bisiklet forumda anadolu yakada yarışlara hazırlananlar kimler ?(tekirdağ -şarköy yarışı 23 nisan )
önce idman nedir bu soruyada cevap verelim,
1- 30 km düz yolda durmadan basmak demektir ,saat tutarsın ya da starava,
2- 30 km eğimli arazide durmadan basmak demektir,
idmandan kasıt aynen budur ,diğer idman adında yapılanlar kendini aldatmaktan öteye geçemez,
geçen ct bahtiyar ile göçbeyli tabela ve bıçkıdere tabela arasında 8 km durmadan bastık burada eğimler söz konusudur,5 dakika mola yaptık aynı yeri tersten aldık ,bilen bilir taşdelen eğiminde asla durmadan bastık (aşağıda resmi var ) toplam 16 km sert eğimli güzergahta idman yapıldı ,bahtiyar 40 dakikada aldı ben 41 dakika ,
kısa mesafe eğim idmanında kaslarınız aynen gelişir ,tabi asla durmayacaksınız
aynı etapta adem dualı ile yaptığımız idman sonuçları ise 14 km durmadan basarak 41 dakika yaptım bura göçbeyli tabela ile şile tabela arasıdır ,dönüş aynı yerden olmuş idi,46 dakikada döndüm
idman burada yapılır eğerki niyetiniz sert eğimlerde durmadan basmak ise ,en ideal etap göçbeyli-bıçkıdere -göçbeyli etaptır ,burada araç fazla yoktur,nitekim geçen ct araç fazla yok idi
bu etapta geçen ct bir tane bile yol bisikletçisi yok idi,üsküdarda bahtiyar ile buluşmaya gittiğimde malum bir sürü yolcu beykoza doğru gidiyor idi,bu sahil yollarında yapılan idmanlar benim nezdimde geçersizdir ,idmanlar yüksek rakımlarda yapılır ,bol karbonmonoksitli etaplarda değil,
meşhur taşdelen eğimi ,sonda anlık 21 eğimi görürsünüz,,
malum tekirdağ -şarköy yarışına bir şey kalmadı ,
73 .8 km lik etapta 14 eğimleri göreceğiz ,50 yaş üstü 28 katılımcı gözükmekte hedef ilk 10 olacak
bundan sonra yapılacak yarışlara hazırlanılacak olan etap aynen göçbeyli bıçkıdere göçbeyli etaptır,
anadolu yakadan tekirdağ- şarköy yarışına katılacak var ise buradan haberleşelim..
son 5 gün ,,,,