Tüm başlığı okudum, doğrusu kaskın ve içindeki straforların 5 yılda koruyuculuğunu yitirdiğini iddia edenler bir bilimsel dayanak sunmamışlar. Fakat aksi yönde yapılmış bir test dahi mevcut. Düşünüyorum.
Aslında işi sağlama alayım diye yeni üretim bir kask almak istemiştim. 200 lira kadar da bütçe ayırmıştım. Forumun altını üstüne getirdim; bell, lazer, ked, cratoni, limar, prowell markaları taramaya başladım. Zozo, vona, moon gibi markaları eledim.
Bulunduğum yerdeki bisikletçileri dolaştım, günlerdir de internette dolaşıyorum. Tam buldum dediğim kaskların neredeyse tamamen stokları tükenmiş. Bedenleri kalmamış. Geriye kalan üç beş dükkan da hayli yüksek fiyat biçiyor.
Kıyıda köşede uygun birkaç tane kask buldum ve üretim tarihlerini sorunca bazısı için 2013-2014, bazısı için 2016 şeklinde cevap aldım. Sanırım onlardan sipariş vereceğim. Ya da bir kaska 400 lira civarı para yatırmam gerekecek
Ya da bir seçenek olarak Decathlon'un kaskları var, muhtemelen yeni üretimdir diyorum ama ne kadar yeni bilmiyorum. Yani sırf bunun için tercih etmeye değer mi, bilmiyorum.
Para kafamızdan önemli değil elbette fakat bunun arkasında net bir güvenilirlik ölçütü yok anladığım kadarıyla. Bugüne kadar elhamdülillah büyük bir kaza geçirmedim, bundan sonra da umarım hiç geçirmeyiz ve umarım kask başımıza koyduğumuz bir tedbirden ötesine geçmez