Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiye başlığı..

Scudo
Dahon v8 aldım daha önce salcano xr700 üm vardı. dahon katlanıyor olması her yerde avantaj. tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba, Dahon Vitesse D8 ile Dahon Marine D7 arasında hangisini tercih etmek lazım acaba?

@Sarper Uluoluk

Mariner modelinde gidon yukseliyor. Fazla egilmemek adina iyi birsey olup katlarken ve yola koyulurken ekstra 1 is daha yapmis olacaksiniz gidon icin. 7 ve 8 vites arasinda aman aman bir fark yok. Mariner in fiyati daha yuksek olsa gerek. Bi de soule bisi var. D8 in camurluklarini cikarinca performans bisikleti havasina burunuyor. Mariner deki ek gidon bogazi onu daha sehir bisikleti havasina sokuyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Sarp X
Merhabalar,

İstanbul Fulya tarafında oturmaktayım. İşim mecidiyeköy civarındadır.
Hem işe giderken hemde fulyanın yokuşlu yollarında beni stresten uzak tutacak bir bisiklet almayı planlıyorum. Bütçem 1000 TL civarı fakat dahon ve trex markaları araştırmaktayım ancak fiyat skalası olarak aşağıda kaldığımı görüyorum eski model sıfır bir bisiklet bulma şansım mevcut mudur ?

Yokuşlu yollardan dolayı nasıl bir seçim yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

@westn34

Sahibinden de cok temiz dahon tern modelleri var. inceleyin derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@guyulmaz Sıklıkla toplu taşıma kullanmayacaksan landing gear çok önemli bir aparat değil. Ben sürekli otobüs metrobüs kullandığımdan sele borusunu indir kaldır uğraşmamak için kendim aparat yaptım. Landing gear tekerlekli olduğundan toplu taşımada sabit tutmak çok kolay olmayacaktı. Dahon kullanıcıları kulübü konusunda resimlerini paylaşmıştım kendi yaptığım aparatin.
Bu arada özelden yazan da sizsiniz galiba.

Evet vybe d7 ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Landing gear binme noktasına ulaşıncaya kadar arada katlanmış haldeki bisikleti taşımaya gerek kalmadan sürüklemek için bana çok mantıklı geldi, youtubeda da bir arkadaş bu şekilde İstanbul toplu ulaşımında dolaşmasın videosu var, orada gördüm ve hoşuma gitti. Araç içinde hareket eder ise gene sele aşağı indirilebilir mesela aklıma gelen bir çözüm olarak.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Arkadaşlar sokaklardaki döşenmiş taşlı yollar katlanır bisikleti sarsıyor. bu durum bisiklete zarar verir mi katlanır bisiklet için amartisör taktırma olanağı var mı ?

Taşlı yollara da giriyorum fazla hız yapmamak şartıyla. Bisikletin eklemlerini gereksiz yere zorlamış oluruz. Amortisörlü Dahon Jetstream modeli var ama amortisör takılır mı ben de merak ediyorum.

katlanır bisiklet düşünüyorum fakat 1.85 boya nasıl olur bilmiyorum :D

@birolb
Haklısınız ama 26 " dışındaki katlanır bisiklerde amortisör yok.
Buna karşın katlanır bisiklerde ballon tires denilen balon gibi profili olan lastik tercih ederseniz..bunlar amortisör gibi işlev görüyormuş.
Tern mesela bu tarz lastik takıyor.
bunlara daha dusuk bar hava baslabildigi icin amortisor gibi islev goruyormus.:)

big apple big ben gibi adi big ile baslayanlara bakabilirsiniz.:)

(link)

carraro flexi 121 var bende gayet memnunum .diğer markalar biraz daha pahalı tern vs. 900 tl ye filan alabilirsiniz bunu 21 vts ayrıyetten

@Enes Dökmen
Gidon yüksekliği ayarlanabilen bir model olursa hiç sorun olmaz. Vitesse D8 kullanıyorum. Ayarlanamayan gidon borusu var 1.70 boyunda olmama rağmen biraz alçak kalıyor.

Bugün Dahon MU D8'imi almak nasip oldu. Kadıköy'de Velespit bisikletçiden aldım. Oradan Söğütlüçeşme metrobüs durağına kadar pedalladim, attım metrobüse ordan Sefaköy durağına, ardından eve pedallama. (Bu arada saat 20:00 idi.)

Geri