Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon Bisiklet mi Daha Hızlı , Çelik Bisiklet mi?

mtb ile bozuk yollarda 14 kilo bisiklet ile dakika da gittiğim km yolu yol bisikleti ile 5 kilo hafif olmasına rağmen ... dakika da gidemedim. yol bisikleti ile bozuk yolda sarsıntı fazla olunca hızda yavaş oluyor mecburen. mtbde ise yol ne kadar bozuk da olsa yavaşlama gereği duymuyorsunuz.

edit: yazım hatası

Scudo
mesajı düzenleyemeden hemen alıntı yapmışsınız farkında değilim küsüratı girecektim stravada tam olarak kaç km yaptığımı arıyordum :D

@Murat B.

kmyi yanlış girmişim ben km ye değilde bozuk yolda daha ağır bisikletle daha hızlı gittiğime vurgu yapmak istemiştim

strvada ıkı uyeliğim var aynı isimde mtb ile 2.49 saniye yol bisikleti 5 kilo daha hafif, 3.04 saniye https://i.hizliresim.com/pYZR2r.jpg

Burada da rampada mtb ile yine daha hızlıyım 5 kilo hafif yol bisikletine göre

https://i.hizliresim.com/Nbv5Jg.jpg

https://i.hizliresim.com/aBOoR2.jpg

mtb rekorlarımı halen 5 kilo hafif yol bisİkletİnde geçemedim

Cem, başlıktaki gibi, eğer Carbon bisikletin olsaydı daha hızlı giderdin, yoldaki sarsıntıları sönümlüyor, birşey hissetmiyorsun :) (şaka)

Forumu ilk keşfettiğim zamanlarda bir tur yazısı okuyordum, Elazığ dan Yusuf un du sanırım. O başlıkta Mehmetsunu yorum yapmıştı, bunun üzerine Yusuf "abi ne zaman seni benim konunun çevresinde görsem sıkıntı basıyor" gibi birşey demişti.
Aynı şeyi ben Murat B. için hissediyorum:) "Eyvah, şimdi ne açığımızı yakalayacak?" diye.

@Raşit S

Maşa karbon da, amortisörlü mtb kadar değil etkisi. korkmadan bozuk yoldaki çöküntülerden çıkıntılardan mazgallardan atlayıp zıplayaraK hız kesmeden gidiliyor mtb de...

Dün akşam yağmurda suadiye bağdat caddesinden yukarı tren yolu alt geçit deki boydan boya sokağı kaplayan mazgala arkadan da araba sıkıştırdığı için hızlanarak ve ön tekeri kaldırarak girdim arka teker mazgala girmedi ama baya ses çıktı.

Zıplamasaydım direk ön teker mazgala girecekti arkadan da sıkıştıran araba üstümden geçecekti 5 metre ilerde trafik durmasına rağmen.

@Cem Ç.

Cem abi yol bisikletının karsılıgını yol , su ,performans olarak ileride alırsın.Hemen rampalara kusme.Bıraz motıvasyonunu arttırırsan zamanla performansınıda arttirisın...

@Cem Ç.

Bu anormal bir durum değil ki zaten? Yol bisikleti bozuk yolların bisikleti olmadığı için ister istemez dağ bisikletine göre daha yavaş gitmeniz gerekiyor.

@Berke K.

Bu kısım çok doğru. Kişi farkında olmasa da bu hatayı yapıyor. Bazen de yapmak zorunda kalıyor.
Forumda mesajlarımı görenler, benim yol bisikletini ne kadar sert kullandığımı bilirler. Mesela grup sürüşlerinde, yolun çok bozuk olduğu yerlere gelince, ben birden grubun 10-15 metre ilerisinde buluyorum kendimi. Çoğu kişi refleks olarak, kimi de bisikleti korumak adına sürüşten çok yola odaklanıyor.

İkinci sebep de yüksek lastik basıncı. Onu da çok yazdım, yüksek basıncın hiç bir getirisi yok diye. Fakat hala bisikletini o şekilde kullanan çok kişi var. 120-130PSI şişirilmiş 23mm yol lastiği, yoldaki her engebenin üzerinde sekiyor. Hem sürücü çok rahatsız oluyor, hem de havada kaldığı süre içinde çekiş sıfıra düşüyor.
Bu da, kişi ne kadar zorlarsa zorlasın, gücünün çoğunu yola aktaramadığı anlamına geliyor.

Ben 23mm lastiklerimi 110PSI'dan fazla şişirmiyorum. 28mm lastiklerim ise 70-80PSI civarı. O da büyük fark yaratıyor.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Cem Ç.

Düz yolda ağırlığın çok fazla etkisi olmasa da, yol bisikleti geometrisi dolayısıyla daha avantajlı. Hem daha aerodinamik hem de pedala daha fazla güç uygulamanıza olanak veren bir sürüş pozisyonu var. Bu yüzden, söz konusu segmette sizden iyi olan 4 derecenin 3'ü yol bisikleti ile, dördüncünün ne tür bisiklet olduğu belli değil...

Muhtemelen MTB ile yaptığınız en iyi derecede ciddi bir rüzgar desteği sözkonusuydu, aynı şartlarda yol bisikleti ile gitmediğiniz için o dereceye ulaşmış değilsiniz.

Bu arada, bu segmentte yol çok bozuk sayılmaz. İlk bölümünde 2 metrede bir 2 taşlık şerit halinde parke taşları; sonrasında ise dış mekanlarda kullanılan, yüzeyi tırtıklı olan sıkıştırılmış beton tarzı kaplama var.

Karbon, Alüminyum, Çelik yada başka bir malzeme. Ne olduğu çok fark etmez. Kondisyonlu bir vücut, sağlam ve iyi beslenmiş ciğerler, sıkı çalıştırılmış bacak kasları sizi hızlı götürür. Gerisi teferruat..

@Gökhan Toros

Kesinlikle abi. Ben de dağ bisikletinden alışkanlık, pek hassas kullanmıyorum yol bisikletini.
Yazın boğaz hattında bazı yollar yenilenirken bir çok yerde kazınmış asfalttan geçtim süspansiyonlu bisiklet kullananlardan daha hızlıydım hiç bir problem de yaşamadım. Benim lastikler 25'lik 90-100 PSI arası kullanıyorum gayet rahat çok sert lastik dediğin gibi daha da azaltıyor konforu.

• Beğen
Tepkiler: Sefa ve SerkanH
Geri