Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kapı açılmasından dolayı köprücük kemiğinin kırılması

Scudo
Çok çok geçmiş olsun, kapıyı açan sürücü ve sonraki tutumunu okuyunca sinirden çıldırmamak elde değil, bisiklet süreli arabaya ve kullanıcılarına bakışım çok değişti.

Çok geçmiş olsun.
Hayatta her şey bir anda değişebiliyor.
Allah beterinden korusun

Çok geçmiş olsun,bisiklet ile giderken en korktuğum şey budur,bir ikincisi ise bu olayın bir benzeri gibi kenardan bir köpeğin havlaması veya saldırması ile yolun ortasına doğru lap diye atlamak zorunda kalmak..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok geçmiş olsun, istersen suç duyurusunda bulun, polis bulabilir belki şahsı kamera görüntülerinden, biraz uzun sürer ama sonrasında maddi ve manevi tazminat davası da açarsın.

• Beğen
Benzer bir kaza sonucu benim koprucuk kemigi de kirildi ve yamuk kaynadi.

Gecmis olsun Allah beterinden korusun

• Beğen
@cebecimehmetc çok geçmiş olsun. Rabbim tüm bisikletlileri daha beterinden korusun.
Çoğu zaman benimde ödüm patlıyor. Dün neredeyse benim oğlum da kapı açılması yüzünden düşecek oldu. Millet öküz olmuş direk kapıyı açıyor.:kötü:

Çok geçmiş olsun. biran önce sağlığınıza kavuşursunuz inşallah

Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda mutlaka fizyoterapi alın. Omuz sakatlıkları sonrası donuk omuz yaşama riski maalesef yüksek.

Çok geçmiş olsun. Şehir içi sürüşlerde aşırı korktuğum bir durum. Sürüş esnasında sık sık yavaşlıyorum riskli durumlarda. Kimse inşallah karşılaşmaz böyle durum ile. Tekrar çok çok geçmiş olsun. En kısa sürede toplarsınız inşallah.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Geçmişler olsun Mehmet bey,

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Maalesef dün başıma geldi ve sol köprücük kemiğim kırıldı 😔 Allahtan uçları ayrılmamış doktor çok yüksek ihtimal kaynayacak dedi. Çok dikkatli sürdüğümü düşünürken bir anlık dalgınlık kırıkla sonuçlandı. Umarım çabuk toparlanırım. Bu arada çok dikkat edin zor bir kırık kol bacak kırığı yaşadım ama bu en zoru maalesef.

YouTubeda 5s Riders - Zafer Akçay'ın videolarını izlemekte fayda var örnek videolar üzerinden motosikletlere( sonuçta biz de 2 tekeriz) güvenli sürüş bilgisi veriyor.
Geçtiğimiz aylarda dikkatimi çekti ve birkaç(15-20) videosunu izledim. Motosiklet de bisiklete benzer teknikler taşıdığı için kazandığım bazı teknikler var. Ben de tavsiye ederim.

Bu tür durumlara karşı bisiklet kullanırken eğer yol birden fazla şeritli, trafik fazla yoğun değilse ve minimum 25 km/h hızla gidebiliyorsam sağ şeridi kapatır giderim, illa ki korna ile taciz eden sabırsız sürücüler olur ama aniden açılan kapıya çarpıp ağır yaralanacağıma veya öleceğime bana sövülmesini tercih ederim.

Otomobil üreticileri aslında bisikletleri de düşünerek araçlarına ön koltuk havayastığı yerine hem ön hem arka kapı içlerine havayastığı koysa onlar da koltuk havayastığı ile aynı işlevi görebilir. Ek olarak kendisine hızla yaklaşan cisimleri algılayarak havayastığının patlamasını tetikleyen sensörler de konsa kendisine çarpacak bisikletliyi algılayıp havayastıklarını açarak çarpma şiddetini ve bisikletlinin yaralanmasını bir miktar hafifletebilir ama daha da önemlisi böyle bir düzenek kapı açma kazalarını çok ciddi ölçüde azaltacaktır. Havayastıklarının yenisi en az 15000 lira, haliyle sürücüler kapılarına bir bisikletin çarpma riskini göze alamayıp daha dikkatli davranacaklardır.

Keşke herkes böyle açmayı becerebilse..
İlk kazamı bu şekilde yapmıştım.

Çok geçmiş olsun. Maalesef dün başıma geldi ve sol köprücük kemiğim kırıldı 😔 Allahtan uçları ayrılmamış doktor çok yüksek ihtimal kaynayacak dedi. Çok dikkatli sürdüğümü düşünürken bir anlık dalgınlık kırıkla sonuçlandı. Umarım çabuk toparlanırım. Bu arada çok dikkat edin zor bir kırık kol bacak kırığı yaşadım ama bu en zoru maalesef.
Cok gecmis olsun, ceken bilir travmasini.
Gupegunduz Bagdat Caddesi'nde asfalta dokulen yag yuzunden motorumla akan trafikte dusup kirmistim.
Bende uctan parcali kirik olmustu. Ne kol askisi ne 8'li bant cozum oldu.
Mecbur ameliyat ve titanium plaka ile 6 vida.

3 ay sonrasinda ise tekrar motorun ustundeydim.
7.ay sonunda ise implant ameliyati ile plaka cikmisti.
En zoru neydi diye sorarsaniz hareketsizlik yuzunden kisalmaya baslayan kaslarin verdigi aci olmustu.
Ne kirik zamani ne ameliyat ertesinde, boyle bir aci yasamadim.
Fizik tedavi suresi cok sancili. Buna cok dikkat etmeli ve aci oluyor diye ertelemeyin.
O kisalan kaslari uzatmalisiniz.

Çok geçmiş olsun. Bundan 6-7 yıl önce buz hokeyi macinda kırmıştım. Malesef buz hokeyinde de bisiklet gibi popüler bir sakatlık, ama tanıdığım herkes aynı şekilde spora döndü. Benim de ortadan ikiye kırılmıştı, parçalar daha yakındı, 8 bandaj ile kaynamasını bekledik. 3-4 ay kadar sürdü, kullanım açısından çok zorlanmıştım. Ameliyat hayata adaptasyonu çok kolaylaştırıyor. Yanlış hatırlamıyorsam kopek baligi yüzgeci gibi bir madde içeren takviyeler önermişlerdi. İlik içeren besinler de toparlanmayı hızlandırabilir. Allah şifa versin

• Beğen
geçmiş olsun. Bende köprücük kemiğimi kırdım. 4 ay oldu . Ameliyat olmanız doğru karar olmuş. 3 ay sonra bir şeyiniz kalmaz. Yine de ameliyat sonrası en az 1.5 ay bisiklet sürmemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Geri