Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaskla bisiklet sürerken tip tip bakışlara maruz kalmak!

Haklısınız ,bahaneleri bırakıp ,söylenenlere aldırış etmeyip kendimiz için takmalıyız ,belki çevredeki birkaç kişiye örnek olup diğerlerininde takmasına vesile olarak hayırlı bir iş yapmış oluruz .

Scudo
Erkekler sadece kaskla ilgili sözlere maruz kalıyorlar, kadınlar için bu durum daha da tatsızlaşıyor. Dokuz senedir Adana'da oturuyorum. Bisiklet binen kadın görüntüsüne maalesef alışılamıyor ve işin daha da üzücü yanı duyduğum lafların çoğu yine kadınlardan geldi. Bisiklet yollarını kullandığım ve trafiğe çıkmadığımda müzik dinliyorum.
Bu baskı yüzünden kask takamıyordum ama mantığım ağır bastı ve ısmarladım kaskımı, bugün geçecek elime. Şimdi bir de kaskla duyacaklarım var:(
Canım sıkıldıkça bu konuyu okuyup moral destek alırım artık :D

@rowling

böyle şeylere kafayı takarsak hiçbir zaman zevkle bisiklet süremeyiz

mesela bana da tekerlek dönüyor diyorlar ben de hee diyorum:D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Furkan köleoğlu
Yaklaşık 1 yıl önce İzmir Çınarlıda sıkışık tafiğin arasından ilerlediğimde yolda bir kamyonetin çarptığı motorsikletin yerde yatmakta olduğunu, motosiklet sürücüsününde kafası gözü dağılmış şekilde kaldırım kenarına oturtulup ambulans beklemesine şahit oldum. Yoldaki cam kırıklarının arasından kıvrıla kıvrıla geçerken malum kask takmadığı için kafası patlamış olan arkadaş kederli kederli baktı kaskıma.. Herhalde bu olaydan sonra artık kask kullanmaya başlamıştır.. :)

bu konuda çok şey yazılmış ve ben de çoğunu okumadım, ankara keçiören de oturuyorum ankaranın medeniytten nasibini almamış bir semti. 3 yıldır hep aynı caddelerden geçtiğim için alıştılar artık kaskıma taytıma filan bakmıyorlar hatta belkide saygılarını da kazandım.

Arkadaşlar herkes kendisine yakışanı yapıyor.Boşverin kimin ne düşündüğünü, çok mu önemli. Banada hep mal deli salak felan diyor arkadaşlarım.Ama ben ne olduğumu gayet iyi biliyorum o yüzden kaale almıyorum.ya deli misin sen o kadar yokuşu bisikletle çıkmak zor olmuyor mu diye soruyorlar.biriside çıkıp zevkli oluyo mu diye sormuyor:)

Bir şey daha eklemek isterim.İnsanlar bilmiyorlar.Üstelik bilmediklerini de bilmiyorlar,o yüzden konuştukları da bize tuhaf geliyor.Bilseler böyle tuhaf kon uşmalar yapmazlardı(bize göre).Bir yabancı dil biliyoruz mesela.Bizim kelime haznemiz 1000 adet iken ,bir diğerinin 250 adetlik kelime haznesi ile bizi anlaması mümkün olmayacaktır.O zaman biz onların bildiği kelimelerle konuşmamız lazım demek ki.
Artık onların bildiği kelimelerle konuşalım derken siz anladınız ...:)

• Beğen
Tepkiler: ali tatlı
@bahadirozaydin

Aynı yollarda aynı şeyler benim de başıma geldi. Bisiklet yolunda gidiyorum, 2 kişi önümde yürüyor, sevgili. Yaklaştım, zil çaldım oralı olmadılar. Seslendim oralı olmadılar. Birde sarhoş gibiler. Yolun köşesinden gitseler anlarım. Bir sol yapıyor, bir sağ yapıyor. En sonunda yavaşça yanlarından geçeyim derken bana çarptılar. Ben de dengemi kaybedip düştüm. Sonra erkek olan çocuk başladı bana laf atmaya. Dikkat etsene diye. Ben de dedim beyefendi burası bisiklet yolu, asıl dikkat etmesi gereken sizsiniz, sizin bu yolda yürümeya hakkınız yok diye çıkıştım. Tokadı yedim yüzüme.. Sonra boş dururmuyum, bu çift yollarına devam ettiler ama ben sinirden köpürüyorum.. En sonunda dayanamadım, asıldım pedala, ve gayet güzel bir hızla adamın apış arasına bisikletle vurdum. Aslında kabul ediyorum şimdi sinirim geçtikten sonra çok yanlış birşey yaptığımı ben de kabul ediyorum ama haksız yere suçlanmaya üstüne bir de tokat yemeye tahammülüm yoktu. Sanırım bu artist herifte nasibini almıştır. Acıdan yerde kıvranırken sövürdüğü küfürleri 200m öteden bile duyuyordum topuklarken....

hep coluk cocuk :( abi siz yarışcımısınız abi siz yarışcımısınız :) bu cümlelere duya duya bide kkellecek birisiniz ezip geccem :p::p:p

Ewt kask takanlara çoluk çucuk abi sen yarışcımısın yarıştanmı geliyosun bu şekilde sorular soruyolar tabiki büyükler bu kadar saf kalpli değil.(Malesef)

@Umut Palabıyık

(küfürlü mesajlarınızın devamında uzaklaştırılacaksınız.)

@fahrrad16

Hoca böyle küfür kısaltmaları ile hiçbirşey elde edilemeyeceği gibi bizimde görüntümüzü bozuyorsun.;)

ben de bu tip davranışlara çok maruz kalıyorum. "yarıştan mı geliyorsun, yarışçı mısın?" cahillik her konuda olduğu gibi bisiklette de diz boyu! motorlular bile kask takmazken bisikletlilerin takması tuhaf geliyor tabi insanlara.

@Umut Palabıyık

eger bana deseydı onu bılemıyorum ama o kaskı 1 tarafına sokardım :S ben cok cabuk sınırlenırım bole konularda:S

önemli olan onlara onlar gibi karsılık vermemek.bizlerinde onlardan ayıran en önemli fark :) insan sağlığından önemli hiçbirsey olamaz.hele bunlar gibi konusmasını beceremeyen ancak ona buna satasarak bişeyler yapmaya çalısan mahlukat topluluğu.bisikletçilerin birbirlerine destek çıkmaları lazım.bireysel çatısmayı kendi aramızda değil onlara karsı anlayacakları kibar bir lafla sarfedilirse daha mantıklı olur =)

@fahrrad16

Arkadaşım yaşını bilmiyorum ama bu şekilde cevap vermen beni üzdü. Hiç bir şeyden yaram da yok rahatsızlığım da, sadece küfür gibi şeyler bu foruma yakışmaz onu belirmek istedim;), ama sen yanlış anlamışsın belli . "Adam ol" cümlesine gelince; en son söylenecek lafı söylemişsin sana adamlık konusunda hiçbirşey demiyorum.

banada dediler malmal gülmaler filan hepsi geri kafalı bunların. geçen gene motor run üstünde iki kişi bisiklet kaskıyla kullanı yor matoru gül gül karnım ağır dı bisiklet kaskıya motormu kullanılır hiç ama türkiye kılasikleri onlar...

tavsiyelerinize kulak verdim =) bende bir kask aldım. kafama geçirdiğim andan itibaren arabalardan kafalarını çıkartıp bakanlar olduu :D korna öttüren oldu. (daha çok şey var aslında :D )

@HaliliOzturk

Halil çok yerinde bir yorum yapmış :)! Ama benim asıl şikayetim yayaların yolları nasıl işgal ettikleriyle ilgili. Ve özellikle saygısız oluşları canımı çok sıkıyor.:mad:
Umarım yol vermeyi birgün öğrenirler. Ben yine kaskımı, eldivenimi ve saygımı yanımda bulundurmaya devam edeyim nasıl olsa bişey kaybetmiyorum ..

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
Geri