Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kasktan utanıyorum

Biri bana bu konunun rüya olduğunu söylesin lütfen. Gerçek olamaz hayır hayır böyle bir konu gerçek olamaz.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Scudo
Bisikletle kaza yapıp kafadan darbe alırsanız ve üzücü sonuçlara yol açarsanız arkanızdan "Rahmetli çok utangaçtı" demeleri bir anlam taşımaz. Bir an önce kask ve kask aynası edinin. Bu başlık altında en kısa zamanda kasklı ve kask aynalı bir fotoğrafınızı da bekliyorum.
Ayrıca tayt giymeye çekiniyorum deseniz az da olsa hak veririm, belki bulunduğunuz ortam dalga geçer vb. diye, ama kask olmazsa olmaz.

Herkese merhabalar, ne yazık ki bende kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanlar kullanmaktan utanıyorum. Eldiven ve gözlüğü bir şekilde aştım gibi ama kask takmak bana çok zor geliyor. Psikolojik bir rahatsızlığım vardı, uzun yıllar tedavi gördüm ama bazı etkileri halen devam etmektedir. Çok var aslında ama şimdilik bu hususu aşmak istiyorum öncelikle. Kendimi nasıl ikna edebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Evet tuhaf gelebilir ama durum böyle ne yazık ki. Benimle benzer şeyler yaşayan ve bunu aşanlar ya da gerçekten yardımcı olabilecekler var mı?

Bir söz var çok sevdiğim. Feminizm kocayı bulana, komunizm parayı bulana, ateizm ise uçak sallanıncaya kadardır. Bizim burada dikkate alacağımız kısım, uçağın sallandığı kısım. Bir bakmışsın, ya allah bismillah diyerek yaradana sığınmışsın. İşte öyle bir korkudur bu. Hayattaki tek gerçek yani. Şarkılar bile yazılmış bunun hakkında, ölümden başkası yalan diye.

Akan trafiğin içinde ya da tatlı bir negatif eğimde 40-50 civarı giderken seni hayatta tutma ihtimali olan tek ekipmandır kask. 2mm kalınlığında likra bisikletçi giyiminin zerre faydasını olmayacaktır. Orta şiddetli bir kazada, başına alacağın en küçük darbe seni hayattan koparabilir, o da şanslıysan. Zira felç kalma, yardımsız hayatını idame ettirememe gibi ihtimaller de var ki bence bu ihtimaller çok daha korkunç. Yani bir saniye durup düşünsene, herhangi bir kaza sonrası seni tanıyanlarlar arkandan şu muhabbeti yapacak. "Ama garibim çok utanıyordu kasktan :( Neyse ki öldüğünde kafasında komik bir kask yoktu."

Yani ne bileyim ilginç. Bir arkadaşım var, kendisi market alışverişi sonrası elinde 32'li tuvalet kağıdı ile yürümekten utanıyordu. Ya manyak mısın herkes kullanıyor tuvalet kağıdını diye çıkışıyordum. Neymiş elinde tuvalet kağıdı paketiyle gezerken onu gören insanlar, klozette otururken hayal edermiş. Yani evet deli saçması bir bakış açısı ama zararsız. Yani bu saçma utanç duygusunun, herhangi bir kaza esnasında kafasını tam ortadan ikiye bölme ihtimali yok. Yani evet problem kafada ama, baş olan kafada değil zihinde :)

Alt satıra, 60'la iniş yaparken önüme atlayan bir köpeğe çarpmam sonucu oluşan kask kırığını koyuyorum. Acil serviste doktor, kasktaki darbe ve kırığa baktıktan sonra şunu söylemişti, "darbenin geldiği konuma bakınca, başının o bölgesini kasksız olarak çarpsaydın asfalta, muhtemelen bu konuşmayı şu anda yapmıyor olurduk."

IMG_8593.jpeg

Bak mesela sıradaki de 2019 çeşme yarışından. Şu anki halime göre çok daha genç ama bir o kadar da aptaldım. Nibali gibi inebildiğimi düşünüyorum. Bu arada buradan sayın Nibali'ye saygılar. Kendisinin hayranıyım. Eurosporttan izleyerek kendisi gibi inebileceğimi düşünmek doğru değildi :) Sayın Nibali ile iniş ve bisiklet hakimiyet yeteneklerimiz aynı değil tabi ama, o gün aynı olan tek bir şey vardı o da kullandığımız kaskların güvenlik sertifikaları. Ben işimi yapabildim mi ? Hayır. Kask işini yaptı mı? Evet.

IMG_2333.jpeg

İşin özüne geleyim. Ucunda ölüm veya sakatlık riski varsa eğer, hissetmen gereken en son duygu, utanma duygusudur. Utanmaz ol ama sağlıklı kal.

Bu başlık altında en kısa zamanda kasklı ve kask aynalı bir fotoğrafınızı da bekliyorum
Destek için bir akım başlatabiliriz:) herkes sırayla atsın kasklı fotosunu:)

Ayrıca tayt giymeye çekiniyorum deseniz az da olsa hak veririm
Mesela ben de taytın üstüne ince kısa bir şort giyiyorum ama başkası ne der, ayıplar mı diye değil. Düz tayt görüntüsü hoşuma gitmiyor o sebeple. Başkası ne der çok da önemli değil ister taytı tek giy ister üstüne şort giy ister sadece eşofman giy. Ama kask öyle bir şey değil, güvenliğimiz en önemli parça. Ayrıca tayt-forma-kask üçlüsü çok karizma duruyor bence:koptum:

Şehir içinde katlanır bisiklet kullanıyorum. En kısa mesafede bile mutlaka kask ve eldivenimi takarım. Bir de reflektörlü, sarı renkte ceket tipi rüzgarlık-yağmurluğum var; onu da mutlaka giyiyorum; trafikte sarı civcivler gibi dolanıyorum :)

Bisikletçi için en mühim şey, trafikte görünür olmak. "Bakan kör" diye tabir edebileceğimiz o kadar fazla araç şoförü var ki. Tuhaf veya komik görünüyor olmak hiç umrumda değil, canımı pazarda bulmadım. Önce can güvenliği geliyor benim için. Defileye çıkmıyoruz, trafiğe çıkıyoruz.

Hatırladığım kadarıyla ortada dolaşan böyle bir tespit vardı;
20 - 30 yaş arası insanlar hakkımda ne düşünüyor derdim.
30 - 40 yaş arsında insanların hakkımda ne düşündüklerini umrumda değildi.
40 - 50 yaşında aslında insanların benin hakkımda hiç birşey düşünmediğini farkettim.

Kask takınca arkadaşlarınız dalga geçiyorsa arkadaşlarınızı değiştirin.Kesin çözüm
Hiç arkadaşım olmadığı için böyle bir derdim yok. Sorunum kendimle 😊
Herkese çok teşekkür ederim, mükemmel insanlar görüyorum burada. 🙏

Arkadaşın kask takmanın mantığı veya gerekliliğiyle ilgili bir sıkıntısı olduğunu düşünerek cevap veriyor herkes, ancak arkadaşın kask gerekliliğiyle ilgili bir problemi yok.. Kimi topluluk önünde konuşmaktan utanır, kimi insan içinde tuvalete gitmek için izin istemekten utanır, kimi parmak arası terlik giymekten utanır, kimi tayt giymekten utanır kimi de kask takmaktan. İnsanın duygu ve düşüncelerini değiştirebilmek maalesef her zaman mantık temeline dayalı gerçekleri ortaya koyarak olmuyor saygıdeğer forumdaşlarım, yoksa psikoloji diye bir bilim dalı olabilir miydi?

1687248458763.png

Karizması yeter :D bana karizmatik geliyor, seviyorum. Benim kıymetli arkadaşlarım sağolsun şapkadaki uci renkleri yüzünden gay muamelesi yapıyor. Sen bu taytla bağcılarda nasıl sürüyorsun falan diyor. Hiç birisi zerre umurumda değil. Geçenlerde annem de kırmızı ayakkabı aldım diye bu ne böyle diyordu. O da umurumda değil.

Kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle giyinin. Bakın sayın @hamlet2006 reyise, adam haşortmansız süremiyor. O da böyle mutlu.

ön tekerin dengesi bozulduğunda 30 la falan gidiyorsan direk kafayı çarpıyorsun . Seneler önce 2 defa başıma geldi omzumun ağrısı kolay geçmemesine rağmen kafamı yere çarptığımda kask içindeki koruyucunun çarpmayı absorbe etmesi nedeniyle hiçbir problem yaşamadım. Kafama hiç bir şey olmadığı için çok şaşırıp kaskı uzun uzun incelediğimi hatırlıyorum. Başım bile ağrımadı ama kasktaki zedelenme yukarıdaki resime benzerdi. Bisikleti benimsemiş kişiler zaman içerisinde kaskın bisikletin mütemmim cüzü ( ayrılmaz parça demek) olduğuna kanaat getirirler. Hatta kasksız sürenlere acaba gözüyle bakarlar hatta onunla sürmek bile istemezler diye düşünüyorum.

Biri bana bu konunun rüya olduğunu söylesin lütfen. Gerçek olamaz hayır hayır böyle bir konu gerçek olamaz.
Sanki chatgpt'ye yaz demişler gibi troll mesajlar hakikaten.
Kask takmazsanız ne olur şöyle anlatayım; Ankara'da Çetin Emeç Bulvarı'ndan şehir içine doğru gidiyorum, mevsim kış ve yağışlı sanki sis gibi. En sağ şeritteyim, birden önüme B sınıfı küçük araba(siyah opel corsa hatchback miydi neydi...) içindeki de kızıl saçlı acemi kadın şoför direksiyon kırıyor, onun önünde de tam durağa yanaşmakta olan otobüs zınk diye durdu. Bu da durdu tabii, ben de frenlere bastım ama yokuş aşağı, arka teker havalandı havalanacak, bunun plakasına değmemle düştüm. Sırt çantamda delik, içindeki gömleğin yakası delik, benim kask çatlamış ama en ufak yara berem yok. Şimdi o kask kafamda olmasaydı muhtemelen kızıl saçlı şoförün kadın olduğunu bile hatırlayamayacaktım...

Herkese merhabalar, ne yazık ki bende kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanlar kullanmaktan utanıyorum. Eldiven ve gözlüğü bir şekilde aştım gibi ama kask takmak bana çok zor geliyor. Psikolojik bir rahatsızlığım vardı, uzun yıllar tedavi gördüm ama bazı etkileri halen devam etmektedir. Çok var aslında ama şimdilik bu hususu aşmak istiyorum öncelikle. Kendimi nasıl ikna edebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Evet tuhaf gelebilir ama durum böyle ne yazık ki. Benimle benzer şeyler yaşayan ve bunu aşanlar ya da gerçekten yardımcı olabilecekler var mı?
Uzun uzun yazmayacağım. Arkadaşlar yeterince yazmış.

Yalnızca bir önerim var.

YouTube a girip, bisiklet kazaları ve kaskını önemi gibi videoları biraz izleyin.

Ve kendinizi o kazaları yapanın yerine koyun.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Geri