Scudo Sports

Karşıyaka iskele civarında bıçak çektiler

Guney1907

Daimi Üye
Tepki
38
İsim
Nadir Güney Kunt
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar bugün bi sorun yaşadım tur da iken onu paylaşmak istedim belki bi yardımınız olabilir diye öncelikle konuyu nereye açabileceğimi bilemediğim için özür dilerim uyfigun yere taşınabilir.

Bugün move week kapsamında bir tur vardı izmir karşıyakada mavi adaya kadar gidip döndük 4kişiydik dönüşte karşıyaka iskele civarında yol çalışması vardı yavaşladık.o sırada iki tane biri 4-5 diğeri en fazla 7yaşında çocuk geçti bağırarak küfrederek "vuruyum tekerleğine" falan diyerek kız arkadaşlardan biri korktu durdu zaten çok iyi bisiklet süremz bizde o durdu diye durduk ama hiçbirşey söylemedik bunlar döndü ve bize sustalı çektiler bizde sevmediğim bi tabir olsada sokak çocuğudur bunlar başımıza dert almayalım diye bişey demedik uzaklaştırdık tatlı bir şekilde sonra bunlardan büyük olanı arkadan gelip ilk benim sırtıma sonra arkaşında sırtına vurdu bizde refleks olarak durduk tam dalıcaz kızlar bunları yine uzaklaştırdı tekrar devam ettik en son arkadan gelince durduk bisikleti kenara koydum,o sırada Allah razı olsun iki tane abi geldi abinin birinin elinde telefon vardı bunlarda polis çağırıyo falan sanıp kaçtılar etrafta polis olda en başında çağıracaktık ama yoktu

Şimdi benim sorum şu böyle bir durumda en iyi ne yapmalı ayrıca böyle küçük çocuklarda bile böyle bıçaklarla falan geziyolar yani bu acaba eskiden beri var mı bu olaylar yoksa yeni yeni mi başladı bunun çözümü yok mudur?

Scudo
Kaybedicek bir şeyi olmayanlarla kavga edince kaybeden biz olmazmıyız polise versek sabahına çıkarlar yaşları daha çok küçük bunun bi çözümü yokmudur ya

Bunun cozumu o cocugun eline o oyuncaklari verip oraya salani bulmaktan geciyor.

@Guney1907 Kesinnikle haklısın. Burda teşkilat pek ilgilenmiyor o veledlerle. En azından ben görmedim. İpi baştan sıkı tuttuk bizim civar semtte pek kalmadılar.

Senin konuya gelince kaçman en mantıklısı olur.

Kaçıcak yol yokru orayı kazmışlar yanımızda kızlar vardı onları bırakamazdık, küçük çocuk orda bize bişey belki yapamzlardı alırdık orda ellerinden falan ama hangi biriyle kavga edicez @ihsan onur şener

Ben her turda, unutmadan biber gazını sağ cebime, kolay ulaşabileceğim cebime koyuyorum. Bir kere bir münübüsçüye beni dövmek için indi geldi, bende gözüne sıktım, yandımmmm anooommmmm diye bağırdı, olduğu yere çakıldı, bende bırakıp çaktım. Benden size tavsiye biber gazı yanınızda bulundurun.

Abi bide şöyle bi olay bar ben okula her gün ordan gidip gelmeyi düşünüyorum bunlar orda toplanıp saldırmayada kalkabilir yani polise falan mı vermeli?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sustalı bıçak çektiler kaybedicek birşeyleri ne yaptıkları hakkındada bilgileri yok napmalıydım

@Guney1907
korktuğunuzu belli etmeseydiniz, direk gelmezler, önce bi tartmışlardır bence sizi.

• Beğen
Tepkiler: A.Tahsin
bu durumda sele borusunu hızla yerinden sökecek mandallı kelepçelerden kullanmak ilk çözüm olabilir. Sele borusu mümkün olduğu kadar uzun olmalı, sele muhakkak çelik oda olmadı alü olmalıdır. Sele jelli yumuşak selelerden seçilmemeli karbon gibi bir süre sonra kırılacak modellerdende olmamalı, metal iskeleti olan ve de darbelere uzun süre mukavemet gösterecek sağlam selelerden seçilmelidir. Elde eldiven olması sele borusunun elden kaymasını önleyeceğinden gereklidir.

Yani kimse yanlış anlamasın ben o yolu haftada 2-3 kere kullanıyorum önüme çıkanı döverim. Bundan önce döner bıçağı orak falçata gibi birçok kesici aletle yaralandım. Neden? Nedeni şu iyi kalpli davranıp konuşmaya çalışmak. Konuşmayın dövün. Yarın öbür gün çoluğunuz çocuğunuz geçecek o yoldan sonra dizlerinizi dövmeyin. Artık bu devirde herkes kendi mahallesini sokağını koruyacak. Çünkü artık bizi koruyacak bir kolluk kuvveti yok!

4-5 ve 7 yaşındaki çocuğa polis çağırsan ne olacak. Arkadaşların dediği gibi onları o sokağa salanlarda suç. İki şamarlasan dert şamarlamasan dert.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İzmitte sayıca çok kalabalık suriyeli yok lakin olanlarda hep şerefsiz bisiklet yolundan giderken karısının yanından geçtim diye pesimden koştu itleyip düşürdü arkadan gelen antrenörümü görmedi tek sandı 30 yaşında adam beni orda hasat ederdi hocamda buna sağlam bi girişti en son karisini bırakıp kaçtığını gördüm ama istisnalarda var çok çok iyi suriyeli kardeşlerimizde var aslında bakarsanız mevzu suriyeli turk alman değil abiler ya iyi insan kotu insan

Dövsen ben o yolu hergün kullanıcam adam toplayıp önümü kesebilirler ayrıca böyle gibilerde tiner var bali var ne idüğü belirsiz tipler ile münakaşa etmemek en iyisi Allahtan orda görevli olan abiler geldide kaçtılar biz hiçbirşey demeden gelip direk bıçak çektiler o yüzden bi tartışma olmadı zaten böyle tiplerle tartışmaya girmem

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@Guney1907 başka yol yokmu okul için zaten kazıldı falan demisin bence başka alternatif yol bak

Abi bunlar suriyeli falan değildi suriyeliler kendi halinde ekmek parasının peşinde hep ben öyle gördüm hiç diğer türlüsüne denk gelmedim ama bunun gibileri hep böyle gördüm

@Aldora Road Team anayoldan devam edebilirim sabah trafik oluyor bakalım bu saatten sonra ordan giderim büyük ihtimal.

Geri