Ben kask faydasız demedim. Faydalı tabi ki. Ama takılacak kadar faydalı mı? Ya da çok mu abartılıyor. Bu konuyu masaya yatırıyorum.
5 km'yle yürürken kafayı yere veya bir cisme vurmakla,20-30 km'yle kafayı vurmak aynımıdır sizce? Bu kadar saçma bir olayı savunan ve saçma cümleyi kuran bir tek sizi görüyorum tebrik ederim.
Daha önce belirttiğim gibi kask da zaten basit düşmeler için tasarlanıyor. Kaskların güvenli olup olmadığını anlamak için 180 santimden aşağı bırakıyorlar ve ivmelenmeyi ölçüyorlar.
kask takmak kafanıza gelebilecek darbelere karşı alabileceğiniz en mantıklı önlemdir. ve unutmayın ki, kask takmanın kazalarda sizi kurtarma şansı %10'un altında olsa dahi, bu büyük bir fırsattır. ikinci bir kafanız yok. ve unutmayın ki, o %10 bile hiçbir şey ifade etmez, çünkü istatistikler birey için anlamsızdır. sizin başınıza gelirse kaskın başınızda olmasını dilersiniz, o kadar.
funq, söylediklerimi tek doğru anlayan sensin. Bu son söylediğin de doğru. Ama hayat risklerle dolu. Ralli veya Formula pilotları da yarış sırasında kask takıyor. Arabalarda kask takmak zorunlu olsa, bir düşünsene, belki de ölümlü kazalar büyük oranda azalırdı. Ama kimse takıyor mu? Bu arada motosiklet veya araba kasklarıyla, "dandik" bisiklet kasklarını kıyaslamaya bile değmez.
BetterBeDead: sana tek sözüm,ne üniversite okusanda master yapsanda insan yine aynıdır,üniversite okuman pek bi fayda etmemiş anlaşılan.insanlarıda kendi saçma sapan görüşlerinle yanlış yola sürüklediğinin farkındamısın?bir kaza olsa senin yorumundan yola çıkıp,örnek x kişisi senin yorumunu gördü seni dinledi,ben kask takmak istemiyorum dedi,yola çıktı,araba çarptı.sorumlusu olurmusun?...
Onur burası kahve değil. Farklı düşüncelere ve farklı insanlara saygılı olmayı öğrenmelisin. Üslubuna dikkat etmeni rica ediyorum çünkü burada medeni insanlar gibi bir şey tartışıyoruz.
Sorumlusu olur muyum? Hayır olmam. Eğer bir insan hiç tanımadığı birinin sözünü okuyup da tutup kendi fikrini değiştiriyorsa, bir tek benim sözüm yüzünden, ve kaskı çıkarıp önüne gelen ilk arabaya çarpıyorsa, büyük ihtimal bu kadar aptal bir insanın arabaya çarpmasının sorumlusu ben olmam. Açıkçası öyle bir herifin bilgisayarı açıp, bu foruma girip de yazılanları okuyabilmesi bile şaşırtıcı.
Doğru noktalarında var yanıldığın noktalarda var.Şehir içinde kaldırım da fazla zorlamadan bisiklet sürüyorsan dikkat çekmekten rahatsız oluyorsan takmiycan ama bir bisiklet grubu ile sürüyorsan,araziyede girmişsen yada motorlu taşıtlarla aynı yolu sürekli paylaşıyorsan takmak bir yana hiç paradan fedakarlık yapmadan vericen parayı en iyisi neyse alıp takıcan.Takcan ne olur ne olmaz?
Söylediklerin bir ölçüde doğru. Mutlu olmak istiyorsan takabilirsin. Motorlu taşıtlarla yapacağım bir kazada pek bir koruma sağlamıyor kasklar.
Çok özür dilerim arkadaşlar o kask için olumsuz bilgi veren kişiye yanlışlıkla teşşekür ettim.Kendime ayitte 2 adet kaskım var.Lütfen yanlış anlamayın.
Ben teşekkür ederim :- )
Öyleyse otomobillerimizden hava yastıklarını, emniyet kemerlerini, kapı içi koruyucu barları da söktürelim gitsin, boşa ağırlık yapmasın, nasıl olsa kazayı engellemiyorlar değil mi? Kimse kaskı kaza yapmayı engellemek için almıyor, kaskla kafanı asfalta çarparsan 3 dikişle paçayı kurtarırsın belki ama kask yokken çarparsan 24 dikişten aşağısı seni paklamaz... Ha sen kafanda cerrahi ipliklerle dolaşma hobisine sahipsen biz seni tutmayalım. Sen daha önemli konulara odaklanadur, biz kaskımızı takıp yola devam edelim...
Emniyet kemeri ve kask bir değil. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Emniyet kemerinin sunduğu güvenlik ve bisiklet kaskının sunduğu güvenlik asla aynı değil. Sizin haberiniz yok sanırım ama kask olayı çok tartışmalı bir konu. AYRICA şunu da okumanı tavsiye ederim:
Son 15 yılda otomobil teknolojisi hızla gelişiyor. Günümüzde orasından, burasında, egzos borusundan bile airbag çıkan arabalar kaza anında sizi koruyan pasif güvenlik önlemlerinden öte, kazanın olmaması için uğraşan ESP, TCS, ABS ve daha bir sürü kaza önleyici zeki sistemlerle donatıldı. Ama ortada ilginç bir şey var: Bütün bunlara rağmen otomobil kazaları azalmıyor; sürekli ve sürekli artıyor.
Hem arabalar 15 yıl öncesine göre çok daha gelişmiş olacak, bir sürü kaza-önleyici sistemlere sahip olacak, hem de kazalar sürekli artacak.
Nasıl olur?
Neden duble yollarda, iki şeritli gidiş-geliş yollara oranlara ÇOK daha fazla kaza oluyor?
Çünkü insanlar daha güvenli olduklarına inandıkları zaman daha dikkatsizleşip, daha vurdumduymazlaşıyor! Sahip oldukları onca güvenliğin kazayı engelleyeceğini sanıp daha hızlı veya tehlikeli araba kullanıyorlar.
Verdiğin örnek anlamsız. Kafasını kaskla yere çarpıp ölenler de var ve kafasını kasksız çarpıp kalkanlar da var.