Scudo Sports

Kask kullanımı hakkında

@Taxonera Bandana üstüne kask bir çözüm olabilir diye düşünüyorum hocam.

Scudo
@azizakgn
Bandana kumaşı itibariyle daha çok terketmez mi diye düşünmeden edemiyorum

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba bilinçli bisikletseverler..:)

1992 den 2005 e kadar Türkiye de kaskın az bilindiği yıllarda ben de takmadım.
2005 te traktör yolunda önümdeki 20 cm lik derin çukuru farketmedim. Çukura girince direksiyon döndü ve hakimiyetimi kaybettim.Takla attım.
Başta alında ..kafa arkasında ezikler kanama yaptı.
ve omuz.. sırtta morarmalar oluştu.
Eve geldim..Beynim uyuştu ve yarı uykulu beni hastaneye götürdüler.
Film muayene falan...
.Neyseki kemiklerde kafarasında çatşak kırık çıkmadı..ucuz atlatmışım.

O günden sonra kasksız bisiklet kullanmadım.
Ama aslında içi yumuşak malzeme dolu sırt çantası ve dizlikte takılmalı..
Kaskın da en çok hava alan geniş kanallı ve kafayı sıkmayan rahat olanı tercih edilmeli. İnternet sipatiş yerine deneyerek almalı.
Artık..kaza sonrası aldığım kask 10 yılını doldurdu.
Rudy nin modellerini denedim ve sağlam ve rahat görünüyor.
Ancak 400 tl civarı maşallah.
10 yıl daha kullanırsam çok bir para değil aslında..:):):)

@Taxonera
Bandana kafanızdaki terin yüzünüze gelmesini önlüyor. Formalarımız gibi teri de üzerinden hızlı uzaklaştıran bir bandana sizi çok rahatlatacaktır.

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
selam bisiklet kaskimin plastigi soyuluyordu bende hepsini cikardim kopuk kaldi sizce sorun olur mu? kopuk erir mi?

Dosyalar

• 15268472928831653617356.jpg
    15268472928831653617356.jpg
    64 KB · Okunma: 81
@alialperakay Plastiğin koruma işlevine etkisi var aslında. Ayrıca kaza anında kaygan yüzey oluşturup boyun bükülmelerini en aza idirir.

@alialperakay
O plastik kaplama köpük darbe aldığında dağılmaması için var. Yani köpük sizi, plastik kaplama köpüğü koruyor. Bu haliyle kask ilk darbede peynir gibi dağılacak ve işini yapmayacaktır. Yeni ve bu soyulan (?) kask'tan daha kaliteli bir kask almanızı öneririm :harika:

Yakın tarihte bisiklet aldım (15-20 gün önce) ulaşım amacı ile bisiklet kullanan birisiyim, ileri düzey bir kullanıcı da değilim, buna rağmen kask kullanmak istiyorum (sipariş ettim) çünkü türkiye trafiğinde değil bisiklete binmek yürürken bile zırhlı olmak gerekiyor. Öyle araç kullanan kişiler var ki bir elinde telefona yazı yazıyor diğer eli direksiyonda 10 saniyede bir önüne bakıyor, trafik ufak bir kitlendiğinde ise car car kornaya basıyor şimdi bu adamın ve bu adam gibi tuhaf tiplerin olduğu bir trafikte nasıl kendinizi kısmen de olsa garantiye almak istemezsiniz? Ben ulaşım amacı ile de olsa kask kullanılması taraftarıyım.

@alialperakay Merhaba o dış kaplama bu işe yarıyor.
Size tavsiyem yeni bir kask almanız.

Dosyalar

• Screenshot_20180523-033947.png
    Screenshot_20180523-033947.png
    79,3 KB · Okunma: 60
  • Screenshot_20180523-033956.png
    Screenshot_20180523-033956.png
    77,9 KB · Okunma: 57
@Fatih.acar

vallaha çok teşekkür ederim eger foruma sormasa idim kaskı bu şekilde kullanmaya devam edecektim

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Hollanda'daki gibi gelişmiş bisiklet yolu ağı olsa, arazi düz olsa ve en önemlisi araç sürücüleri bu kadar cahil ve aceleci olmasa ulaşım amaçlı sürüşlerde kask kullanılmayabilir ama mevcut şartlarda ülkemizde kasksız bisiklete binmek intihar ya da cahil cesareti.

Merhaba, klasik bisiklet kasklarının tasarımını beğenmiyorum. Kask arayışındayken Tchibo'da şu kaskı gördüm, kayak kasklarının bisiklet kaskı olarak kullanılması abes kaçar mı? Eksileri var mıdır? Yorumlarsanız sevinirim. : )

(link)

Merhaba, klasik bisiklet kasklarının tasarımını beğenmiyorum. Kask arayışındayken Tchibo'da şu kaskı gördüm, kayak kasklarının bisiklet kaskı olarak kullanılması abes kaçar mı? Eksileri var mıdır? Yorumlarsanız sevinirim. : )

(link)
Görsel uygunsuzluğu dışında havalandırma açıklığının yetersiz olması nedeniyle aşırı terleme sorunu yaşayabilirsiniz. Ağırlık dezavantajını da bunlara eklemek gerekir.

(link)
Kış için belki uygun olabilir ama sıcak havalarda bisiklet kaskları bile çekilmez bir hal alırken, havanın normal ve sıcak olduğu zamanlarda çekilmez olur bence.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
teşekkürler cevaplar için. bisiklet kasklarına yöneleyim tekrar ben.

Kayak kaskını andıran şöyle bir kask var; eşim kullandı ve çok memnundu.
(link)
1572012656346.jpeg

Geri