Bıyıkov
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.008
- İsim
- Ayhan Bıyıklıoğlu
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bu konuda ben de bir zamanlar araştırma yapmıştım. Benim bulabildiğim kaynaklarda kesin bir ömürden bahsedilmemekle birlikte 3 ile 10 yıl arasında değiştirilmesi öneriliyordu. Kaska darbe alınan bir kaza olduğunda ömrüne bakılmaksızın değiştirilmesi öneriliyor.
Bazı öneriler içeren ingilizce bir kaynağı (link) koyalım. Tabi ki genel geçer kanun değil bunlar ancak kasklarımıza iyi bakmak, tere ve UV ışınlarına olabildiğince az maruz bırakmak gibi bazı önlemler ömrünü uzatabilir.
Bazı öneriler içeren ingilizce bir kaynağı (link) koyalım. Tabi ki genel geçer kanun değil bunlar ancak kasklarımıza iyi bakmak, tere ve UV ışınlarına olabildiğince az maruz bırakmak gibi bazı önlemler ömrünü uzatabilir.
Hava dışındaki dış etkenlere maruz bırakılmayan bir kaskın raf ömrü olacağını çok sanmıyorum. Decathlon linki de bu yönde bir bilgi içermiyor.@srdrmrs anlamamakta ısrar etme sebebinizi anlamıyorum. Ürün darbe aldığında kullanılmaz. Üretim tarihinden itibaren 5 yıl raf ömrü vardır. Aldınız markada bu 2 yılda olabilir 3 yılda olabilir. Raf ömrü tamamlandığında kullanılmaz. İçerisindeki madde zamanla özelliğini kaybediyor. Siz isterseniz daha uzun kullanabilirsiniz. Bişey demiyorum.