleti olur. Bu resim kıtalar arası transcontinental yarışında kullanılan bir bisiklet yaklaşık 4000 km yol alıyorlar ve amaç bu mesafeyi en kısa sürede tamamlamak.
1460755065803

@trainspotting35 Tam hayallerimdeki bisiklet :ssrtcbya: Şuan kamp çantam 90+10lt lik ve benim 1/1,5 haftalık kamp ihtiyaçlarımı rahatlıkla taşıyor düşüncem aldığım yol bisikleti ile uzun yola çıkarken çantamı sırtlayıp gitmekti,Şu anlık bu fiyat aralığında çok fazla bir bekletimin olması saçmalık olur diye düşünüyorum yoksa herkes 1500 tl civarına en iyi bisikletleri alırdı.Mantıken fiyat arttıkça verdikleri performans ve karşıladıkları hedefler artıyor.Bu fiyattaki hedefim,Uzun yol olarak sabah erken saatlerde çıkıp hem kondisyon arttırmak hem sabah temiz havanın tadını çıkarırken akşam üstüne bir yerlerde çayımı içip gurupla gidiyorsam da muhabbetimizi ederek akşam üstü tekrar yola koyulmak,Kamp hedefim ise genelde kamplarımı en az 2 gün olucak şeklide planlarım uzun yol bisikleti hafif olduğundan gidebildiği kadarki araziyi bisiklet ile gider geri kalanını cyclocros tarzı bisikleti elimde götürerek gitmem yeterli, tabiki tüm hedeflerimi tek bir bisikletle yapabilmek muhteşem olurdu fakat bu fiyata zor gibi :ckskc:

@craysiswanted
Hocam sakın ha sakın cantami sirtimda tasirim gibi bir dusunceyle yola cikmayin :D 50 km gibi kisa bir mesafede bile neredeyse icinde hicbir sey olmayan canta, eziyete donusuyor

@craysiswanted sedona 345 (2015) alin diycem ama dilim varmiyor. Bende sedona 345 var, 1800 e 12 taksitle almistim, simdi fiyatlarina bakiyorum 2400 lira... Vay arkadas... o_O

• Beğen
@mesutaktas Öneriniz için teşekkür ederim,Sormayın fiyatlar uçtu gitti o yüzden yaz sonuna doğru indirmlerle fln almayı düşünüyorum olmadı seneye üniversitede guruplara girerim belki ikinci el temiz varsa düşünürüm ama büyük ihtimal sıfır alacağım

Önerdiğiniz bisiklet hakkında +ve- düşünceleriniz nedir,Siz ne amaçla kullanıyorsunuz

@craysiswanted sehir icinde ve kisa turlarda kullabiyorum. %75 asfalt, %25 toprak yol... Donanimi ve fiyati icin soyleyebilecegim cok basarili oldugu. Ben de 6 ay once aldim ve cok arastirdim. Merida ile arasinda kalmistim ama pisman degilim. Ne teker patladi ne akort yaptirdim :harika:

• Beğen
Carraro Cr Race 022 28

(link)

Salcano CYC 02 Apex

(link)

Bu arada bisiklet ile beraber en kısa sürede bu fren pabucunu almak istiyorum güzele benziyor
(link)

Bu bisikletler hakkında ne düşünüyorsunuz Triban 520 ye kıyasla cyclocros bakımından?
Aldığım kararla Gerçekten uzun ömürlü ve kamp ihtiyaçlarımıda karşılayacak olursa AMA Gerçekten, max 2500 civarına çıkabilirim bu fiyat aralığında önere bilirsiniz fakat süper birşey olmalı çünkü yemeyip içmeyip para biriktirmem lazım.

@craysiswanted

aralarında 500 tl fark var, bu farka acaba değer mi?

@appendix Aslında carraro yu sadece kadrosu hoşuma gittiği için düşünmüştüm :) Fark büyük ihtmial apexin karbon maşadan olmasından dolayı olabilir

@trainspotting35 Hocam forumdaki araştırmalarım sonucunda şuan Salcano CYC 02 Apex ile sizin önerdiğiniz triban 520 arasındayım sizce üzerindeki donanımlar ve fiyat farkı göz önüne alırsak hangisini almak daha mantıklı olur,Triban takılabilir bagaj delikleri ile yol+Tur bisikletine dönüşebiliyor cyc 02 nin ise cyclocros oluşu engebeli arazide daha avantajlı gözüküyor uzun yolda ise yol lastiği takarak performans arttırılabilir diye düşünüyorum tabi çaylak olarak ne kadar doğruysa :D

• Beğen
Tepkiler: appendix
@craysiswanted

uzun turda sakın sırt çantası kullanma 4 5 saatten sonra @Ahmet Bilge Kaan AKIN arkadaşın dediği gibi ızdırap oluyor desteği nerden alırsa alsın bisiklete binmek yürümek gibi değil. bende de benzer bir çanta var ağırlığın bir kısmını bele yüklüyor o şekilde kullanınca sırtım ağrıyor, ağırlığı omuza yükleyince bu seferde omuzlar ve ensem ağrıyor. bir keresinde 10 saatlik bi turda çanta taşımaktan boynum kitlenmişti başımı çeviremedim 3 gün :acpsnr:
mümkünse üstünde kıyafetlerden başka bişey olmasın (para, kart, cüzdan, anahtar bile bisiklette olsun, bisikletten inerken alırsın yanına)

• Beğen
@thieft3000 Tavsiyeniz için teşekkür ederim büyük ihtimal bisikleti aldıktan kısa bir zaman sonra 40 kg lik arka bagaj demiri alicam fakat uzun kamplarda yetersiz gelir gibi Çantanın ağırlığına dayanmaz,On bagaj da olursa bi 40 kg yeter ucu ucuna.Tabi önce bi bisikleti alabilirsem gerisi gelir daha seçimini bile yapamadım o_O

Sorular güncel dir(Bir klasik :))

Geri