Scudo Sports

Karbon kaplama tekniği. Siz de yapabilirsiniz.

selamlar

gidonu gidon boğazını ve sela borusunu karbon kaplamak istiyorum...forumu arastırdım fakat herkes kapladığı haliyle koymus nasıl kaplanır püf noktalarını bulamadım

en önemliside mesela gidon boğazı cok girintili cıkıntılı ama bazı arkadaslara bakıyorum çok iyi kaplamıslar nasıl yapılıo bi sırrımı var aynı sekilde ayanakol kaplayan arkadaslarda var ...yardım ederseniz sevinirim yada ayrıntılı video filan varsa iyi olur teşekkürler...

Scudo
taner abi ferhat abiye sorsana o sele borusunu kaplamıştı ...

• Beğen
Tepkiler: Taner Rona
Arkadaşlar bisikletimi gidon, sele borusu maşa vs. yerlerini karbon folyo ile kaplamak istiyorum sizce karbon folyo nasıl fiyatı cazip geldi bana (11 tl) ne gibi artıları var v nasıl kaplanır cevaplarınız için TEŞEKKÜRLER :):):)

Performan vb açısından Hiç bir + sı olamaz hatta -si olur.Fazla olmasada ağırlık yapıcak ve rüzgarı azda olsa daha fazla kesicek.Gereksiz die düşünüyorum ama Sele borunuzda çizik vb vardır kaplayabilirsiniz maşa ve gidonlara gerek yok die düşünüyorum.Kaplamaya gelince Sele borusu üzerinde anlatıcam Sele borusu çlcülerinde onu güzelce kesiceksin ondan sonra uçlarını hafif bi yapıştırıcı ile yapıştır (Sakın komple yapıştırıcı sürme sadece 2 ucuna ufacık orda tutsun die) Ondan sonra kuvvetli bir saç kurutma makinası ile onu ısıtıcaksın ondan sonra kendi yapışıyor oraya...

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
açıkçası sadece görünüm olsun diye ve dediğniz gibi çizikler bolcana var maşa vb gibi yerlerin ufak tefek yerleri yapmak istiyorum yapımı basitmiş :)

birde şöyle bir şeyvar örneğin shimano tourney 30 tl fiyatı aynısından karbon olanı var 100 tl acaba fiyatıdamı yükseltiyor bu karbon folyo :D

@Eray Helvacı

:) karbon olan bisiklet parçaları karbon folyo ile kaplanmaz .

kaplama konusuna gelelim. fön makinesini tutup yapıştırırsanız daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: tunahan beyhan
Karbonu demir gibi düşünün bunun bir kaplaması var birde şekil verilerek parça yapılmış olanı Kesinlikle karbon kaplama fiyatı arttırmaz ama karbon alaşımdan yapılmış parça %100 arttırır.Cengiz kardeşimizinde dediği gibi.

teşekkürler birde karanlıkta belli olmam için yapışkanlı reflektör nerden bulabilirim ?

@tunahan beyhan

karbon bir alaşım değil kompozit bir üründür ve aslında karbon-fiberdir doğrusu fakat gerek renginden gerekse meşhur kısaltmalarımızdan dolayı bu hali almıştır. yapımı, hammaddesi ve form verme işlemleri diğer kompozitlerden biraz daha avantajlı olduğundan sık kullanılan bir kompozit çeşididir. genelde polietilen (diğer polimerlerde sıklıkla kullanılır - amaca göre) iplikçiklere (fiberler yani) reçine emdirilmesi ile üretilirler.

yanlız bu karbon kaplamayı bende yaptıracağım, aklıma gelmişti hemen otomobil firmalarını araştırayım dedim bir de baktımki ilk benim aklıma geldiğini sandığım şeyi 2009'larda başlamışlar yapmaya. Ama İzmit'te yok en azından daha böyle birşey

performans açısından da çok faydalı bence, nitekim "lan ne güzel oldu bisiklet" diyerekten daha çok gezebilir veya bisiklet kullanırken gaza gelip daha hızlı pedal çevirebilirsin :D

Valla çok doğru söylüyosunuz görünüş açısndan herkesin ilgisini çekecek bir şey. bşrde kendi stickerlarınızı (reklamcılarda bulunur) yaptınızmı kimse dur demesin bize :D

0.5 kalem ucu kalındığında bi kaplama ne kadar ağırlık yapabilir ki bisiklete ? Ağırlığa gramları tartacak kadar önem vermiyosanız yapıştırın gitsin

oldukça hafif olduklarını söylüyorlar folyo ne kadar olabilirki :)

Agirligi falan yok ruzgarida yemior yani yol bisikleti kullanip super bir aero dinamige sahip degilseniz size bu yonde hic bir eksisi olmayacaktir yaptim biliyorum..diger tarftan benim niyetim sade bir goruntu olmasiydi her yerini beyaz kapladim kadronun, masa ayna kol zaten beyazdi,sele borusunu da beyaz kapladim, benim cok icime sindi ve boyle daha cok seviyorum acikcasi cunku sedece byaz ve siyah olsun istiyordum bisiklette oldu da=) kaplamasi cok kolay diyor du herkes cesaretlendim ama tikandim zira herkes kadro ayna kolu masayi sokup evire cevire rahat rahat kapliyormus ben finallerden vakit buldukca ders arasinda kablo vs hic birsey sokmeden yaptim 1-2 yerde cok zorlandim cok ince bir iscilik olmadi ama bakinca da goze batmiyor, nasil yapilacagina dair youtube da carbon wrapping vs yazin videosunu izleyin daha oncede defeatle konu acilmis anlatan arkadslar var forumdan google dan kararli bir arastima sonucuc bulabilirsiniz=) birde cok ucuza kacamyin 10 tl olanlar da ayni isi gorur ama koselerde kivrimli yerlerde folyoyu isitip cektirdiginiz icin sekli bozulabilir , sıkılirsaniz da tekrar isitin yapiskan gibi cekin geliyor, uzattim baya ama ben aradigim da aklimda sorulari tam cevaplayamamistim yardimci olayim istedim kolay gelsin=)

beyaz mı kapladınız ben hepsini kaplasam yaklaşık 50 tl bulur maliyeti akalım duruma bakcaz :)

Beyaz karbon heryerine, klasik olcu 120cm e 100 cm satiliyor yani 1 mt.lik almak isterseniz, ama ziyan etmeseydim yarim metrelik birsey bile yeterli gelecekmis ,su anda bile artti 20-30 tl arasina 1mt bulunur rahat=) benimde birkac parca kaldi halledebilirsem foto koycam zaten..

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
Geri