Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kapadokyada Bisiklet Turu

ben konuya yeni dahil olan biri olarak, daha çok en başta yazdığın mesajlara takıldım. salcano'ya haklı sebeplerden dolayı yönelmişsin, ancak sonradan arkadaşların yönlendirmesiyle farklı markalara da bakınmaya başlamışsın. benimse sana şöyle bir tavsiyem olacak:

evet, diğer markaları sana yakın bir şehir olan kayseri'den alabilirsin. ama dağa taşa, kuma, çamura girip çıktıktan sonra sorun yaşadıkça ürgüp'teki ya da varsa kapadokya'daki tamircilerin yolunu tutacaksın. bir tamircinin pat diye önüne gelen bisikletle ilgilenmesi başka, kendi sattığı bisikletle ilgilenmesi bambaşka. o yüzden; sana en yakın bölgelerde, tamir sırasındaki işçiliği de iyi olan bisikletçilerin birinden satın alman en iyisi olacaktır. haliyle bu da seni yine salcano'ya yöneltiyor...

salcano'lar iyidir. kadroları türkiye'de yüksek standartlarda üretilir, montajları türkiye'de yapılır. senin satın alacağın dükkana gelene kadar da kısa, düşük masraflı bir nakliye yolculuğu yapar. bu sayede, kalite olarak hiç bir farkı olmayan ithal modellerden daha ucuza satılırlar. misal hidrolik frenli, tüm donanımları üst düzey bir salcano 1000 lira iken, başka bir ithal markanın tamamen aynı kalitedeki bir modeli en az 1500 TL'dir.

bu yüzden sen salcano'dan vazgeçme derim ben. model olarak ise; ben bir-iki tane önereyim :)

(link) (hidrolik disk fren)

(link) (gidondan kilitlemeli)

bunların ikisi de disk fren. çamura gireceğin için özellikle v-frenli modellerden tavsiye belirtmedim.

ilk linktekinin fren sistemi hidrolik, çok daha rahat bir kullanımı var. maşası da üst seviye. ikinci linktekinin frenleri mekanik, ama yine de insanların yorumları gözünü korkutmasın, gayet güzel iş yapıyorlar. maşası ise ilk linktekinden biraz daha alt model ama gidondan kilitleme özelliği var.

bu arada önceden de sormuşsun, o maşadan yükselip gidona takılan aparat maşayı kilitlemeye yarıyor :in: normalde ise maşanın üzerindeki bir mandalı çevirerek kilitleme işlemini gerçekleştiriyorsun. bu kilitleme olayının mantığı ise; dümdüz asfalt yolda giderken ya da hızlı sürüşlerde süspansiyon sisteminin senin gücünü emmesini engellemek. özellikle yokuş çıkarken maşayı kilitlediğinde, hatırı sayılır derecede faydasını görüyorsun :) bir de sertlik ayarını merak etmişsin; o da tabii ki fark ediyor. şehiriçinde yumuşak modda gayet konforlu bir sürüş yapıp, zorlu arazi koşullarına çıktığında ise sertleştirerek hem maşayı hem de kendini koruyabiliyorsun. bir kez bu özelliğe sahip oldun mu vazgeçemezsin zaten, o zaman ne kadar işe yaradığını kendin daha iyi anlarsın :)

şu andan itibaren bu başlığı özel olarak takibe alıyorum... umarım merak ettiğin başka konularda da yardımcı olabilirim. sonuçta ben de sana naçizane fikirlerimi sundum, yapacağın tercihler tamamen sana kalmış. hangi markanın hangi modelini seçersen seç, senin içine sinmesi önemli. şimdiden bisikletini keyifle sürmeni dilerim, çekeceğin fotoğrafları da dört gözle bekliyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Fahrettin
Scudo
XC750 elbette daha iyi ama 1000TL bütçe ayırdıysan bu işe en azından Sedona modellerine bir bak derim..
 
  • Beğen
Tepkiler: Fahrettin
Ahmet abi çok teşekkür ederim ilgilendiğin için salcanoya geri dönmek sevindirdi açıkçası :) . Zaten bu hidrolik ile mekanik iyice kafamı karıştırdı. Alttarafta verdiğim linktete hidrolik yormaz ve mekanikten hafiftir diye okuyunca tamamdır hidrolik iyi dedim :). Ahmet abi bu verdiğin birince modelde Hidrolik disc fren, gidondan kitlemeli çok güzel ama kafama takılan yerler oldu. Birincisi maşada sertlik ayarı varmı? İkinci Shimano ile Sram arasında çok fark varmıdır? Son olarak kadro ölçüsü en son 20'' var. Boyum 1,90 21'' kadroları öneriyorlar bu boya aceba 20'' sorun olur mu?

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=95780

Oğuzhan abi sedonaya baktım. Benim istediklerimin olduğu modele 1.270TL yazmışlar. :)
 
@Fahrettin

mekanik öyle öcü değildir, şahsen ben de mekanik kullanıyorum ve hiç zorluk yaşamıyorum. ama hidrolik almaya imkanın varsa tabii ki onu almak daha iyidir :in: ben de zamanı gelince hidroliğe geçeceğim, şimdilik geçici olarak mekanik kullanıyorum :)

kilitleme özelliği olan bütün maşalarda sertlik ayarı da vardır, maşanın sol bacağının üzerinde bulunur ve çevirerek sertliği ayarlarsın.

shimano ile sram arasında bir fark yok, ikisinin de farklı düzeyde modelleri mevcut. şimdi birisi çıkar shimano'nun üst seviye bir modeliyle sram'in giriş seviyesi bir modelini yan yana koyar ve der ki shimano daha iyi. ama gerçekte daha iyi-daha kötü diye bir olay yok... sadece şöyle bir durum var; bir bisikletin üzerindeki çekiş sisteminin bir kısmı shimano, bir kısmı başka marka olunca birbirlerine uymayıp sıkıntı çıkabiliyor. o yüzden bütün sistemin aynı markaya ait olması en güzeli. zaten sen de sıfır bisiklet alacağın için tam olarak öyle olacak, ben sadece ileride bazı parçaları değiştirme ihtimaline karşı söylüyorum bunları :in:

kadro ölçüsü olarak da 20'' sıkıntı çıkarmaz, hatta arazi koşullarında daha çevik bir sürüş yakalarsın. seleyi yükselttin mi tamamdır :) hatta forumda sele pozisyonları ile ilgili konular da var, onları da okuyarak kendine en uygun ayarları yapmalısın. böylece 20'' kadroyla da sana en uygun oturuş pozisyonunu yakalarsın ve her zaman sorunsuz bir sürüş yaşarsın.

tercihini bir kez yaptıktan sonra işin oldukça kolaylaşacak, zira bisikletini nasıl süreceğinle ilgili bilgilerin çoğunu yaşayarak, kendin öğreneceksin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Fahrettin
Yorumlar için çok teşekkürler. Artık baya bir eleme yaptıktan sonra iki modele düştüm hangisini önerirsiniz.

(link)

(link)
 
@Fahrettin


biri Shimano-sram karışımı diğeri sırf shimano, sırf shimano olan parça uyumu açısından daha iyi olur gibi...
 
  • Beğen
Tepkiler: Fahrettin
Arkadaşlar şimdiye kadar konumu takip eden ve sorularıma cevap veren herkese şekküreder minnettarlığımı bildiririm. Bisiklet olarak INSOMNIA 242 SHIMANO karar verdim. Bu arada pazar günü küçük bir vadi yürüyüşüne gittim. Tabi bisikletimi alınca bisiklet parkurum olacak :) bir kaç foto çektim sizlere göstermek istedim. Bu vadi kızıl çukur vadisi içerisinde kiliseler, şaraphaneler, bulunan bir vadi.

http://img99.imageshack.us/img99/7430/dsc01894mz.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/2476/dsc01891pc.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/6753/dsc01926w.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/2979/dsc01884j.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/4356/dsc01925kcw.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/5466/dsc01903n.jpg

http://img860.imageshack.us/img860/1849/dsc01965s.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/8140/dsc01958tc.jpg
 
fotoların kimisi nefes kesici hocam, ellerine sağlık :) bisikletin de hayırlı olsun bu arada, gerçekten çok güzel bir seçim yapmışsın. o şahane manzaraların önünde, dslr makineyle çekilen fotoları çok güzel duracak :in:
 
  • Beğen
Tepkiler: Fahrettin
Geri