Scudo Sports

Kartal sahil yolunu Allah bildiği gibi yapsın

Y. Serdar Güler

Aktif Üye
Tepki
202
Bisiklet
Carraro
Selam arkadaşlar epeydir mücadelesini verdiğim Kartal sahil yolunda sonunda olan oldu ve takla attım. Pazar günü Kadıköy'de bisiklete bakım yaptırmış Kartal tarafına sürüyordum. Herşey o kadar güzeldi ki rüzgar arkamdan esiyordu, güneş dalgaların üzerinden parıldıyordu, bakımdan yeni çıkmış bisiklet adeta kendi gidiyordu. Derken mangalcı ve işgalci halkın en uğrak yeri Kartal sahil yoluna geldim. Yaklaşık 25 km ile giderken uçurtma satan adamın bisiklet yoluna doğru yeltendiğini farkettim. Zil çaldım, seslendim ama nafile. Adam sağına soluna bile bakmadan bodoslama girdi bisiklet yoluna. Ya adama çarpacaktım, ya soldaki iki küçük çocuğa çarpacaktım ya da gidonu agresif kırıp takla atacaktım. Çoğu bisikletçi gibi ben de hiç tanımadığım bu insanlar -hatalı olsalar dahi- zarar görmesin diye takla atmayı göze aldım. Sonuç olarak ön jant yamuldu, ön vites artırıcı yerinden oynadı, sele parçalandı. Bendeki yara bereyi söylemiyorum çünkü bana en çok acı veren ön tekerin sekiz çizdiğini görmek oldu. Şimdi burada kim suçlu? Ben mi? Ekmek parası için akşama kadar uçurtma satan amca mı? Onlarca kere çeşitli yollardan şikayet etmeme rağmen bisiklet yollarına düzenleme yapmaya gitmeyen belediye mi? Çok tarafsız davranarak kendime Kartal sahilindeki vaziyeti bile bile neden gittiğim için, amcaya sağına soluna bakmadan bisiklet yoluna daldığı için, belediyeye de bir türlü ilgilenmediği için ayrı ayrı kaynadım. Buradan bi arkadaşın verdiği büyük şehirin twitter hesabına da isyan ettim. Eski twitlerimle birlikte kolajladım:

https://i.hizliresim.com/P39qM8.jpg

Kısacası bunlardan bi b*k olmaz arkadaşlar, bisikletçinin bisikletçiden başka dostu yok.
Kendinize dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Scudo
Geçmiş olsun, üzüldüm. O yol gerçekten sıkıntılı. Artık yavaş gidiyorum orada sürmek gerekirse.

Bende bir iki defa az daha çocuk eziyordum. Birden fırlıyor çocuklar. Ailelerinin umurunda bile olmuyor.

Yoruyor gerçekten, bisikletten soğutuyor insanı o kısım.

• Beğen
Tepkiler: Y. Serdar Güler
Geçmiş olsun..

Bostancı'ya gelene kadar gene pek bir sıkıntı olmuyor ama özellikle haftasonu K.yalı'dan ileri geçmemek lazım..

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Maalesef böyle insanlar var ve varolmaya da devam edecekler gibi. Normalde yapılmaması gerek ama ben direk çarpıyorum böyle insanlara. Ki birdaha öyle fırlamasınlar yola. Çünkü söz uçar uygulama kalır mantığı var bu ülkede. Kimsenin canı yanmadıkça birdahaki sefere dikkatli olmuyor.

Geçmiş olsun. Ben de dün sabah 10:45 gibi maltepe dolgu alanına aracımı parkedip bisikletimi aldım ve bisiklet yolundan kartala kadar gidip bostancıya döndüm. Saat 11 suları olmasına rağmen mangallar başlamıştı.
Geç kalmışım dedim kendi kendime. Haftaya daha erken çıkacağım.
Sıkıntılı gerçekten o yol . Hele öğleden sonra düşünemiyorum.
Ama saat 1 gibi maltepe dolgu alanındaki bisiklet yolu epey boştu. Biraz da orada turlayıp eve döndüm

• Beğen
Geçmiş olsun. Kartal sahil bisiklet yolu gerçekten çok tehlikeli insanlar bilinçsiz, anlayışsız ve tehditkar, arkalarından uyarı maksatlı çalınan zile bile fazla tepki gösteriyorlar. Tek amaçları sahili yağmalamak tabi birde buna oraya ekmek parası kazanmak için gelen satıcılarda tuzu biberi oluyor. Bisikletlilerin kimse farkında değil illaki bisikletli ya birisine çarpacak (oha koca kaldırımda adama çarptı) yada biriyle park yüzünden tartışacak (ulan artiste bak altındaki pisletle kaskıyla hava atıyor) yada takla atacak (vah vah çoçuğa bak nasıl uçtu yaşıyormu bi bakalım) gibi olaylarla bisikletlilerin farkına varıyorlar aksi mümkün değil biz onların gözünde mangal yaparken ortam dekoruyuz tıpkı palmiya ağaçları gibi.

Bu konuda bir çok kez konular açıldı şikayetler edildi bir çok kişi kaza geçirdi canı yandı malı hasar gördü sonuç kocaman bir sıfır. Tekrar geçmiş olsun umarım hızlı iyileşir vücudundaki hasar, bisikletinede üzüldüm sonuçta mal canın yongasıdır... Dikkat et kendine değil ama kartal bisiklet yoluna çünkü kendinden başka herşeyden zarar görebilirsin..

Güler misin ağlar mısın...
"Çalışıyorlar Serdar Bey, harıl harıl çalışıyorlar..."

• Beğen
Geçmiş olsun Serdar bey,maalesef bu ülke böyle heryerde aynı bu olaylar sadece istanbul ile sınırlı değil , sinirlerini bir hayli yoruyor bu yaşadıklarımız ve karşılaştıklarımız ama ne desek ,ne yapsak boş diyecek söz yok seni çok iyi anlıyorum, tekrar geçmiş olsun kardeşim. Bende İzmir/ Aliağa'da düştüm 2 hafta önce uyuz bir sokak köpeği yüzünden , yaralarım yeni iyileşiyor , takla attım çenede 3 dikiş var 2-3 güne alınacak :)....

A: Çalışmalarımız devam ediyor, teşekkür ederiz.
B: Öldüm artık çalışsan ne çalışmasan ne.
A: Teşekkür ederiz ilginiz için, süreç devam ediyor :D

• Beğen
@Mustafa Y.

Aynen öyle. En kızdığım ebeveyn tipi de bunlar. Kendini düşünmüyor olaiblirsin o kadar ama o senin çocuğun yahu nasıl bırakabilirsin başıboş bi şekilde? Uyarıyorum ben genelde görünce ailesini.

@Özgür R

Mangal dumanlarının yükselmesiyle birlikte medeniyet sona eriyor:)

@Ceyhun BAYDOĞAN

Ben de bazen sert olmamak kaydıyla çarpıyorum ve tatlı bir dille bisiklet yolunda ilerlediği için böyle bir şey olduğunu empoze ediyorum:) etkili bir yöntem

Geçmiş olsun. Ben bisiklete yeni merak saldım. 1 hafta önce de yeni bi bisklet aldım. Pendik'ten bostancıya kadar olan bisiklet yolunun sürekli sizin karsılastıgınız gibi problemlerle dolu oldugunu gözlemleyecek kadar da forumda zaman geçirdim. Bu güzergahta mümkünse haftasonları sürmeme kararı aldım okuduklarımdan ve bir günlük haftasonu sürüş deneyimimden sonra :) haftaiçi ise mesaiye git gel bana sadece 7 den sonrası kalıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum hangi güzergahta bisiklet kullanacağımı hangi saatler arasında kullanacağımı :) henüz bisiklet kazası geçirmedim ama bir gün başıma gelebileceğini biliyorum :) karmakarışık bir durum :) düzelmez 4 kere bisiklete bindim pendik-bostancı arasında ben bile şimdiden illallah ettim :) bi de bu 4 sürüşten 3 ünde de 2 arka 1 ön iç lastiğim patladı

• Beğen
Ben buna çözümün grup halinde atılacak turlar olduğuna inanıyorum.

Mesela her Çarşamba, Cuma ve Pazar akşamı belirli saatte belirli bir noktadan başlayan, talep ve önerilere göre şekillenen akşam turları. Müsait olan, bisiklete binmek isteyen, hangi gün, saat kaçta, nerede olması gerektiğini bilir, dostluklar pekişir, bisiklet yoluna dikkat çekilir vs vs vs...

Ama maalesef birkaç kere yoklamama rağmen beklediğim tepkiyi bu civardaki arkadaşlardan alamadım:/

Bana uyar akşamları tura çıkabiliriz ben de pendikteyim işimden dolayı düzenli olmayabilir ama cıkcağımız zaman haberleşebilirz

Çok manidar umarım siz iyi bisikletcilere denk gelmişiniz'dir çok geçmişler olsun.

@kivanc okay

Süper olur!

Bisikletimi tamir ettireyim buradan haberleşelim. Bu toplumun öncülere ihtiyacı var:)

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Eyvallah dostum. Yaya ve mangalcılarla onlarca kötü vaka yaşamama rağmen Kartal - Bostancı arasında karşılaştığım bisikletçilerin alayı gayet bilinçli ve saygılıydı...

• Beğen
Tepkiler: kıvanç okay
Pazar günü sahil yolunda özellikle saat 13:00 den sonra bisiklet sürmek çok tehlikeli. Ya her türlü kaza ihtimallerini düşünerek çok dikkat ederek süreceksiniz ya da hiç oraya gitmeyeceksiniz. Ben geçen sene sahile bir daha gitmemeye karar vermiştim. Geçen hafta kuralımı bozdum ve ufak bir kaza yapıp evime döndüm. 10 gündür topallayarak yürüyorum. Neyseki bir yerim kırılmadı. Boyumun ölçüsünü almış oldum. :)

Geçmiş olsun dostum. Ben bazen mangal dumanı ve insanlardan bunalıp yola zıplıyorum. Kafam o kadar rahat ediyor ki. Dolmuş şoförleri bile bu insanlar kadar kafamı ağrıtmıyor..

Geçmiş olsun.
Sanırım şu konu da tüm bisikletçiler hemfikir.Pazar günleri Kartal-Bostancı arası bisiklet kullanmayacağız.Belediye o hâlde böyle bir uygumalaya geçsin.Bisiklet yolundan bahsetmek çok saçma artık.
Doksan'lı yıllar da bisiklet yolu asfalttaydı ve bence daha güvenliydi.Yıl 2014 ilerleyeceğimize geriye gidiyoruz.

Geri