Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon için hangisi daha mantıklı?

Toplamak ya da komple setli almak

• Komple karbon toplamak.

• Komple karbon hazır sistem almak.

• Toplam katılım
    29
Scudo
Benim görüșüm aynı bisikleti mağazadan almak yerine toplamanın maliyetinin %30 ila %40 arasında daha fazla olduğudur ki dağ bisikleti özelinde daha önce yarım kalan bir tane projeme dayanarak bunları söylüyorum.

Onun dıșında kesilmemiș kabloların ağırlığını hesaplamak ve fren-vites kabloları arasındaki gram farkını hesaplamak goygoy mu? 🙂

Son olarak șimdiden hayırlı olsun hocam, gerçekten toplamanın keyfi bașka oluyor. Kolay gelsin. 🙃

Onun dıșında kesilmemiș kabloların ağırlığını hesaplamak ve fren-vites kabloları arasındaki gram farkını hesaplamak goygoy mu? 🙂

Goygoy yok hocam hepsi gerçek:)

O bilgi toplam ağırlığa etkisi için değil ama kabloların toplam ne kadar ağırlığa sahip olabileceği bilgisini paylaşmak için.

Goygoy yok hocam hepsi gerçek:)

O bilgi toplam ağırlığa etkisi için değil ama kabloların toplam ne kadar ağırlığa sahip olabileceği bilgisini paylaşmak için.
Geçen sene dağ bisikleti toplayayım dedim, daha sonra hazır alma fikri kafama yattı bir ara. Herneyse bisikletlere bakmaya bașladım ama hemen hemen her firma aynakol dan kısmıștı ki ben sıfır bisiklet aldığımda yine en kötü ihtimalle seleyi, göbekleri ve lastikleri değiștirmek zorunda kalacaktım. Șahsi görüșüm bisiklet toplamak zahmetli ve eğlenceli bir iș. 😜

Şuanda değeri 200.000 tl olan sıfır aracı kendin toplarsan 500.000 olur. Arabaların en ufak kazada perte çıkmasının sebebi budur.
Bisiklette aynı şekilde. Asla üreten kadar ucuza kompanentlere ulaşamazsın. Her kalem için parakende fiyatını ödemem gerekir.
Bizim gibi fakir ülkelerde en iyi seçenek her zaman birinin kullandığı yada kullanamadığı ürünü almaktır.

@SpirituaL çok keyifli bir uğraşa girişmişsiniz. Tebrikler sonucu merakla bekliyorum.
Ben de kadro set ile bisiklet toplayanlardanım hepinizin bildiği üzere.
Montello FM1 pert şuan. Yeni kadro ne olur bilemedim yoksa scultura 300 ile devam mı edeyim kafam karışık. Bira zaman geçsin hele.

Bisikletiniz yeni konuyu hak eder burda daha paylaşmayın ama 😬

Geçmiş olsun abi. Şükür cana gelmemiş.

Son düzenleme:
@Muhammet Ağrı Bence yeni proje eğer olacaksa gravel olmalı :)
Elimdeki komponentlere göre endurance bir bisiklet tercih edeceğim çünkü aerodan hevesimi aldım sonuçta ben her ne kadar 41 yaşında olsam da yeni bir yol bisikletçisiyim ve acemi sayılırım. Endurance sürüşleri çok seviyorum scultura da bu ihtiyacımı karşılıyor ancak geçtiğimiz süreçte karbon bisikletin daha rijit bu nedenle güç israfının daha az olduğunu yaşayarak gördüm. Tabi şuan Montello FM1 in esnemezliğini hangi endurance kadroda bulabilirim o da ayrı bir problem olarak karşımda çünkü endurance bisikletlerin konfor açısından rijitlikten ödün verdikleri söyleniyor. Tüm bunları değerlendirerek kendime bir endurance kadro edinmeye çalışacağım. Nasip bakalım.

@Muhammet Ağrı bey, çok geçmiş olsun.
Kaza haberinizi yeni duydum.
Çok teşekkür ederim. Şükür ki ciddi bir şeyim yok. Sol kaval kemiği çevresinde morluklar var ve hafif Ağrı var dinlenme fırsatı bulamadığım için süreç uzamış olabilir onun haricinde iyiyim.

Geri