Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaskın ömrü ne kadardır?

@Olsonur merhaba. Ked firmasından mailinize cevap geldi mi?

Scudo
decathlon van resell kask'ta üretim tarihini göremedim etiketlerde vs, bilgisi olan var mı?

Daha öncede çokça yazıldı ama tekrar etmekte fayda var. Kaskların raf ömrü gibi bir durum yok, 2-3 senelik diye indirimli ürünlere şüphe duymayın derim. Zaten kullanım süresi olsa firmalar satışlarını arttırmak için bunu kullanır, tüm ürünlere son kullanma tarihi eklerlerdi. Önemli olan yapısal bozuklukların olmaması ve düşme, çarpma sonrası kaskı değiştirmek.

@BerkEvren Piyasada zaten ürün bulmak çok zor. Bulunanlarda çok pahalı. Tamam kask önemli ama ürün fiyatları neredeyse 2 katına Çıktı bir anda. 240 tlye almayı düşünürken lazer tonic kaskı stoklar bitiverdi ve yeni gelen ürünlerin fiyatı 520 tl ye çıktı. Bisikletçiye baktım. 2013 üretimli catlike kask a 750 tl etiket koymuş. Böyle olunca bende geçenlerde bulup beğendiğim bir kaskı üretim yılı nedeniyle kaçırmak istemedim ve aldım. Çünkü son stoklardı ve daha önce kaçırdığım gibi bunuda kaçırmak istemedim. Çok uygun fiyata istediğimden daha güzel bir kaskım oldu. @Mustaac arkadaşımıza önerisi için tekrar teşekkür ediyorum.

Evinize yeni beyaz eşya aldığınızda ambalajı çöpe atmak için straforları kırmak istediğinizde malzeme esner ve oldukça zorlanırsınız. Bu taze malzemenin mukavvemetinden kaynaklanıyor.
Ancak çöpe atmak yerine balkona, kilere, kömürlüğe koyup bir kaç sene sonra gerek kalmadı diye straforu kırmak istediğinizde hiç zorlanmadan çat diye kırarsınız.
Aynı zamanda bir motosiklet kullanıcısı da olduğum için bu konuya ekstra dikkat ediyorum. Hatta 2. el kask satılırken her zaman tarihi belirtilir. Yeni üretim tarihli kask almaya özen gösterin zira 4-5 senelik kask ister sıfır rafta veya 2. el olsun farketmez darbe soğurma özelliğini büyük ölçüde yitirmiş olur.

@Halilibrahim kesinlikle katiliyorum. Bende eski bir motosiklet surucusu oldugum icin su ana kadar hem motosiklette hemde bisiklette kullandigim tum kasklarimin uretim tarihine dikkat etmistim ve hepsininde icinde uretim tarihi yaziyordu. eger urun omru bu denli onem arz etmeseydi zaten uretim tarihlerini yazmaya gerek duymazlardi diye dusunuyorum

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Tüm başlığı okudum, doğrusu kaskın ve içindeki straforların 5 yılda koruyuculuğunu yitirdiğini iddia edenler bir bilimsel dayanak sunmamışlar. Fakat aksi yönde yapılmış bir test dahi mevcut. Düşünüyorum.

Aslında işi sağlama alayım diye yeni üretim bir kask almak istemiştim. 200 lira kadar da bütçe ayırmıştım. Forumun altını üstüne getirdim; bell, lazer, ked, cratoni, limar, prowell markaları taramaya başladım. Zozo, vona, moon gibi markaları eledim.

Bulunduğum yerdeki bisikletçileri dolaştım, günlerdir de internette dolaşıyorum. Tam buldum dediğim kaskların neredeyse tamamen stokları tükenmiş. Bedenleri kalmamış. Geriye kalan üç beş dükkan da hayli yüksek fiyat biçiyor.

Kıyıda köşede uygun birkaç tane kask buldum ve üretim tarihlerini sorunca bazısı için 2013-2014, bazısı için 2016 şeklinde cevap aldım. Sanırım onlardan sipariş vereceğim. Ya da bir kaska 400 lira civarı para yatırmam gerekecek :kötü: Ya da bir seçenek olarak Decathlon'un kaskları var, muhtemelen yeni üretimdir diyorum ama ne kadar yeni bilmiyorum. Yani sırf bunun için tercih etmeye değer mi, bilmiyorum.

Para kafamızdan önemli değil elbette fakat bunun arkasında net bir güvenilirlik ölçütü yok anladığım kadarıyla. Bugüne kadar elhamdülillah büyük bir kaza geçirmedim, bundan sonra da umarım hiç geçirmeyiz ve umarım kask başımıza koyduğumuz bir tedbirden ötesine geçmez

Son düzenleme:
@münferit vagon sizin yaşadıklarınızı aynen yaşadım. Hatta 225 tl ye lazer tonic bulmuştum. Sipariş verdim. Geldiğinde kutunun üstünde L beden yazmasına rağmen içinden S beden çıktı. Aynı kask o sırada Erdoğanlar da 520 tl ye yükselmişti. 1 ay uğraştıktan sonra Ked buldum uygun fiyata. Onu aldım. Üretimi 2015. İsterseniz iade edebilirsiniz dedi satıcı. Ancak ben çok beğendim ve iade etmedim. Dediğiniz gibi inşallah test etmemize gerek kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
7 sene önce 17 liraya aldığım kaskı hala kullanıyorum. 2 kere de düştüm darbe aldı. Beyazları soldu sarımtırak oldu. Sal beni diyor artık ama kasklar çok pahalı.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
uvex kask var zamanında 160 lira gibi bir rakama almıştım memnunum düşüp kırılmadıktan sonra skt'si olduğunu düşünmüyorum önemli olan düşüp darbe almaması.

@münferit vagon sizin yaşadıklarınızı aynen yaşadım. Hatta 225 tl ye lazer tonic bulmuştum. Sipariş verdim. Geldiğinde kutunun üstünde L beden yazmasına rağmen içinden S beden çıktı. Aynı kask o sırada Erdoğanlar da 520 tl ye yükselmişti. 1 ay uğraştıktan sonra Ked buldum uygun fiyata. Onu aldım. Üretimi 2015. İsterseniz iade edebilirsiniz dedi satıcı. Ancak ben çok beğendim ve iade etmedim. Dediğiniz gibi inşallah test etmemize gerek kalmaz.

Bütün bunların üstüne başınıza gelen yanlış beden meselesi de ayrı bir imtihan :bsmagryr:

İşin bir diğer kısmı, stoklarda şöyle tam beğendiğim bir kask da bulamadım. Yani birkaç kask var önümde alabileceğim, onları da şöyle çok severek alamıyorum.

Gerçekten sizin de yaptığınız gibi bir süre bekleyip arasam belki bulurum diye ümit ediyorum ama o zamana kadar kasksız kullanmamalıyım, mecburen almam gerekiyor.
7 sene önce 17 liraya aldığım kaskı hala kullanıyorum. 2 kere de düştüm darbe aldı. Beyazları soldu sarımtırak oldu. Sal beni diyor artık ama kasklar çok pahalı.

Bence siz yine de o kaskı değiştirmeyi düşünseniz iyi olabilir, vazifesini yerine getirmiş alet 😅

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: makaram
decathlon van resell kask'ta üretim tarihini göremedim etiketlerde vs, bilgisi olan var mı?
Merhabalar. Decathlon marka kask aldı iseniz bulabildiniz mi üretim tarihini ve aldığınız zaman yeni üretim miydi? Başka bir model aldıysanız, onu da yazarsanız sevinirim.

Kullandığım kaskın çok eskiğini (görüntü olarak değil) fark ettim. Şu konuyu hortlatayım dedim ama konu hiç eskimemiş maşallah. Dışarıdan sağlam görünen Giro Indicator kaskımı emekliye ayırma zamanı geldi sanırım. Ocak 2013'te üretilmiş bu arada. Ben de 7 yıldır kullanıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Kask darbe aldığında veya üretiminin üzerinden 5 yıl geçtiyse ömrünü tamamlar. Decathlon kasklarda alttaki süngerin altında üretim tarihi yazıyor. Diğer markalar nasıl bilmiyorum. Mesela şuan 2015 üretimi bir kask aldınız diyelim. Yeni aldığınız için o kask yeni olmuyor. Ömrünü tamamlamış bir kasktır faydası olmaz.

Kask darbe aldığında veya üretiminin üzerinden 5 yıl geçtiyse ömrünü tamamlar. Decathlon kasklarda alttaki süngerin altında üretim tarihi yazıyor. Diğer markalar nasıl bilmiyorum. Mesela şuan 2015 üretimi bir kask aldınız diyelim. Yeni aldığınız için o kask yeni olmuyor. Ömrünü tamamlamış bir kasktır faydası olmaz.
Bu bilginin kaynağı nedir acaba?

• İnanılmaz
Tepkiler: Road_Runner
@BerkEvren hocam hiç hatırlamıyorum, geçen sene kask almadan çok araştırdım. Bilen kişilere falan da sordum. Bu bilgileri o zaman edinmiştim şuan hangi kaynaklar net hatırlamıyorum, güvenilir kaynaklara bakmıştım. Şimdi youtubeda kask seçimi yazsanız bile detaylı anlatımlar çıkar. Ben alırken decathlonda sormuştum verdiğim bilgileri onaylamışlardı.

@BerkEvren hocam hiç hatırlamıyorum, geçen sene kask almadan çok araştırdım. Bilen kişilere falan da sordum. Bu bilgileri o zaman edinmiştim şuan hangi kaynaklar net hatırlamıyorum, güvenilir kaynaklara bakmıştım. Şimdi youtubeda kask seçimi yazsanız bile detaylı anlatımlar çıkar. Ben alırken decathlonda sormuştum verdiğim bilgileri onaylamışlardı.

kaynak belirtmeden bu kadar net konuşmakta çok entersan.

@srdrmrs elinizin altında internet var. Şuan decathlondan rastgele bir kask açtım. Teknik bilgiler kısmında verdiğim bilgiyi teyit eden açıklama var. Zahmet olmaz diyorsanız linki (link) bıraktım.

@srdrmrs elinizin altında internet var. Şuan decathlondan rastgele bir kask açtım. Teknik bilgiler kısmında verdiğim bilgiyi teyit eden açıklama var. Zahmet olmaz diyorsanız linki (link) bıraktım.

bunu kaskın ömrü 5 yıl olarak yorumluyorsunuz yani? bu daha da enteresan :)

• Beğen
Tepkiler: enzo
@srdrmrs anlamamakta ısrar etme sebebinizi anlamıyorum. Ürün darbe aldığında kullanılmaz. Üretim tarihinden itibaren 5 yıl raf ömrü vardır. Aldınız markada bu 2 yılda olabilir 3 yılda olabilir. Raf ömrü tamamlandığında kullanılmaz. İçerisindeki madde zamanla özelliğini kaybediyor. Siz isterseniz daha uzun kullanabilirsiniz. Bişey demiyorum.

Geri