Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karşıyaka iskele civarında bıçak çektiler

@Guney1907 Tam olarak nerede oldu bu olay? Dolmuş taksi durağının orada mı yoksa öncesinde mi?
Bir de saat kaçtı tam olarak?

Scudo
Ne zamandan beri 5 ve 7 yaşındaki çocuklar bıçak çekip yol kesiyor , ben orada olsam 2 sine bir den dalarrım arkadaş hatta olmadı bisikletimi kaldırıp kafalarına çakardım , bana bir şey olacağına onlara olsun, biber. Gazı taşımıyorum ama faydalı olur tavsiye ederim , ben elektro şok cihazı taşıyorum , memlekette böyle adi karakterler olunca kimseye acıyasım yok acıma acınacak hAle gelirsin,kibarlık nezaket bir yere kadar sonra para. Etmiyor

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Ezgi şahin

geçmiş olsun, ülkede herşey 3. sını demişdim daha önce , herşey yamuk yanlış kişilerın lehıne düzenlenmiş 5 para etmez komik hukuk düzeneği , öyle olunca dıngonun ahırından farkı olmayan bir ülke oluyor burası

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
Yaklaşık 10 yıl evvel yaşları 12-13 civarı 3 roman kızı trafik lambalarında yayalar geçerken araklama işi yapmaya çalışıyorlardı.

Bunları bir kaç dakika oturduğum kafeden seyrettikten sonra 2 arkadaşımla birlikte kalktık ve yaya geçidine yöneldik.
Bir çoğunuz belki neden emniyeti aramadın diyecek ama malum yaş muhabbetinden cezai hiç bir sonuç çıkmıyor..

Bir vatandaşın yürürken çantasını kurcalıyordu ve yaya geçidinden geçen onca insan görmesine karşın hiç bir şey demiyordu.
Kurcalayan kızı baştan "yapmayın abicim böyle şeyler sizin yeriniz burası değil okul" dedim baktım sallamıyor devam ediyor kızın eline yapıştım "polisi çağırdım şimdi geliyor dedim" kızda "korkma abii sana ilişmiycezz" dedi :)
Bende hiç kimseye ilşimiyeceksiniz yoksa ben ilişirim size dedim.Kızda "ne diyon laan sen seni pıçaklaaarım" dedi :)arkadan diğer yardımcısıda "damağana yapışırım" dedi :D
Baktım bana doğru keleek gösteriyor bende "onu senin bir tarafına montelerim eve öyle gidersin" deyince azda olsa tırstı ve "abilerim olcekti şimdi senin derini yüzerdi" dedi :D
Bende abilerine selam söylersin namuslu işlerle uğraşsınlar ama bunu muhakkak söyle dedim.Tabi bir faydası olmayacaktı bu anlamsız sözümün..

Sonuç 12-13 yaşında çocuklara bunu yaptıran aileleri yaşadıkları ortam malesef ve bu kuşaktan kuşağa böyle devam etmekte..
Yakalanan çocukların aileleri çağrılıyor ve bilinmesine rağmen velisine hiçbir ceza verilmeden geri salınıyorlar ve aynı saatte başka yerde yine işe koyuluyorlar..
Evvela onunla bununla uğraşacaklarına şu ceza sistemini bir yenilesinler bakın o zaman suç oranı nasıl düşecek.
Ama dedimya makam,mevki ve rant sevdası vatandaşın mağduriyetinden ve sorunlarından daha önemli memleketimizde..

"Köpeklerden nasıl korunuruz konularında" biber gazı sıkın, elektroşok verin, su sıkın diyen arkadaşlardan bu konuya destek istiyoruz...

Yanlış duymadıysam 5 ve 7 yaşlarında dediniz, yani bacak kadar çocuk bile değil, daha küçük. Bıçaklı olsa bile fiziksel olarak size üstün gelmesi imkansız, şayet ulaşma mesafesi sizin yarınız kadardır muhtemelen. Etraftan yardım istemek yerine çocuklara güzel bir ders verip, oradan ayrılsaydınız daha etkili olurdu diye düşünüyorum.

Ben olsam ne mi yapardım ? Önce yaşından dolayı uyarırım, devam ederse havaya kaldırırım, yine devam ederse iskelenin soğuk sularına bırakırım o arkadaşı, zaten kendine gelir :)

Ben kesinlikle ses cikarmamanin yaptıkları şeye karşı özgüvenini artırdığı kanaatindeyim ben de karsiyakaliyim ve bu durumdan çok rahatsız oldum. Bence elindeki oyuncaklar alınmalı ve ağzını burnunu kırın demiyorum ama iki bıçakla eşkıyalık yapılmayacağı gösterilmeli ki bir daha iki kere dusunulsun. Bugün gücü yetmedi ama 3 sene sonra önce kızlara gücü yetmeye başlayacak sonra da kendi çapında çete olduklarına inaniyor bunlar... En son semt mafyası işte uyuşturucu satan gasp eden adamların en küçük halleri bugün yapamayacaklarini herhangi bir şekilde ,ornegin elindekini alıp bir tokat çarpıp kolundan sürükleyerek polise teslim ederek, gostermezsek yarın dukkanimizdan haraç kesmeye gelecek kişiler bunlardir gorunce şaşırmamak lazım :(
Yukarıdaki yorumlar gibi böyle bir durumdan memnun muyum kesinlikle hayır ama bu özgüveni nasıl yakalamislar sorgulamak lazim

@mhtozel haklısınız orda biz ellerinden bıçağı alabilirdik bize üstünlük kurma gibi şansları yoktu ama yinede geçiştirmeye çalıştık . @Anonim abi taksi durağının ordaki otoparktan 20metre önce oldu.

11'den sonra beşiktaş'ta balık pazarı'na giderken, thales'in karşısındaki köşede bekleyen 3-5 kişilik bir tayfa var. onlardan bir tanesi de bana musallat olmuştu geçenlerde. beşiktaş'ın içinde hiç beklemiyordum ama olabiliyormuş demek ki böyle şeyler. zaten bisikletle gördüler mi daha cazip geliyorsun gözlerine.
eskişehir'de hiç sokak çocuğu yoktu ben üniversitedeyken, ocakta günübirlik bir uğradığımda etrafta dilenci kaynıyordu. doktorlar'dan otogar'a gidene kadar tramvay'da bile 2 kez sokak çocukları olay çıkardı, 2 kez!

@Guney1907 Tahmin ettiğim yerde olmuş, oralardan hee geçişte it kopuk tipler oluyo haftasonları da suriyeliler oluyo çok, ben genelde oraya gelmeden yola çıkıyorum...Gelmiş geçmiş olsun tekrardan muhtemelen yamanlardan inmiştir veletler

bir de böyle bir durumda kalmamış olanlar ne kadar da olgun mesaj atıyor. :) umarım kimse böyle bir olay yaşamaz tabi ama yorum yaparken biraz empati de yapın. canlı varlıklar her zaman hayatını devam ettirecek şekilde davranır. siz iradenizle buna karşı gelmeye çalışsanız bile vücudunuz istemdışı tepkiler verir. yani güle oynaya bir yerlerinizi kırmanızı önlemeniz adına vücutta acı çekme hissiyatı vardır, işin ucunda muazzam bir acı olmasa emin olun ki bacağınızı kırmaktan şimdiki kadar çekinmezdiniz.

yıl 2008. ankara'da bahçeli'de 3 galatasaraylı, 2 fenerli arkadaş oturduk ligin kaderini belirleyecek derbiyi izliyoruz. üzerimde forma var. derbiyi 1-0 galatasaray aldı, büyük oranda da şampiyonluğu tabi... çıktık oradan, arkadaşın kızılay'daki kebapçısına geçelim dedik karınlar aç tabi. tam mekanın olduğu sokağa girerken arkadan "gel lan buraya" diye bir ses duydum. yanlış hatırlamıyorsam 3 veya 4 tane 14-15 yaşında çocuk, ellerinde döner bıçağı, zincir, sopa ile bana koşuyor. tek forma bende var tabi, bana kilitlenmişler. sağ olsun fenerli arkadaşlar çabuk dükkana koşmamı sağladılar iterek, kendileri de beni kovalayanlara birkaç saniye zaman kaybettirdi. oraya girdikten sonra da etrafta dolanmaya devam ettiler, polisi aradık da ne fayda? 50 metre ileride, meydanda bir yığın galatasaraylı kutlama yaparken bunlar sokak aralarında terör estiriyordu işte.

bir tane fenerbahçeli çocuk, derbi çıkışı cevizlibağ metrobüs durağında bir galatasaraylı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü hatırlarsanız. görüntüleri ortaya çıktıktan sonra benim yaşadığım olay gelmişti aklıma. galatasaraylı çocuk metrobüsten çıkmış, arkasından da bu fenerli çocuk ve 3-4 arkadaşı laf atarak koşmuşlar. çocuk arkadaşlarına güvenerek tek olanın üzerine yürümüş, öteki de bıçağını çıkarıp bunun kalbine saplamış. bir tanesi hayatından oldu, diğeri de ömrünü hapislerde geçirecek.
neyse ki üzerinde bıçak taşıyan bir insan değilim. o gün o maçı tek izleyip de dönüyor da olabilirdim, o sokağa girdiğimde belki de ben ölecektim. yıllardır düşünürüm, o gün orada tek olsaydım, elimde de bıçak olsaydı ne olurdu diye? kusura bakmayın ama belki kalbine değil ama etkisiz hale getirecek bir yerine o bıçağı batırırdım. bünyenin canını savunma refleksi çok ayrı bir şey. şu satırları yazarken bile o günkü hissi yaşıyorum, aradan 8 yıl geçmiş olmasına rağmen.

hayatın da ne getireceği hiç belli olmuyor. o gün belki ölecektim, belki hapse girecektim. bir okulu bırakmıştım, o yıl başka bir üniversiteyi kazandım. mezun oldum, işim oldu, haftaya bir aksilik olmazsa yüksek mühendis olacağım. bu olayların ne zaman karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. 4 yıldır düzenli olarak galatasaray'ın her maçına giderim, öyle tahammülsüzlüğüm falan da yoktur. hatta 2 hafta önce statta beşiktaş'a kaybettik, şampiyonluğu neredeyse garantileyen rakibimizi alkışladık, neden alkışlıyorsun diye bize saldırmaya çalışanlar oldu. maçtan çıktım, beşiktaş'taki evime giderken kutlamadan dönen sarhoş beşiktaşlılar sataştı bu sefer de. halbuki kendi stadımzda alkışladım adamları, ne diyebilirsin ki? ankara'da çankaya'nın ortasında, istanbul'da nişantaşı'nda bir türlü gelip seni bulabiliyor böyle şeyler, izbe metrobüs köprülerinden bahsetmiyorum.

hepsini geçtim, basketbolda bu tantana'dan uzak kalmak için de efes maçlarına giderim düzenli olarak, istisnasız her futbol kulübüyle yapılan maç çıkışında benzer sataşmalar oluyor.

cb bisiklet turu konusunda futbol kulüplerinin bisiklete destek vermesi talebi olmuştu, ona maddi yönden karşı çıktığım için kızmışlardı bana. :) sadece maddi değil manevi yönden de karşıyım. futbol kulüpleri, her ne kadar ben de bir tanesinin taraftarı olsam da, bisiklet sporuna yarardan çok zarar sağlar. bilinçsiz maganda taraftarları yol kenarında rakip sporculara bile saldırır.

Keşke direk çarşı içine dalıp 5 dakika mesafede olan karakola gitseydiniz. Bir devriye çıkarıp o veletleri bir gece içeride kalmasını sağlardınız. O zaman belki bir şeylerin farkına varırlardı. En azından benim yapacağım iş bu olurdu.

@hashus1099 Aynı şekilde bana döner bıçağı ile saldıran arkadaşı bir gün sonra 8.5 dk lık video da izlerken kendime sordum. Adam kafayı koparsaymış benim oğlan babasız kalacakmış şeklinde. Ama saldırıya uğramayan halden anlamaz hep mantık yürütür durur. Ben bu işin mantık dışı sadece kendini koruma amaçlı olduğunu biliyorum farkındayım herşeyin. Böyle tipler size saldırmadan önce elindeki bıçağı kapın bir yumruk sallayın ve kaçın. Yoksa o size sallayacak kesin ve net! Bir keresinde kapanır açılır orakla saldırdı biri bana durduk yere nasıl kaçtığımı bilmiyorum ama aldık darbeyi bacaktan.

Şunu bilin arkadaşlar dövüşmeyi bilsenizde siz tek karşı taraf 2 ve üzeri ise hiç durmadan kaçın. Teke tek ise ilk yumruğu atan siz olun ve kaçın. Yapacak başka hiç bir şey yok inanın bana. Bana yapılan saldırıların alayı Bostanlı - Mavişehir - Atakent civarı olmuştur. Mekan yurt dinlemez bu adamlar. Vurur geçer aynı 2003 yılında TSYD kupası Karşıyaka - Göztepe maçında bir Karşıyakalı taraftarın, çok yakın bir arkadaşımı gene Karşıyaka taraftarı olan arkadaşımı gözümün önünde bıçaklayarak öldürülmesi gibi.... Siz siz olun ya kaçın ya ilk darbeyi siz yapın.

Okul penceresinden bana küfür eden bir çocuğu üşenmedim okulun içinde sınıfında haşat ettim. On dört-on beş yaşlarındaydı. Şimdi her gün geçiyorum okulun önünden ve ben geçerken 1,2,3,tıp oynuyorlar...Dinsizin hakkından imansız gelir. Ha ben kavgayı seven bir tip değilim ama yeri gelince acımayacaksın yoksa maskara olursun...

Çok geçmiş olsun. Allah'a emanet yaşıyoruz.

Bu ülkede ne yazık ki cebren ve hile ile başkasının hakkını yemek, başkasının hakkına göz dikmek bir yaşam standardı haline geldi.

Bilet kuyruğunda başkasının önüne geçip, hemen işini halletmeye çalışanın da..

Emniyet şeridinden gidip, trafiği atlatmak isteyenin de..

Girilmez/Ters yön tabelasından girip, 2 dk kazanırım diye düşünenin de..

Bisikletini satarken "şu problemlerini söylemeyim de, fiyatı düşmesin" diyenin de..

İnsanların ödediği vergilerle fonlanan devlet bütçesinden, kendi özel işleri için masraf çıkartanların da..

Suyunu içtiği pet şişeyi, çöp yerine sokak ortasına atanın da..

Sırf sokakta yalnız geziyor diye bir kadına laf atma hakkını kendinde bulanların da..

Bu çocuklardan hiç bir farkı yok.. "Ben kendimi güçlü görüyorum senden, elimde güç var, ve sen zayıfsın, o halde ben ne istersem yapacaksın" mantığı yerleşti bu topraklara.

O güç bu çocukların elinde bıçak, başkalarının elinde "erkeklik", başkalarının elinde "siyasi erk"..

Hiç bir farkı yok.

Başımıza gelmeyene ses etmezsek, bir gün bir şekilde, ama bir şekilde, başımıza geliyor o zihniyet.

Bende atakent anadoluda okuyorum oralardada benzer yipler var yok değil bundan sonra anayoldan gidicem hızlı biçimde basıp geçicrm zaten devriyedeki polislere bu konuyu bildirdim bu sabah , o çocuğu yakalasalarda bi gece sonra salmaları bu olayları tırmandırıyor sanki

@uguryilmaz144
Oradan biri cep telefonu ile video çeker akşam ana haber bültenine de yetişirdiniz..
Sonrası linç..

Siz alis harikaar diyarinda mi yasiyorsunuz ya
Hic mi baska mahallede arkadaslarinizla baskalarina dalip dovmediniz
Veya dayak yemediniz
Acidim gercekten

Geri