Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

geçen gün ilk defa aldığım bisiklete bineceğim. sahil boyu git gel heyecanı var içimde. hani yola çıkayım insanları da göreyim belki selam verirler diye seviniyorum. bir iki kişi zil çalarak selam verince çok mutlu olmuştum hatta bisiklet grubu bile hepsi zillere basarak selam vermişlerdi ben köşede dinlenirken. yani çok mutlu hissettiriyor selam almak vermek. ama birkaç kişiye selam verdiğimde dikkat mi etmediler yoksa görmezden mi geldiler bilmiyorum ama şevkim kaçmıştı üzülmüştüm

Scudo
anılarım depreşti.
yıllar önce motosiklet kullanırken festival olduğunda yoğun motosiklet olan yerlerde motorcular karşılaşınca korna veya selektör ile selamlaşır.
selam almayan motorsikletliler bellidir ''BMW'' motosiklet kullanıcıları.
yolda 100 tane motosiklet ile karşılaşıp selam verirdik sadece ve sadece bmw liler almazdı.
bu konuyu internette arayıp kendiniz de görebilirsini. selam vermeyen bmw diye arasanız çıkar
aynı dürtü bisiklet kullananlarda neden olmasın
o zamanki konulara da bmw liler itiraz ederek katılırdı. :)

anılarım depreşti.
yıllar önce motosiklet kullanırken festival olduğunda yoğun motosiklet olan yerlerde motorcular karşılaşınca korna veya selektör ile selamlaşır.
selam almayan motorsikletliler bellidir ''BMW'' motosiklet kullanıcıları.
yolda 100 tane motosiklet ile karşılaşıp selam verirdik sadece ve sadece bmw liler almazdı.
bu konuyu internette arayıp kendiniz de görebilirsini. selam vermeyen bmw diye arasanız çıkar
aynı dürtü bisiklet kullananlarda neden olmasın
o zamanki konulara da bmw liler itiraz ederek katılırdı. :)

@Rehavet yolda 100 tane motosiklet ile karşılaşıp selam verirdik sadece ve sadece bmw liler almazdı. Aynen öyle genelde Bmw Gs kullanıcılarının bir egolu olma durumları vardır :) . Grup sürüşlerinde yaşadığım olaylardan biri gerçi ilk defa yaşadım,kabron kadrolu pahalı bisikletlere sahip insanların biraz kibirlendiği çok açık gördüm hepsi değil ama bazıları herhalde insan dünya paraya bisiklet alınca böyle bir duyguya giriyor.

Yol bisikletini tanımayı anlarımda, karşıdan gelen bisikletin karbon ya da alüminyum olduğunu seçebilmek ciddi bir dikkat gerektirir. Ben şu yaşıma ve tecrübeme rağmen seçemem açıkçası.
Neyse asıl konuya gelecek olursak, Ülke'yi kasıp kavuran ötekileştirme hareketlerini örnek alıp kendi hayatımızda ki olayları buna göre kurgulamayalım, düşmemiz istenilen bu hataya düşmeyelim. İyi şeyleri örnek alalım, Sırf bisiklet üzerinde değil, diğer anlarda da, vermiyor mu selam, sen yine de ver, iyi bir örnek ol. Bu seni küçültmez aksine ne kadar güçlü bir karaktere sahip olduğunu gösterir.

@Soner H. Arslan
muhakkak :krnz:

Ya 3 binlirayla böyle yapıyorlarsa daha Fazlasıyla nasıl olurlar:)

Geçenlerde uzun bir turun ardından karbon olduğunu düşündüğüm fuji marka yol bisiklrti ile yanıma biri geldi. Yolda tanıştık. Benden çok daha idmanlı olduğu halde bana ayak uydurdu yavaş yavaş bir süre pedalladık. Sonra müsade isteyip biraz hız yapacağını, arabası ile bir yere gitmesi gerektiğini söyledi.
bu bahsettiğim arkadaş 48 yaşında ve benden 18 yaş büyük. 19 mayıs için Samsun'dan aldıkları bayrağı Muğla'ya getirdikleri bir turun üyesiydi. Ben yolda mola verip birşeyler içtim sonra tırmanışa başladım. Biraz ilerde bir baktım yol kenarında bir aracın lastiği patlamış bu abimiz müdahale ediyor. Araç şoförü bayan ve arkada iki küçük çocuk var.
Ayrılırken bayan bisikletli arkadaşlardan yardım alacağımı hiç düşünmemiştim dedi. Ben de bu sayede trafikte bizi daha iyi farkedebileceksiniz artık dedim ayrıldık yanından. Madem yakaladın beni seni yalnız bırakmayayım dedi ve bir kaç km yokuşu beraber çıktık.
Şimdi hal böyleyken karbon yol bisikleti olanı nasıl selam almaz olarak adlandırabilirz? Yol şartları ve motivasyondan ötürü görmemiş olabilirler. Siz kafanızda kaskınızla selam verin emin olun istisnalar dışında görür ya da duyarlarsa mutlaka alırlar selamınızı.
Kafasında kaskı olmadan uzun yol yapanlara kızdığım için o selam vermezse ben de vermiyorum. Kendine acımayan insan dikkate değer değildir...

bunlar hep karbon lobisi!!

Şakası bir yana ilk kez gideceğim bir tura iletişime geçmem halinde 2 dk bile beklemeyen, kurduğumuz bisiklet hayalleriyle dalga geçen, selam verip de almayan hatta kendi hatasını başkalarına mal eden 'insanları' gördüm, görüyorum. İçlerinde bisikleti karbon olan da var Al olan da var. Hatta bu insanlar yaşını başını almış ve kendilerinin de yönetiminde bulunduğu büyük bisiklet grupları var. Selamlaşma arkadaşların da dediği gibi bir 'kültürdür'. Bu kültür ise yaş, ekonomik durum vs ile alakalı değil direkt 'insanlıkla' alakalı.

Her şeyi de karbona bağlamamak lazım :D

02-12-2014-14-51-47-2y1jbynyyggc8hnvrtn1fk.png

Yanından geçerken yol bisikleti ile yolda hızlı gidiyorsam selam veririm kolay gelsin derim yalnız tam karşı yönde bisiklet yolundan geliyorsa bende yolda gidiyorsam dikkat dağılmaması için tepki vermediğim oluyor çünkü arkamdan araba gelebiliyor önümde o sırada mazgal yada çukur olabiliyor zille karşılık veriyorum gerçi zilde fazla dayanmıyor bana bu ay 3 tane kırdım duymadığı için arabalar ve bisiklet yolundaki sarhoş kızlar :eek:

Dün bu arada bir arabaya arkadan çarptım yolun sağ şeridi bomboş İDO İSKELE ÖNÜ BOSTANCI IŞIKLARA GELMEDEN ARABAYI YENI ALDIĞI BELLİ biri yasak yere park etmekten vazgeçip yola çıkıp aniden frene basıp durdu onumde zıle basmama rağmen ben çarpınca hemen gaza bastı.

Ben çarpınca kaportasından ses de geldi aldırmadı gitti sonra bu beyaz taksideki adam gıttı 30 metre sonra kamyonun önune sol şeride daldı. kamyonda buna arkadan çarptı. benım gibi adam ındı arabadan trafık pert tabı adam arabayı kullanamıyordu gerçekten hem benım hem kamyonun onune kırıp frene bastı 2 dakıkada.

Şimdi selam verme konusuna gelirsek dün ben o aniden fren yapan arabayı 1 sanıye geç fark etseydım ben 1 saniye başımı çevirseydim kaldırımdakı bısıkletlıye selam vermek ıcın yada bakmak ıcın o sırada frene basamaz bu arabanın arkasına çok sert çarpar kaskımı arabanın arka koltuğuna bır yerlere vururdum

Bugün şu konuyu okuduktan sonra çıktım dikkat ettim de yolcular, dağcılardan daha çok selam verdi.
Gerçi bu işin yol, dağ, şehir veya katlanırla ilgisi yok o anki psikolojiye, duruma bağlı belli bir tempoya ulaşma çabası vardır veya yol bozuktur, titreşimlidir selam veremeyebiliriz. Kendi adıma konuşursam ben de yolcuyum eğer normal bir tempoda sürüyorsam ve yol da sıkıntılı değilse her geçene selam veririm.

İşin aslı selam verip ve almanın bir iletişim şekli oluşudur. İnsanlar ilk önce iletişime açık olmalıdırki verilen selamı alsın. Bu kapı insanda açık değilse sen selamı gözüne de soksan olmayacaktır. Yani tamamen kişisel bir durum. Sahilde bisiklet sürerken hafif bir baş eğme , hafif bir tebessüm , yeri geldiğinde dinlenen bisiklet sürücülerine elle verdiğim selamlar karşılıksız kalmadığı gibi (istisnalar hariç) karşılıklı bir mutlu paylaşım oluşunun da ispatı ile dahada huzurlu ve mutlu sürüşler gerçekleştirmekteyim. Karşınızdaki'nin iletişim kapısı kapalı diye kendi kapınızı kapamayın. Bisiklete binmenin mutluluğunu selam ile ortaklaşa paylaşmak sizi mutlu ediyorsa vazgeçmeyin. İstisna durumlar sizinle alakalı değil selamı almayan kişiyle ilgili bir sorun. Kendimizi paylaşıma,iletişime açık tutarak daha güzel bisikletli günlere ulaşmamız dileği ile hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: Volg
Sabah ve akşamları aynı güzergahtan giderim. Genelde aynı kişilerle karşılaşır selamlarım. Bazen araya yeniler katılır. Selam veririm almaz. 2.sefer yine veririm. Eğer onu da almazsa 3. Sefer selam vermem. Yoktan Sayarim. Şunu da unutmamak lazım, bazen insanlar antreman da konsantre olduklarında birçok şeyi kacirabiliyor.

@Ardaa
Ben Yeniköyde sürüyorum biraz zengin Mahallesi ordakiler pinarello falan sürüyo kadrolarındanda belli oluyo zaten

Kask takmayan insanlara selam vermeyi geçin küfür edesim geliyo içimden aramızda kalsın da yol'da dayak yemeyeyim :D :D

@Ardaa
Abi ben de ilk baş karakter meselesi diyecektim de pek doğru olmuyor. Şimdi adam tamamen yola konsantre olmuş, kaptırmış geliyor diyelim başını kaldırıp selam vermeyecek ama vermeyince de karaktersiz olmayacak tabi yanlış anlaşılma olur yani. :koptum:

Geri