Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kaskınızı sakın cıkarmayın

chnvat

Üye
Tepki
2
eve yeni geldim ve sıcak sıcak hemen yazayım dedim arkadaslar sakın kaskınızı cıkarmayın 1 saat önce hayatımı kurtardıını 1. elden gördüm balta limanı civarında sarıyerden dönerken dönüs hızlı olur (rüzgar sebebiyle) die kaskımı taktım her zaman yanımda tasırım ama bazen takmıyorum ki giderken takmamıstım her neyse burada benzinlikten cıkan bir BAYAN şöför gider gibi yaparken meer biraz ilerdeki kaldırıma cıkmaya calısıyomuz bende saından gecerken ki 35-40 civarı gidiyodum beni görmedi ve(sinyal yok bu arada) kaldırıma dvm etti bende teker ve kaldırıma sıkısarak taklaattım ve kafa üstü yere cakıldım kask bayaı bi hasr aldı ama bende hiçbirsey yok tabi ufak sıyrıklar ve kol arısı dısında yarın bakacaz ona çatlak olabilir ama sanmıyorum yani anlıycanız kasksız yapmıs olsaydım bu kazayı eminimki suan hastanede yatıyor olurdum sizi siz olun kaskınızı yanınızda deil kafanızda tasıyın

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Scudo
geçmiş olsun kask mutlaka takılmalı...

Elbette. bisikletin üzerindeyken kask hiç bir zaman çıkartılmamalı. Geçmiş olsun...

Evet Ben 19 Mayıs 2002 derim.Hayatimi Bir kaska borçluyum.Bir motor kazası ve uçup kafa üstü yere çakıldım.Omurgalarım birbirine geçti.Tedavisi ise zaman...Hala acısını çekerim ara ara.O çelik kask...Çelik kask ezildi...Kaskım olmasaydı...Yorum yazamazdım :) Güvenligimiz için yapılıyor onlar süs için degil.Yolda görüyorum kasksız gezenleri de yazık diyorum ya.Güvenlik almak çok önemli...
Ve...Sana da çok geçmis olsun arkadasım.Verilmiş sadakan varmış hep korkum düsmek önemli degil ama cadede gidiyoruz karşıdan gelen arabanın önüne düsmek altında kalmak tehlikeleri var.Çok... geçmis olsun...

cok saolun arkadaslar dustan cıktım asıl belirtiler simdi cıkar ortaya biliiniz üzere biraz bas arısı ufak yanıklar var ama galiba sol kolumda ciddi bi zedelenme veya catlak olabilir bakalım yarın sabah doktor amcaya artık hakkaten verilmis sadakam varmıs sen dönüste tak kaskı sonra kafa üstü cakıl giderken olsaydı kaza artık sonucları tahmin edemiyorum bide kaskı 3 farklı yerden kırmayıda basarmısım salam kafa salam vücutta bulunur:) hepniz cok saolun

geçmiş olsun dilerim. kask süs için değil

kazanın ne zaman olcağını bilemeyiz
bilsek, kazalar olmaz zaten. sıcak havalarda da havalandırması iyi olan ve telli olan modelleri tercih edin. kafanıza arı, böcek gibi risk oluşturcak haşeratın girmesini engelleriz.

Ymarım ciddi birsey yoktur.Aslında kafanı vurdugun için ailen takibe almalı 24 saat ne olur ne olmaz :(

Sıcağı sıcağına dikkatli ol...BAş darbesi almışsın...Allah göstermesin insanlar hafif kafalarını çarpıyorlar...Bişey hissetmiyorlar hafif bir ağrı gece uyurken beyin kanaması...Bu tarz şeylerde 24 saat gözetim gerekli...Aman sallama

@abdullahabdullah

kaskı süs için takanlar hiç bisiklete binmesinler zaten. tamam kask süs için değildir. ama kaskı takip kendini beğenebilirsin o farklı bişi ama ilk önce güvenlik gelir yaa

Çok geçmiş olsun. Umarım hala kask takmamakta ısrar eden arkadaşlarımız bu sesi de duyarlar. Kazasız sürüşler dileğiyle...

arkadaslar bı yorumda en yapayım sıcak sıcak daha bı saat once caddebostan sahılde hareket clısıyordk memetcanı bılen bılır o da vardı hareket denerken once 10 kısının ustunden atladı daha sora 5 bısıkletı yan yana getırdı ve ustunden atlarken son bısıklete takılıp takla attın yuz ustu cakıldı ve cenesı acıldı adam tam bı profesyonel ama kaza prof luk dınlemıyo eger full face kaskı takılı olsaydı eve kadar bızımle ddıılde tek basına gıderdı yada cenesıne dikişlik bı yarık acılmazdı :( yasamla ölum arasındakı ufak cızgıde yurumek sızın elınızde;)

Öncelikle çok geçmiş olsun , bende 2 ay önce yeni bisiklet aldım. Daha sonra kız arkadaşım aldı ve gittik ikimizde kask aldık birer tane. Sonra kuzenimle gittik ona da aldık. Bisiklete binen tüm yakınları götürüyorum kolundan tutup :)

Bazen çocuklar görüyorum şehir içinde trafikte kasksız 5 kişi falan dolaşıyorlar. Uyarayım diyorum sonra yanlış anlaşılırım diye vazgeçiyorum. :(

@mtbiker

İsmail bu imzayı boşuna atmıyoruz herkes söylüyor ama bazan anlaşılmıyor iyi yine çenesi açılmış,,, kötünün iyisi , gidon-sele yüzüne girebilir alt çene , alt çene eklem başı krılıabilirdi allah korusun üstcene kaide kırığı olabilirdi , insan bunları görüse veya biri bir yaşasa inanın çok farklı düşünür .. inan boş verci davranmaz ...

herkese geçmiş olsun .. bana göre her türlü sürüş için full face kask lazım ama olmuyor malesef . en azından risk büyükse inişlerde böyle free ride, street-dirt - trial tarzındaki sürüşlerde mutlaka full face kask kullanmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: çağatay_çankaya
Bisiklet giyiminde hiç bir şey süs değildir.Kaldı ki,kask en önemlisi.Hayatınızın ince çizgisi bazen ona bağlı.Lütfen ama lütfen kasksız yola çıkmayın.Bu arada geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: gencizmirli
Geçmiş olsun arkadaşlar.Dediğiniz gibi kask çok önemli.Bisikletin bir parçası oda.
Hakan abininde imzasında söylediğini gibi; Sizin için riskli olduğunu düşündüğünüz sürüşlerde maksimum koruma, yapmayı sevdiğiniz şeyleri tekrar yaşayabilme şansı demektir.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Çok geçmiş olsun,

Belki beş defa yazdım yine yazacağım "diğer yaralar iyileşir yeter ki kafa hava almasın". Ayrıca düşmeyen motorsikletli veya biskletli olmaz düşmemiş (motorsikletli) olur herhalde bisiklteli de o da olmaz. Kaldı ki ormanda her binişimizde hemen hepimiz düşüyoruz yolda da arada oluyor ve asfaltla sürrat birarada yakıcı oluyor.
Bu arada ön korumalı kaskımı (MET Parachute) bu sabah hafiften test ettim işe yarıyor. Arkadan gelen araç olup olmadığını bilmediğim için sağa kaçamayıp sabah büfelere servis yapan bir minivanın aynasına takıldım 1-80 yerdeyim diz-dirsek sıyrığı, surat sağlam..

Güvenli sürüşler, en azından bu forumda kasksız binenimiz kalmasın.
Bulent

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
@evrenolb

Geçmiş olsun Bülentcim :( .. yine nazar değdi sana . iyi ki tam koruma kask almışsın ... Parasını çıkardı şimdi:) ..valla ben de günde beş defa düşüyorumm:(
özellikle bize lazım herhalde böyle kasklar :D

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Sağol Hakan'cım,

Ormanda rutin düşüyoruz da dizlik, dirseklik vs. genelde pek birşey olmuyor (aynı gün bizim orman ekibinden bir arkadaş bunlarsız ve yarım eldivenle düşmüş hastaneye kaldırmışlar kask yine hayat kurtarmış) ama asfalt sert geliyor morartıyor.

Yol biskletine hala tam alışamadım. Uzun yokuşlarda fren zorluyor (ellerimin içi ağrıyor) elimin altında fren olmaması nedeni ile ve trafikte sola da kaçmaya cesaret edemediğim için aynaya takıldım. Başka konuda da yazacaktım fren kollarını seninki gibi gidona uzatmalılardan mı alsam bilmem ki?

Sıcaktan mıdır nedir kazalar arttı

Bulent

Kaza geçiren arkadaşlara öncelikle cok geçmiş olsun.
Bende bu konuda bi tecrübe yaşadığım için arkadaşlarla paylaşmak istedim.
İki hafta önce bisikletimle talihsiz bi kaza geçirdim. Ani fren yaptığım için bisikletin üzerinden uçtum.ne yazık ki o anda kaskım kafamda olmadığı için kaşımın üzeri açıldı ve 5-6 dikiş atıldı.:( Cok şükür daha ciddi bişey yok ama kaskım olsaydı o sa olmayacaktı. bu yüzden o günden beri kaskımı kafamdan cıkarmıyorum.
Buradan da kask takmaya çekinen arkadaşlara kimseye aldırmadan gerekli önlemlerini almalarını tavsiye ediyorum.
Kazasız pedallamalar diliyorum

Geri